Vatandaşlar diyabet testinden geçti

Çerkezköy Devlet Hastanesi Diyabet Polikliniği tarafından 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla hastanede stant açıldı. Gün boyunca 100'e yakın vatandaşın şeker ölçümü yapılırken, uz

Çerkezköy 14.11.2017 19:38:00 0
Vatandaşlar diyabet testinden geçti

ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPIDI

 

Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Çerkezköy Devlet Hastanesi içersinde stant açıldı. Açılan stantta görevliler tarafından gün boyunca vatandaşlara diyabet hastalığı hakkında bilgilendirmede yapıldı. Pankreasın yeterli insülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ve ömür boyu devam eden kronik hastalık diyabet ile ilgili farkındalık oluşturmak için insanlara ulaştıklarını kaydeden Çerkezköy Devlet Hastanesi Diyabet Polikliniği hemşiresi Derya Tan, Türkiye'de 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğunu vurguladı. Tan diyabette açlık kan şekerinin 70-100, tokluk kan şekerinin 100-140 arası çıkması gerektiğini kaydetti.

 

“FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Tan “ 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle bugün burada bir stant açtık. Burada diyabet ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Gelen kişilerden kan örnekleri kan şekeri ölçümü yapıyoruz. Ve onlara broşürler verip soruları varsa sorularını cevaplayıp diyabet ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Ölçümlerde sonuçları yüksek çıkan vatandaşlarımızı hastanelerimizde dahiliye bölümüne yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“HIZLA ARTMAKTADIR”

 

Tan”  Diyabet Haftası’nın amacı, halkımıza özellikle yüzyılımızın hastalığı denilen diyabet hastalığı olan genel bir bilinçlendirmeyi hedeflemek. Diyabet, her yaş grubu için tehdit oluşturan bir klinik tablo olarak öne çıkmaktadır. Özellikle hızlı sosyal ve kültürel değişimler, nüfusun yaşlanması, kentleşme oranında artış, fiziksel aktivitede azalma, sağlıksız yaşam tarzı ve davranış biçimleri gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan diyabetli birey sayısı her geçen gün artmaktadır. Bundan dolayı Diyabet Haftası kutlanmakta ve bunla amaç hastalara ve hasta olmayanlara diyabetin ne olduğunu, neler yapabileceğini ve neler yapılabileceğinin farkındalığını oluşturmaktır. Beslenme ve yaşam tarzındaki yanlışlıklara bağlı olarak son yıllarda çocuklarda ve gençlerde de tip 2 diyabet prevalansı hızla artmaktadır. ” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10