Alperen Ayaz  Balkan Şampiyonu

Çerkezköy'ün milli sporcusu Alperen Ayaz 10-12 Kasım tarihlerinde Edirne'de yapılan 19. Balkan Taekwondo Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde 37 kiloda rakiplerini tek tek yenen Alperen Ayaz  birincil

Çerkezköy 12.11.2017 21:15:00 0
Alperen Ayaz  Balkan Şampiyonu

“BANA GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEDİM”

 

Yıldızlar Balkan Şampiyonu olan Milli Taekwondo Sporcumuz Alperen Ayaz, şampiyon olmasının ardından gazetemize şu açıklamada bulundu. Ayaz;  “Şampiyona ya çok iyi bir hazırlık yaptım ve hedefim de şampiyon olmaktı. Milli sporcu olarak ilk kez katıldığım böyle büyük bir uluslararası organizasyonda ülkemi de en iyi şekilde temsil ederek yıldızlar kategorisinde birincilik kürsüne çıkarak İstiklal Marşı’mızı okuttum ve bundan da büyük bir onur ve gurur  duydum. Ayrıca şampiyona öncesi  her zaman sporun her dalına ve  sporculara katkı ve destek veren kendimiz Belediye Başkanı Değerli Büyüğüm  Vahap Akay başkanımızı ziyaret ettim ve kendilerine balkan şampiyonasında hedefim ilk üçte yer almak olduğunu söylemiştim. Ama esas hedefimim ise  şampiyonluk olduğunu belirtmiştim ve Belediye Başkanımız Vahap Akay’da bana ‘Balkan Şampiyonu olacağına inancım tam’ demişti. Bende bana güvenenleri mahçup etmedim ve balkan şampiyonu oldum. Belediye başkanımız Akay’a destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bu elde ettiğim balkan şampiyonluğunu Belediye Başkanımız Vahap Akay başta olmak üzere Çerkezköy ve tüm Tekirdağ halkına hediye ediyorum. Ayrıca hem antrenörüm olan babam Vural Ayaz  ve yine antrenörüm olan Milli takım Antrenörümüz Bilal Güzel’e de ayrıca teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

“ALPEREN AYAZ 3 MAÇTA  ŞAMPİYONLUĞU YAKALADI”

 

Edirne’de Trakya Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu’nda 10-12 Kasım tarihlerinde yapılan 19. Balkan Taekwondo  Şampiyonası’nda Alperen  Ayaz şampiyonanın ilk günü Bulgar rakibiyle karşılaştı. Müsabakanın başlamasıyla birlikte oyunda üstünlüğü elde eden Alperen Ayaz Bulgar rakibini 31-10’luk sayı farkı ile yenerek yarı finale çıktı. Yarı final müsabakasında Sırplı rakibi karşısında ilk dakikalarda biraz zorlanmasına rağmen toparlanmasını bilen Alperen Ayaz zorlu geçen bu yarı final müsabakasında da 17-14’luk galibiyetle finale yükselmesini bildi. Final müsabakasında biraz heyecanlı gözüken Alperen Ayaz müsabakanın başlamasıyla birlikte heyecanını yenmesini bildi ve ilk dakikalarda rakibi karşısında üstünlük kurarak finalde de Bulgar rakibini 23-3 mağlup etti ve  kategorisinde birinciliği elde ederek balkan şampiyonu oldu. Alperen Ayaz birincilik kürsüsüne çıkarak bayrağımızı dalgalandırdı ve İstiklal Marşı’mızı okuttu.

 

ALPEREN’İ TEBRİK EDİYORUZ

 

Milli takım Antrenörü Bilal Güzel’de Alperen Ayaz’ın çok iyi maçlar çıkardığını ve elde ettiği balkan şampiyonluğu ile gurur duyduklarını belirterek, “Şampiyonaya iyi hazırlanan Alperen Ayaz’dan şampiyona öncesi de müsabakalarda iyi bir performans sergileyeceğinden emindik ve öyle de oldu. Alperen Ayaz ilerisi için ülkemizin ümit veren sporcularından biri ve daha ilk uluslararası şampiyonada elde etiği bu büyük başarı ile de bunu göstermiş oldu. Temennimiz bundan böylede bu başarısını devam ettirmesi ve çok daha iyi yerlere gelmesi ve dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazanmasıdır. Alperen Ayaz’ı Yıldızlar Balkan Şampiyonu olmasından dolayı tebrik ediyor başarılarının daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10