''İnşaat Muhasebesi ve Güncel Vergi Uygulamaları'' semineri gerçekleştirildi

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda ''İnşaat Muhasebesi ve Güncel Vergi Uygulamaları'' adlı semine

Çerkezköy 7.11.2017 21:42:00 0

KURUMSALLAŞMA SÜRECİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

 

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Rüstem Tuna yaptığı açılış konuşmasında ; ‘’Kuruluşundan daha 14. ayında olan derneğimizin kurumsallaşma sürecinde  emin adımlarla ilerliyoruz. Gelişme adına her yerde en çaplı eğitimi önemseyen, bilgiyi paylaşmanın  meslekte akıl mesafesini önleyeceğine inanan derneğimiz, mayıs 2018’e kadar  bir dizi etkinlik planlamıştır. Bu etkinliklerde ilkini bugün gerçekleştiriyoruz. Bugünkü seminer konumuz inşaat muhasebesi ve güncel vergi uygulamaları. Ülke ekonomisinin lokomotif sektörü ve ülkemizin etkin sektörü inşaat olması nedeniyle inşaat muhasebesini önemsedik. Bu meslek içerisinde olup da önemsemediğimiz şeyler yok. Perşembe günü arkadaşımla bir eğitim aldık ve bir fark ettik ki Excel de eksikliklerimiz var. Birçok kişi Excel eğitimi almadan Excel kullanmaya devam ediyor. Ama burada Excel tabanlı kuruluma mutlaka ihtiyaç var. Bunun içinde sanıyorum yakın bir zamanda İstanbul Muhasebeciler Odası ile ilişkilerimiz çok iyi dernek olarak orada eğitimci getireceğiz. Sağ olsunlar ÇTSO burada bize salonlarını açıyor. Burada Excel eğitimi de vereceğiz. Tabii burada daha birçok eğitimlerimiz olacak. Vergi mevzuatında zaten çok değişiklik yapılırken bir de torba yasaları ile başımızı döndüren değişiklikler güncel vergi uygulamaları başlıkları irdelenmesi gerekiyordu. Burada eğitimimizi almamız gerekiyordu. Bu sebeple hiçbir karşılık beklemeden bazen derneğimizin amaçlarına uygun davranarak meslekte bilgi paylaşan edasıyla saygıdeğer üstatlarımız E. Vergi Müfettişi Yeminli Mali Müşavir Turgay Özgenç beyefendiye Bağımsız Denetçi Vergi Uzmanı Ümit Erkan Beyefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Seminer çalışmamızın hayırlı olacağına inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

AMACIMIZ MALİYE İLE ARAMIZDAKİ PERDEYİ KIRMAK

 

Başkan Tuna’nın ardından konuşma yapan TRAMDED Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Özkan; Bu semineri düzenlememizin amacı inşaat konusunda gerçekten Türkiye’ de bazı uygulamalar var. Bu uygulamalar mali müşavirler tarafından yanlış yorumlanabiliyor. Her gün yeni bir kanun çıkıyor. Bizim amacımız bunlar giderilsin, en azından maliye ile aramızdaki perdeyi kırmak istedik. Bu yüzden bu eğitimi düzenledik. Hayırlı olmasını diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE EKONMİSİNDE MEYDANA GELEN DURGUNLUK VE DARALMANIN AŞILMASI İÇİN DÜZENLEMELERE GİDİLDİ

 

Vergi Kanunlarında yapılan son değişiklikleri, Torba yasasının neler getirdiğini, izaha davet müessesesini ve vergi uygulamalarında yeni dönemi anlatan Bağımsız Denetçi, Vergi Uzmanı Ümit Erkan; 2016 yılının vergi mevzuatında birçok değişikliği de beraberinde getiren bir yıl olduğunu belirterek, yıl içinde çıkarılan torba yasalar ile hem vergi usul kanunu hem gelir vergisi, katma değer vergisi gibi temel vergi kanunlarında hem de damga vergisi, harçlar kanunu vb. tali vergi kanunlarında kapsamlı değişiklik ve düzenlemelere gidildi.’’dedi. Yatırımcılara Global ekonomide ve Türkiye ekonomisinde meydana gelen durgunluk ve daralmanın aşılabilmesi için yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik birçok tedbir içeren teşvikler sağlandığını belirten Ümit Erkan, Tekno kentlerde faaliyet gösteren ve AR-GE ile tasarım faaliyetlerinde bulunan mükelleflere yönelik birçok teşvik düzenlemesi de 2016 yılı içerisinde sunulmuştur. şeklinde konuştu. Yeminli Mali Müşavir , E. Vergi Müfettişi Turgay Özgenç ise, inşaat işlerinde özellik arz eden muhasebe ve vergi uygulamaları ile inşaat işerinde KDV iadesi genel usu ve esasları konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmaların ardından katılımcıların soruları cevaplandıktan sonra seminer son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10