Hanımeli Sokağı'na soğuk engeli 

Çerkezköy Kent Konseyi üyelerinin el emeği ve göz nuru hazırladıklarını sergileyerek satışını yaptıkları Hanımeli Sokağı Çarşısı soğuk havanın azizliğine uğruyor.

Çerkezköy 2.11.2017 20:02:00 0
Hanımeli Sokağı

GÜNDEN GÜNE AZALIYOR

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan iki metrekarelik ahşap dükkanlarda el emeği ve göz nuru işlerinin satışını yapan vatandaşlar havaların soğumasıyla birlikte bir çoğunun tezgah açmadığı dikkat çekiyor. Toplam 16 dükkan bulunan Hanımeli Sokağı’nda tezgah açanların sayısı günden güne azaldığı, ifade edildi.

 

HAVALAR SOĞUYUNCA GEÇ AÇIYORUZ

 

Hanımeli Sokağı’ndaki dükkanlarda tezgah açan İbrahim Bahçeci, “Yaz aylarında en geç  sabahları saat 10.00’dan itibaren herkes dükkanını açıyordu. Havalar soğumaya başlayınca bu saat 12.00-13.00 oldu. Ancak birçok arkadaşımız ise bu soğuk havalardan etkilenmesiyle birlikte haftanın belirli günlerinde açar oldu. Kimi ise ya başka işleri nedeniyle yada rahatsızlıkları nedeniyle açamıyor ama genelde  hemen hemen her gün 10  arkadaşımız öğlen üzeri açıyor. Yaza benzemese de tek tük günlük alışveriş yapıyoruz. Ne demişler tekkeyi bekleyen çorbayı içermiş. Bizde Bismillah diyerek açıyor ve bekliyoruz. Nasibimiz varsa günlük rızkımızı alıyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10