Altın fiyatları çıldırdı

Altın fiyatları son iki yılın en üst seviyesine çıkarak zirveye ulaştı. Çerkezköy'de altının gramı 157 TL'den, çeyrek altın ise 263 TL'den satılıyor.

Çerkezköy 21.11.2017 21:21:00 0
Altın fiyatları çıldırdı

Çerkezköylü Kuyumcular ise altın fiyatlarının tahminlerinden daha fazla yükseldiğini kaydetti. Altın fiyatlarının son 15 gün içinde tahminlerin üzerinde artış göstermesi vatandaşların da altına olan taleplerinin azaldığı ifade edildi. Kuyumcular, altın fiyatlarının yükselişinin altın bozduran vatandaşlara yaradığını ve satışlarının büyük oranda düştüğünü de belirtti.

 

BOZDURAN ÇOK ALAN  AZ

 

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan, altında son günlerde beklenenden fazla artışın kuyumcuları etkilediğini belirterek, “ Altın fiyatları bir süredir inerli çıkışlı olarak seyrediyordu. Ancak son 15 gün içinde devamlı yükseliş göstermesi işlerimizi durma noktasına getirdi. Çünkü vatandaşların altına olan talepleri büyük oranda azaldı. Fiyatların yükselmesi nedeniyle elinde altın olan vatandaşlara yaradı ve  vatandaşlar ellerindeki altını fiyatlarının yükselişi nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamak için bozdurmaya başladı. Kısaca bu altının yükselişi elinde altını olanlara yaradı.  Genellikle altın fiyatları normalde düğün mevsiminin yaklaştığı zamanlarda oluyordu. Ama şimdi döviz kurlarının devamlı yükselmesi  nedeniyle altın ons gramının da devamlı yükselme göstermesi biz kuyumcuları zorladığı gibi vatandaşları da büyük oranda etkilemesi nedeniyle altına olan talep yok denecek kadar azaldı” dedi.

 

“SATIŞLARIMIZI ETKİLEDİ”

 

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Türker Bulut,“Son günlerde altın fiyatlarındaki ani artışı fırsat bilen bazı vatandaşların yastık altındaki altını bozdurmak için kuyumculara akın ediyor. Her dönem fiyatların yükseliş göstermesinde satışlarımızı da büyük oranda etkileniyor. Ancak bu kes altındaki artış son iki yılın en yüksek artışı konumuna geldi. Satışlarımızı da çok etkiledi. Şu an altın alan çok çok az, ama altın bozduran ise beklenenden fazla. Altındaki yükseliş böyle devam ederse daha yükseleceği görüşündeyim” diye konuştu.

 

DAHA DA YÜKSELECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ”

 

Çerkezköy Aslı Kuyumculuk Satış Müdür Yardımcısı Bilal Kilgi ise, "Altında yaşanan bu son yükseliş bence ne son ne de ilk. Daha da yükseliş gösterecek gibi duruyor. Önceden her ne kadar yükselirse yükselsin bunun bir düşüşü de oluyordu, ancak bu kez daha da yükseleceğini gösteriyor ilerleyen zamanlara düşse de ne kadar düşer bilinmez. Fiyat yükselişinin bence başlıca nedeni piyasaların istikrarsız seyretmesi ve dolarında devamlı yükselmesinden kaynaklanıyor olabildiğidir. Altın alan vatandaşların çoğu da düğün dernek gibi cemiyetlerde eş dostlarının çocuklarına takı takmak için alıyor. Ama bu durumda  bu gibi durumlarda alan da çok azalacak. Yaklaşık bir yılı aşkın düğün gibi cemiyetlerde  gram altın ve çeyrek gram altınlara rağbet ediyordu şimdi  bu artıştan sonra oda azalacak” dedi.

 

ALTIN  ARTIK YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI “
 

Çerkezköy Kuyumculuk sahibi Saim Turlin de, “Altındaki bu son yükselişler bizleri çok etkiledi. Satışlarımız durma noktasına geldi. Vatandaşlar önceden altını yatırım aracı olarak alırdı. Fakat altının son aylarda devamlı yükselmesiyle altın bozduranların sayısı da  devamlı artıyor. Altın fiyatlarında  geçtiğimiz aylarda bir ara çok kısa süreli düşüş olduysa da, sonra inanılmaz şekilde yükselmeye başlamasıyla birlikte bizlerin satışları çok düştü.Bu son 15 gün içinde meydana gelen yükseliş ise bizleri şok etti.Temennimiz daha fazla yükseliş göstermemesidir. Özellikle düğün dernek gibi cemiyeti olanlara Allah kolaylık versin. İlerleyen günlerde ne olur bilmiyoruz ama halkımız panik yapmasın. Eğer ihtiyacı olan varsa elbette bu yükseliş karşısında elindeki altını satarak kar etmiş olacağı gibi ihtiyaçlarını da kolayca karşılayacak. Ama ihtiyacı olmayanlara da tavsiyem kesinlikle satmasınlar” dedi.     

 

ALTIN FİYATLARI

 

Son artışlara göre çeyrek altın 260-263 TL, gram altın 152-157 TL, yarım altın 526 TL, tam altın bin 52 TL, cumhuriyet altını ise 1080-1085 TL arasında işlem görüyor.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10