BAL'ın yeni lideri Sultangazispor oldu

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.Grup'ta 8.hafta karşılaşmaları hafta sonu oynandı. Haftaya lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor'un bay geçtiği haftada Altınova Belediyespor'u tek gol

15.11.2017 18:45:00 0
BAL

İKİNCİ SIRAYA GERİLEDİK

 

Haftaya 15 puanla lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor sekizinci haftayı bay olarak tamamladı. Temsilcimiz ligde oynadığı yedi karşılaşmada beş galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi ile 16 puanda yer alıyordu. Rakip filelere 15 gol atan 1911 Çerkezköyspor kalesinde ise beş gol gördü. Temsilcimiz Sultangazispor’un rakibini mağlup etmesiyle maç eksiği ile ikinci sıraya geriledi.

 

YENİ LİDER SULTANGAZİSPOR

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta mücadele eden Sultangazispor sahasında Altınova Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Sultangazispor’un vuruşu ile başlanırken, mücadeleye hızlı başlayan Sultangazispor ilk 15 dakikanın ardından rakibine oyununu kabul ettirerek organize ataklar düzenlemeye başladı. Karşılaşmanın 22. dakikasında sol kanattan serbest vuruş kazanan Sultangazispor’da topun başına Oğuz Yeşil geçti. Oğuz Yeşil’in ceza ortasına gönderdiği etkili ortayı Vedat kafasıyla topu arka aşırttı. Arkada gelişine bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturan Emre Yılmaz takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının geri kalan bölümünde başka gol sesi çıkmadı ve Sultangazispor soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile gitti. İkinci yarıda çok fazla varlık gösteremeyen ev sahibi ekip etkili bir savunma oyunu gerçekleştirerek rakibine gol izni vermedi ve ilk yarıda ki bulduğu golle mücadeleyi 1-0 kazanmayı başardı. Sultangazispor elde ettiği bu sonuçla yoluna mağlubiyetsiz devam ederken, maç fazlası ile bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturdu

 

GAZİOSMANPAŞA EVİNDE KAYIP

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta mücadele eden Gaziosmanpaşaspor evinde oynadığı çıksalınspor karşısında ikinci yarıda yediği gollerle sahadan 3-1 boynu bükük ayrıldı. Daha önce evinde yenilgi yüzü görmeyen ev sahibi ekip ilk yarıyı 25.dakikada Evren’in penaltıdan kaydettiği golle önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan konu ekip Çıksalınspor 60.dakikada Fatih ile bulduğu golle skoru eşitledi. Çıksalınspor 72 ve 74’üncü dakikada Eraycan ile biri penaltıdan olmak üzere iki gol bulunca bir anda skoru 3-1 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çıksalınspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Çıksalınspor bu galibiyet ile puanını 7 yaparken, Gaziosmanpaşaspor ise 11 puanda kaldı.

 

BİGASPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.Grup 8.hafta karşılaşmasında Çorluspor 1947 deplasmanda Bigaspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında varlık gösteremeyen Tekirdağ temsilcisi Çorluspor 1947 karşılaşmadan da 2-0 mağlubiyet ile ayrıldı.  Biga İlyas Bayram Stadyumu’nda pazar günü saat 14.00’de başlayan karşılaşmaya Çorluspor 1947 daha hareketli başlarken, karşılaşmanın ilk dakikalarında ev sahibi ekip duran toplarla birlikte rakip kalede gol aradı. Karşılaşmanın 8’inci dakikasında konuk ekip Çorluspor 1947’de sakatlanan İdris’in yerine oyuna Serkan dahil oldu. Rakibi karşısında organize ataklar geliştiren Çorluspor 1947 istediği golü bir türlü bulamadı.  Karşılaşmanın 39’uncu dakikasında Yoldaş’ın pası ile hareketlenen Metin’in vuruşu az farkla auta çıktı. 41’inci dakikada ev sahibi ekip Bigaspor öne geçti. Cenk Kasımoğlu’nun ara pasında ceza alanına giren Yoldaş düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Bigaspor’u öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmanın ilk devresi ev sahibi ekibin tek gollü üstünlüğü ile tamamlanırken, karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında Çorluspor 1947’de Volkan kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı. Rakibi karşısında on kişi kalan Çorluspor 1947 kalan dakikalarda varlık gösteremedi. Oyunda hakimiyeti eline tamamen alan Bigaspor sağlı sollu ataklarla rakip kalede ikinci golü aradı. Rakip kalede baskısını artıran Bigaspor’da ilk golün sahibi Yoldaş 77.dakikada soldan çalımlarla ceza sahası içine girdi. Topla bulaşan Kubilay yerden düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 2-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Bigaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Bigaspor bu galibiyet ile puanını 15’e çıkartırken, Çorluspor 1947 ise yedi puanda kaldı.

 

UZUNKÖPRÜ KAÇTI ALEMDAĞ YAKALADI

 

Bölgesel Amatör Lig 12.Grup’ta mücadele eden Uzunköprüspor 8.hafta karşılaşmasında sahasında konuk ettiği Çekmeköy Belediyespor Alemdağspor ile yenişemedi. Ergene Stadyumu’nda pazar günü saat 14,00’de başlayan maça hızlı giriş yapan konuk ekip Çekmeköy Belediyespor Alemdağspor ile karşılaşmanın hemen başında Muhammed Enes Demir’in golü ile öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru rakip kalede etkili hücumlar geliştiren Uzunköprüspor kaydettiği golle beraberliği yakaladı. Beraberlik golünün ardından büyük moral bulan Uzunköprüspor geliştirdiği organize atakta bir gol daha bularak karşılaşmada öne geçti. Öne geçtiği karşılaşmada mağlup duruma düşen Çekmeköy Belediyespor Alemdağspor ise kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Mücadelenin ikinci devresinde farkı artırma çabalarından yararlanamayan Uzunköprüspor, rakibinin golüne engel olamayınca karşılaşmada 2-2 eşitlik ile tamamlandı. Uzunköprüspor puanını 11 yaparken, Çekmeköy Belediyespor Alemdağspor ise altı puana çıktı.

 

EDİRNESPOR KENDİNE GELDİ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12'inci grupta mücadele eden Edirnespor ligin son sırasındaki Yalova Kadıköyspor'u 1-0 yenerek 3 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12'inci grupta mücadele eden Edirnespor ligin son sırasındaki Yalova Kadıköyspor deplasmanında 3 puanı 1 golle aldı. Edirnespor bu skorla 3 haftalık galibiyet hasretine son vermiş oldu.  Edirnespor BAL 12'inci grup 8'inci haftasında Yalova Kadıköyspor karşısında 1-0'lık galibiyetle moral buldu. İki takımın da kontrollü futboluyla başlayan maçın ilk yarısı Edirnespor'un yer yer tehlikeli ataklarıyla hareketlendi. İlk yarısından gol sesi çıkmayan maçta takımlar devre arasına 0-0 beraberlikle girdi. Maçın ikinci yarısında daha baskılı oynayan Edirnespor aradığı golü 72'inci dakikada Uğur Kapısız'ın ayağından buldu. Kalan dakikalarda beraberliği yakalamaya çalışan Yalova Kadıköyspor sonuca gidemeyince Edirnespor sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı.Bu sezon ilk deplasman galibiyetini alan Edirnespor puanını 10’a yükseltirken, Yalova Kadıköyspor ise dört puanda kaldı.

 

LÜLEBURGAZSPOR SİFTAH YAPTI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig(BAL) 12.Grup ekiplerinden Lüleburgazspor sahasında ağırladığı Yeni Çanspor’u 2-1 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Yeni Çanspor mücadelenin henüz 1.dakikasında Abai Bokoleev’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda top az farkla kalenin sağından aut’a çıktı. Mücadelenin 9.dakikasında Lüleburgazspor’un atağında Ahmet Tayyip Gökkaya’ya yapılan hareketi faul olarak değerlendiren hakem serbest vuruş kararı verdi. Serbest vuruşu kullanan Halit Aras Kuyucuoğlu muhteşem bir vuruş ile topu ağlara göndermeyi başardı. (1-0)Mücadelenin 30.dakikasında Lüleburgazspor’un atağından Berat Kubat yaklaşık 30 metreden vurduğu muhteşem şut, kalecinin de hatasıyla ağlarla buluştu. (2-0) Karşılaşmanın 20.dakikasında Lüleburgazspor soldan kullandığı serbest vuruşta Deniz Sert’in vurduğu kafa direkten döndü. Dönen topu Yeni Çanspor’un defansı uzaklaştırdı. 28.dakikada Lüleburgazspor’un atağında Berke Şirin’in ceza sahası dışından dönerek vurduğu şık vuruşu Yeni Çanspor kalecisi Murat Kalender kornere tokatladı. İlk yarının son dakikalarında Lüleburgazspor’un defans oyuncusu Emrah Şen, yaptığı hareketle ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla dışarı atıldı. Tartışmalı kararda Lüleburgazsporlu futbolcular itiraz etse de hakemin kararı değişmedi ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda Yeni Çanspor, Lüleburgazspor’un 10 kişi kalmasıyla baskılı oyununu arttırdı. Mücadelenin 62.dakikasında Yeni Çanspor’dan Yaser Akra kaleciyle karşı karşıya topu dışarı gönderdi. Mücadelenin 79.dakikasında Yeni Çanspor’un yarattığı karambolde top direkten döndü. 80.dakikada Yeni Çanspor’un atağında hakem penaltı noktasını gösterdi. Yeni Çanspor’dan Ali Serhat Özdemir penaltıyı gole çevirerek skoru 2-1’e getirdi. 83.dakikada Lülenburgazspor’un kontra atağında Yeni Çanspor futbolcusu Ali Varol yaptığı hareketle ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Mücadelenin ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca maç 2-1’lik skorla sona erdi. Bu sonuçla ligdeki ilk galibiyetini alan Lüleburgazspor puanını beş yaparken, ligdeki dördüncü mağlubiyetini alan Yeni Çanspor ise on puanda kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10