Tekirdağ'da 09.05'te hayat durdu

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da törenlerle anıldı.

Tekirdağ 10.11.2017 19:02:00 0
Tekirdağ

VALİLİK ÖNÜNDE PROGRAM DÜZENLENDİ

 

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu törende, geçtiğimiz yıllara oranla katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi. Anma töreni çelenklerin anıta konulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Saat 09.05'te törene katılan yüzlerce vatandaş, sirenlerle Ata'sı için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

NUTUK HEDİYE EDİLDİ

 

Çelenk sunma töreni sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet tarihine ışık tutan Atatürk'ün Nutuk kitabı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından törene katılanlara dağıtıldı. Ayrıca törene katılan vatandaşlar ellerindeki karanfilleri anıta bırakarak Atatürk'e olan sevgi ve saygılarını dile getirdiler.

 

ANMA TÖRENLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE DEVAM ETTİ

 

Protokol üyeleri, Valilik önünde düzenlenen çelenk sunma töreni sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen Atatürk'ü Anma Programına katıldı. İl protokolü, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı anma töreninde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı görsel sunu eşliğinde anlatıldı. Program öğrencilerin sunum ve gösterileri ile devam etti. Resim ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Anma programı öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu sahnelenmesi ile son buldu.

 

ÇELENK SUNDULAR

 

Cumhuriyetin kurucusu, Başkomutan, Ulu Önder Mustafa Atatürk’ün dünyaya gözlerini kapatışının 79. yıl dönümü çerçevesinde, Malkara’da Atatürk Anıtı önünde Atatürk'ü Anma programı gerçekleştirildi. Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Demir, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, asker-i erkân, muhtarlar, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreni; çelenklerin Atatürk Anıtı önüne sunulmasıyla başlayıp saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, saat 10.00'da Malkara Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen anma programıyla devam etti.Kültür Sarayındaki anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve 75. Yıl İlkokulu Müdürü Ulaş Engin'in yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. 75. Yıl İlkokulu ve Merkez Ortaokulu'nun ortaklaşa hazırladığı anma programında; Anasınıfı öğrencilerinin “Sensin Yurdu Kurtaran” adlı gösterisi, 75. Yıl İlkokulu öğrencisi Bedirhan Tarar'ın “Mustafa Kemal'in Elleri”  adlı şiirini okuması, Merkez Ortaokulu Öğrencilerinin “Atatürk Kurtuluş Savaşında” adlı oratoryo gösterimini sunması ve 75. Yıl İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan koro “Atatürk Şarkılarını” seslendirdiler. Ayrıca anma programında 95. Zırhlı Tugay Komutanlığından Piyade Üst Teğmen Görkem Ercan “'Atatürk'ün Askeri Kişiliği” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Anma programı sonunda ilçemiz genelinde gerçekleştirilen Atatürk Konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmamalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından takdim edildi.

 

ÇORLU’DA ANILDI

 

Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde Çorlu’da yapılan törenlerle anıldı. Atatürk'ü anma programı Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Yapılan çelenk sunma töreninde Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığı çelenkleri sırasıyla Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu. Programın devamında saat 9'u 5 geçe sirenler ve askeri bando eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşımızın söylenmesi ile son bulan çelenk sunma törenine devlet erkânı, siyasi parti başkan ve temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplu örgütü temsilcileri, şehrimiz okullarının öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından anma programı,  Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde devam etti. Program Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Sunuculuğunu Furtuni İsak Pinhas Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem Dicle'nin yaptığı programın devamında açılış konuşması Furtuni İsak Pinhas Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülden Özgün, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ise Piyade Kurmay Yarbay Özgür Oral tarafından yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen program, ödül töreni ve "Atatürk" adlı oratoryonun sahnelenmesi ile devam ederken, Memduh Şevket Esendal Sahnesi'ndeki program fuaye alanında yapılan Atatürk sergisinin katılımcılar tarafından ziyaret edilmesi ile son buldu. Düzenlenen program katılımcılar tarafından büyük ilgi ile izlenip ayakta alkışlanırken; protokol mensupları ve programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMALAR YAPILDI

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 79. yılında Marmaraereğlisi'nde resmi törenle anıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında ilk tören Marmaraereğlisi Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtı önündeki tören, Çelenk sunma, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anma törenlerine İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, İlçe Garnizon Komutanı Bayram Ölçücüoğlu,Belediye Başkanı İbrahim Uyan, İlçe Jandarma Komutanı Sadullah Kalaycı ve İlçe Emniyet Müdürü Ant Yıkılmaz başta olmak üzere protokolün diğer temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saat 09.05’i gösterdiğinde ilçede  hayat durdu. Göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Anma programı Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda devam etti. Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu'nun hazırladığı anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Murat Eken'in günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Sinevizyon gösterisi yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı Şiir, 10 Kasım Oratoryası, Koro ve Atatürk'ün Sevdiği şarkıların Gitar ve Flüt dinletisiyle Anma programı sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10