Liderliği devraldık

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 9.hafta oynanan zorlu karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Sultangazispor Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor deplasmanında hiç beklemediği bir yenilgi alarak

22.11.2017 19:37:00 0
Liderliği devraldık

Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor Yeni Çanspor’u Ali Rıza ve Hakan’ın attığı gollerle mağlup ederek puanını 19 yaptı ve bir haftalık aranın ardından tekrar liderliğe yükselmiş oldu.

 

LİDERLİĞE TEKRAR YÜKSELDİK

 

Haftaya ikinci sırada giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Yeni Çanspor’a konuk oldu. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirdi. İki takım taraftarlarının da yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada temsilcimiz 15.dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen tecrübeli oyuncu Hakan düzgün vuruş ile temsilcimizi öne geçirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre temsilcimizin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Ev sahibi ekibin beraberlik için yüklendiği dakikalarda hızlı bir kontra yakalayan temsilcimiz Ali Rıza ile bir gol bularak farkı ikiye çıkardı. Gelen ikinci golle birlikte ev sahibi ekip Yeni Çanspor oyun disiplininden tamamen koparken, temsilcimiz üçüncü golü aradı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada temsilcimizin 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.  Haftaya maç fazlasıyla lider giren Sultangazispor’un deplasmanda Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’a mağlup olmasıyla temsilcimiz geçtiğimiz hafta kaybettiği liderliği tekrar geri almış oldu. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor puanını 19 yaparken, Yeni Çanspor ise on puanda kaldı.

 

ÇEKMEKÖY LİDERİ DEVİRDİ

 

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta alt sıralardan yükselmek isteyen Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, evinde grup lideri Sultangazispor’u misafir etti. Çekişmeli geçen mücadeleyi ilk yarıda attığı gollerle 2-1 kazanan ev sahibi ekip 7 hafta sonra galip gelerek 3 puanın sahibi oldu. Alemdağ Stadında seyircisiz oynanan mücadeleyi İstanbul Bölgesi hakemi Abdülkadir Düzgün yönetirken, Furkan Çoban ve Resul Kocameşe yardımcı hakem olarak görev aldılar. Mücadelede Oktay Koçak 4. hakem olarak görev yaptı. Mücadelenin ilk dakikalarına rakibine oranla hızlı başlayan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor maça iyi hazırlandığını gösterdi. Etkili ataklarla pozisyon bulan kırmızı beyazlılar aradığı golü 24.dakikada buldu. Defansın arkasına atılan topu iyi takip eden Enes Ocak kaleci İlkay’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderirken zorlanmadı 1-0. Yediği golden sonra toparlanarak beraberlik golü arayan Sultangazispor yakaladığı net fırsatlarda sonuca gidemedi. Mücadelenin 44.dakikasında karambolde topa son dokunan günün başarılı ismi Enes Ocak topu Sultangazi filelerine yollayarak skoru 2-0 yapan golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu. İkinci yarıya hızlı başlayan takım konuk ekip Sultangazi oldu. Kanatları etkili kullanarak rakibinin üzerine giden konuk ekip yakaladığı 3 net pozisyonda kaleci Mustafa Berk’i geçemedi. 84. dakikada defansın hatasını iyi değerlendiren Emre Yılmaz farkı bire indirdi. Kalan sürede ve uzatma dakikalarında Sultangazi ataklarına sağlam savunma yapan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor rakibine gol şansı vermeyerek mücadeleyi 2-1 kazanmasını bildi. Bu galibiyetle 9 puanla 9. sıraya yükselen Oktay Akgül’ün talebeleri önümüzdeki hafta deplasmanda Gaziosmanpaşaspor ile karşılaşacak. 18 puanda kalarak ligdeki ilk yenilgisini alan Sultangazispor zirveyi Çerkezköy 1911 takımına kaptırırken önümüzdeki hafta evinde Çorluspor 1947 takımını misafir edecek.

 

YALOVA KADIKÖYSPOR ÜÇ PUANI TEK GOLLE ALDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Çıksalınspor ile Yalova Kadıköyspor 9. haftada karşılaştılar. Yeşil-sarılılar Yalova Kadıköyspor’a 1-0 yenilerek evinde bu sezon ikinci mağlubiyetini aldı. Beyoğlu Stadı’nda oynanan maçı Uşak Bölgesinden Alkan Parsak, Tolga Atasoy, Erman Erdoğan hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmanın ilk yarısında Çıksalınspor daha etkili görüldü. 20.dakikada Çıkalınspor’lu Musa Tıjani ile Yalova Kadıköyspor’lu Salih Kaan Kaplan hava topuna yükseldi. Sonrasında kolunun üstüne düşen Salih Kaan Kaplan hemen Saha dışında bulunan Ambulans ile hastaneye kaldırıldı ve yerine oyuna Engin Güç devam etti. İlk yarı 0-0 eşitlikle son buldu. İkinci yarının 52.dakikasında deplasman takımı Yalova Kadıköyspor İlker Avşeren’in golü ile 1-0 öne geçti. 54. dakika Yalova Kadıköyspor’da Engin Güç kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Çıksalınspor 64.dakika Eray Can Akkaya ile bir penaltı kaçırdı ve beraberlik şansını değerlendiremedi. Yalova temsilcisinde Hassan Yaya Seıro 88.dakikada ikinci sarı kart sonrası gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kalınca karşılaşmayı 9 kişi tamamladı. Bu sonuçla Çıksalınspor ile Yalova Kadıköyspor 7’şer puanla 11 ve 12.sırada yer aldılar.

 

ÇORLUSPOR EVİNDE PUAN KAYBI YAŞADI

 

Ligde istediği sonuçları alamayan Çorluspor 1947 evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. General Basri Saran stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Çorluspor1947 takımının üstünlüğü dikkat çekerken ilk yarının son dakikalarında Çorluspor1947´ Takımından Serdar Öz´ün rakip takım kalelerine gönderdiği gol yan hakem tarafından ofsayt olarak değerlendirilince sahada gerginlik yaşandı. Gole Ofsayt verilmesine sinirlenen Çorluspor 1947 futbol takımı yedek kulübesinde gole ititaz sürünce  Hakem Çorluspor1947 futbol takımının  hocası Erdal İşkar’ı tribünlere gönderdi. 

 

General Basri Saran stadından oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Çorluspor1947 takımının üstünlüğü dikkat çekerken ilk yarının son dakikalarında Çorluspor´lu Serdar Öz´ün rakip takım kalelerine gönderdiği gol yan hakem tarafından ofsayt olarak değerlendirilince sahada gerginlik yaşandı.  Bu durum saha içinde bir süre gerginliğe neden olurken Hakemler Polis nezaretinde soyunma odasına gitti.Karşılaşmanın 28. dakikasında Çorlusporlu Serge Djiehoua sakatlanarak oyun dışında kaldı. İkinci yarıda başa baş oynanan karşılaşmanın 63. dakikasında Çorluspor´dan Oğuzhan´ın kafa ile rakip kalecinini üstünden aşırttığı top, kalenin üst ağlarda takıldı.  4. dakika uzatma verilen karşılamanın 2. yarısında Çorluspor1947 takımı atak oynasa da bir sonuç elde edemedi.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz tamamlandı. Çorluspor 1947 bu puanla sekiz puana yükselirken, Uzunköprüspor ise 12 puana yükseldi.

 

EDİRNESPOR DÖRT GOLLE KAZANDI

 

Edirnespor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12'nci grup 9'uncu hafta maçında kendi sahasında ağırladığı Lüleburgazspor'u 4-0 yendi.  Edirnespor maça ilk dakikalarından itibaren baskılı futbolla başladı. Aradığı golü 8'inci dakikada Uğur Kapısız'ın ayağından bulan Edirnespor 1-0 öne geçti. Lüleburgazspor ise kalesinde erken gol görmesinin ardından toparlanmaya çalışarak rakip kalede yer yer tehlikeler yaratmaya çalıştı. Edirnespor'un kontrolünde geçen maçta 2'nci gol 44'üncü dakikada Edirnespor'lu Sabur'dan geldi. İlk yarının bitimine saniyeler kala Lüleburgazspor'un Edirnespor ağlarıyla buluşan topu ofsayt nedeniyle sayılmayınca maçta gergin dakikalar yaşandı. Yan hakemin ofsayt kararına sinirlenen ve itiraz eden Lüleburgaz'lı futbolcularla orta hakem Volkan Kırbaş arasında gerilim yaşandı ve Lülebugarzspor’dan Deniz Sert kırmızı kartla oyundan atıldı. İkinci yarıya 2-0'ın verdiği moralsizlikle giren Lüleburgaz'ın gardı 58'inci dakikada yine Uğur Kapısız'dan gelen golle düştü ve Edirnespor 3-0'lık skoru yakaladı. Maçta sonucu belirleyen golse 65'inci dakikada İsmael Kone'den geldi ve durum 4-0 oldu.Bu galibiyet ile Edirnespor puanını 13 yaparken, Lüleburgazspor ise beş puanda kaldı.

 

ALTINOVA TEK GOLLE KAZANDI

 

Bigaspor’un bay geçtiği haftada üst sıralardan kopmamaya çalışan Altınova Belediyespor evinde Gaziosmanpaşaspor’u konuk etti. Haftanın en önemli karşılaşmaları arasında yer alan müsabakaya ev sahibi ekip Altınova Belediyespor etkili başladı.İlk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirdi. Konuk ekip Gaziosmanpaşaspor ise kontrollü bir futbol ortaya koyarak kontra ataklarla gol aradı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Altınova Belediyespor kaydettiği golle karşılaşmada öne geçerek büyük moral buldu. Karşılaşmada mağlup duruma düşen Gaziosmanpaşaspor ise kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediği gol ve golleri bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Altınova Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Altınova Belediyespor bu galibiyet ile birlikte puanını 18 yaparak üçüncü sıraya yükselirken, Gaziosmanpaşaspor ise 11 puanda kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10