Eşsiz lideri özlem ve minnetle andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir katılımla gerçekleşti.

Çerkezköy 10.11.2017 19:07:00 0
Eşsiz lideri özlem ve minnetle andık

Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti.

 

PROTOKOL ÇELENK  SUNDU

 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü anma programı kapsamında Çerkezköy ilçe protokolü saat 08.45'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde hazır bulundu. Program Çerkezköy Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sırada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesi ile tüm protokol ve programa katılanlar ve çevreden geçen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Bu sırada araçlarıyla çevreden geçen sürücülerde korna çalarak, siren sesine eşlik etti. Bir çok araç sürücüsü de aynı anda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrakları yarıya indirildi. Çelenk sunumunun ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile yönetimi  ve partililer ile birlikte Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz bir buket karanfil bıraktı ve saygı duruşunda bulundular. 

 

“TÜRK MİLLETİNİ ÇAĞDAŞLIĞA GÖTÜRECEK BİRÇOK İNKİLAP YAPTI”

 

Cumhuriyet meydanındaki çelenk sunum törenin ardından Halk Eğitimi Merkezi'nde saat 10.00'da devam eden 10 Kasım etkinliği saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Programda Pakize Narin Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Onur Çeşmeli günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Çeşmeli “ Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası görüp çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran,adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. Yılında tazim ve rahmetle anıyoruz. Mustafa kemal Atatürk’ün hayatı başarılarla doludur. O Trablusgarp’ta Çanakkale savaşlarında, Kafkas cephesinde, yıldırım ordularında gösterdiği üstün askerlik ve komutanlık  yeteneğiyle Türk milletinin dikkatini çekmiş, Kurtuluş savaşında ki liderliği ile de Türk milletinin  gönlünde taht kurmuştur. Uzun süren savaşlar  sonunda harap ve bitap düşmüş devlet ve milletini yeniden  kaldırmak, muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için,tüm ömrünü harcamıştır.ölümüne kadar geçen kısa süre içerisinde,kendi ifadesiyle ’Az zamanda çok büyük işler’ başarılmıştır. Türk milletinin önüne set gibi çekilmiş, işlevini kaybetmiş kurum ve kuruluşları kaldırmış, Türk Milletini çağdaşlığa götürecek bir çok inkılap yapmıştır. Tüm dünyada fırtınalar estiren değişik ideoloji ve rejimler uygulanmaya çalışılırken o cumhuriyete,demokrasiye ve demokrasinin ilkelerine olan inancını hiçbir zaman kaybetmeden,yıllarca ilerisini görecek,bu düşüncelerini uygulamaya geçirmiştir O,kahramanlık,vatan sevgisi,bilim ve fenne bağlılık,sanata değer verme,hoşgörü gibi üstün özelliklere sahip Türk milletinin,çağdaş dünya içinde yer alacağına inandı ve bunun için çabaladı. Kurtuluş Savaşı’nın ardından söylediği,’en büyük davamız,en medeni ve müreffeh bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir’ sözü bunu kanıtlamaktadır. Bu doğrultuda, Atamızın en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkmak çok daha iyi seviyelere ulaştırmak, Türk Milleti’nin ve bilhassa Türk gençliğinin vazgeçilmez hedefidir. Türk milleti yaşlısı ve genciyle, kadını ve erkeğiyle bu hedefe, şartlar ne olursa olsun ulaşmak için ant içmiştir. Aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen,büyük Önder gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor,yüksek hatırası önünde minnetle eğiliyoruz” diye konuştu.

 

ZEYBEK GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

 

Konuşmaların arıdndan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinden İpek Yıldız ‘Dağ Başını Duman Almış’, Halit Efe Koçak ‘Atatürk’ten Son Mektup’ ve eren Süloğlu’da ‘Mustafa kemal Seslense’ şiirlerini okudu. Şiirlerin okunmasının ardından Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ebediyete intikal ettiği gün olan 10 Kasım 1938’de ile naşının İstanbul Dolmabahçe Sarayı’ndan Ankara’daki Anıtkabire naklinin görüntüleri sinevizyon eşliğinde izletildi. Atatürk’ü anma haftası etkinliği kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Öğrencilerin Atatürk’ün yol gösterici sözlerini tek tek okumasının ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi müzik grubu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiler. Yaklaşık 30 öğrencinin seslendirdiği şarkılar ilgiyle izlendi ve büyük alkış aldı.Programın finalinde ise zeybek ekibinin gösterisi ise ayakta alkışladı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Anma programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu,İlçe jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öge, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP ilçe Başkanı Ahmet Aydeniz, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük, Türkiye Muharip Gaziler Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ile muhtarlar, ÇTSO Eski Meclis Başkanı Taha Ülker, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler,STK temsilcileri,öğrenciler çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN - Faik Onur KAYA 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10