Mandalı'dan öğretmenlere yemek jesti

Kapaklı Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçede görev yapan öğretmenleri önceki akşam Hawthorn Hotel'de akşam yemeğinde ağırladı.

Kapaklı 26.11.2017 17:38:00 0
Mandalı

KONUKLARI KAPIDA KARŞILADI

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi, ilçede görev yapan ve emekli olan öğretmenleri Hawthorn Hotel'de ağırladı.Programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Şube Müdürleri ile öğretmenler katıldı.Düzenlenen etkinlikte Başkan Mandalı davetlileri kapıda karşılayarak, çeşitli hediyeler takdim etti.Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

 

“GELECEĞİMİZE DE EMANET ETMİŞ OLUYORUZ”

 

Mandalı “  Öncelikle Bizleri kırmayarak davetimize katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor , hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.  Sizlerinde bildiği gibi 24 Kasım millet mekteplerinin açıldığı gün. 24 Kasım Atatürk’ümüzün baş öğretmenliği kabul ettiği gün ve o gün okuma yazma seferberliğini  ilan ettiği gün. İşte bu güzel  günde bu heyecanlı günde sizlerle birlikte olmaktan  duygu ve  düşüncelerimi sizlerle paylaşmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum.Kıymetli Öğretmenlerim ; Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin temel taşları da sizlersiniz.Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da sizlerin sayesinde olmaktadır.Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz.Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz.Sizlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında sizlere geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz.Bundan dolayı Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok. Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, çevresine güvenen inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edile bilecek öğretmene Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ;”Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de değerlerini anlatmıştır” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Mandalı “ Büyük önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin oluşturduğu çağı yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır.Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır.Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz.Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa bu sizlerin üstün gayretlerinizle ve Atatürk’ün ifadesiyle “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” sayesinde olacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel Ülkemizin Aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, 24 Kasım  Öğretmenler Günü'nü kutluyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLERLE ÇİFTETELLİ OYNADI

 

Programda Kapaklı Belediyesi tarafından öğretmenlere plaket takdim edilirken, plaket takdiminin ardından geceye katılan öğretmenler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.Eşi Fatma Mandalı ile birlikte çalan müzik eşliğinde dans eden İrfan Mandalı, öğretmenlerle çiftetelli de oynadı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10