Türk müziği korosundan muhteşem konser

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Şef F. Fahrihan Ünsal yönetiminde verdiği muhteşem konser ile sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. 

Çerkezköy 5.11.2017 20:15:00 0
Türk müziği korosundan muhteşem konser

VATANDAŞLAR TRAFİĞE YAKALANDI

 

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından düzenlenen konsere akın eden vatandaşlar sıkışan trafik nedeniyle konsere gecikmeli olarak katıldılar. Toplam 18 ölümsüz Türk Müziği eserinin seslendirildiği konser iki bölüm halinde gerçekleşti. Konserin ilk bölümünde ilk olarak Refik Fersan’ın Hicaz Peşrevi şarkısı seslendirildi. Koro tarafından Kaptanzade Ali Rıza Bey’in “Eğilmez Başın Gibi” isimli Hicaz şarkısının seslendirilmesinin ardından, Çanakkale Türküsü, ardından da solist Nevzat Duran tarafından Fethi Karamahmutoğlu’nun “Hiçbir Şeyde Gözüm Yok” isimli Hicaz şarkısı icra edildi.Koro’nun Sezen Aksu’ya ait “İkinci Bahar” adlı Hicaz şarkıyı seslendirmesinin ardından konser, solist Nihal Akkaya’nın Teoman Alpay’a ait “Nasıl Geçti Habersiz” isimli Hicaz şarkıyı seslendirmesi ile devam etti. Konserin birinci bölümünde daha sonra koro tarafından “Yine de Şahlanıyor Aman” isimli Hicaz Rumeli Türküsü, daha sonra da yine koro tarafından “Vardar Ovası” isimli Hicaz Türkü seslendirildi. Konserin birinci bölümü koro tarafından Sebahattin Ezgi’ye ait “Pencerenin Perdesini” isimli Hicaz şarkının seslendirilmesi ile sona erdi. 

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu konserinin ikinci bölümüne minik Zeynep Tan damga vurdu. Türk Müziği korosundan Vahdettin Tan’ın torunu Zeynep Tan, dedesi ile birlikte seslendirdiği “Teoman Alpay’a ait “Bahar Geldi Gül Açıldı” isimli Nihavend şarkı izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Vahdettin Tan ve Zeynep Tan’ın “Teoman Alpay’a ait “Bahar Geldi Gül Açıldı” isimli Nihavend şarkıyı seslendirmeleri ile devam etti. Koro’nun Avni Anıl’a ait “Ağla Gitar” isimli Nihavend şarkıyı seslendirmesinin ardından yine koro tarafından Gündoğdu Duran’a ait “Gözleri Aşka Gülen” isimli Nihavend şarkı seslendirildi.

 

TÜM SALON İZMİR MARŞI İLE COŞTU

 

Solistler Rojda Eryılmaz ve Oktay Aybars tarafından Zeki Müren’e ait “Manolyan” isimli Kürdilihicazkâr şarkının seslendirilmesinin ardından konser solist Şehnaz Tuğran’ın Yusuf Nalkesen’e ait “Ne O Bensiz Edebilir” isimli Kürdilihicazkâr şarkının seslendirilmesi ile devam etti. Konser, Koro’nun Lavtacı Hristo’ya ait “Karşıyaka’da İzmir’in Gülü” ve Ani Anıl’a ait “Safalar Getirdiniz” isimli Kürdilihicazkâr şarkıların seslendirilmesi ile sürdü. Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu konseri tüm salon ile birlikte İzmir Marşı’nın coşkuyla söylenmesiyle sona erdi. Koro üyeleri dakikalar boyunca ayakta alkışlandı.

 

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Konserin ardından sahneye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bu gece çok özel ve önemli bir gecedir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıldönümünü kutladık. Tarihte yokluk ve yoksulluk içinde zafere ulaşan Tek Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık mücadelesi veren tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. Bizler onun ilkeleri doğrultusunda onun ışığında ilerleyerek bu millete hizmet etmeye, cumhuriyete sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“KÜLTÜR MERKEZİNİN TEMELİNİ ATTIK”

 

Akay “  Her bir araya gelişimizde kentimize bir kültür merkezi yapılması gerektiğini konuşuyorduk. Şükürler olsun ki geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile kentimizde 27 milyon TL’lik kültür merkezi projesinin temeli atıldı. İnşallah 2018 sonunda hep birlikte o salonda bu güzellikleri yaşayacağız. Başta koro şefi F. Fahrihan Ünsal’a ve koro üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Akay konuşmasının ardından Şef F.Fahrihan Ünsal çiçek takdim ederken, koro üyelerine ise çeşitli hediyeler verdi.

 

KORODA VE ORKESTRADA YER ALAN İSİMLER

 

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki koroda şu isimler yer aldı: “Dilek Kaya, Fatma Aybars, Güngör Baştürk, Hülya Bozkurt, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Melek Gürses, Naciye Biber, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Sevda Doğan, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şükriye Mermi, Yıldız Korul, Zeynep Ergin, Bahtiyar Karakaş, Bahri Eryılmaz, Engin Özden, Fevzi Canbak, Hayrettin Danyeli, Mahmut Demirtaş, Muammer Soyak, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oktay Aybars, Serdar Bayır, Süleyman Tuğran, Ufuk Koroğlu, Uğur Hasan Tuz ve Vahdettin Tan.” Konserde, Kemanda Ayhan Çakır, Kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Mandolinde Hüseyin Yeğen, Klarnette İsmail Çetin, Darbukada Muzaffer Bayraktar, Bendirde Gökay Akıllıoğlu yer aldı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10