'' Yetkililere gerekli desteği sağlayınız''

T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluştur

Çorlu 27.11.2017 19:03:00 0

Çalışmalar sırasında vatandaşlardan ve saha görevlilerinden gelen şikayetleri değerlendiren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, vatandaşlar ve çalışanların çekincelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

 

YAPILAN TÜM İŞLEMLERİN MÜDAHALE SÜRESİ KISALACAK

 

Proje ile Türkiye için oluşturulan Ulusal Adres bilgilerinin depolandığı sistemi yönetmek ve güncellemek kolay hale geleceğini ifade eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt yaptıkları açıklamada, Ulusal Adres Sistemi ile Türkiye genelindeki tüm kullanıcıların anlık olarak takip edileceği ve yapılan işlemlerin denetlenebileceğini dile getirdi. Bu sayede Adres Kayıt Sistemi'nden faydalanan kurum ve kuruluşlara verilen hizmetin daha etkin hale geleceğini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, "Ülke çapında tüm adres kayıtlarının ve Nüfus bilgilerinin anlık olarak harita üzerinden görülebilmesini sağlayan proje ile 112 acil çağrı sistemi, Emniyet bilgi sistemi, taşınmaz mal beyanı, emlak ve inşaat işleri gibi birçok önemli çalışmanın altyapısı hazırlanıyor. E-devlet projesi kapsamında yürütülen Adres Kayıt Sistemi mekânsal hale getirilerek yapılan tüm işlemler, başvurular, çağrılar artık harita üzerinden görüntülenebilecek ve bu sayede müdahale süresi kısalacak. Vatandaşlarımızın saha ekiplerine gereken kolaylıkları göstermeleri gerekmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) yetkililerine gereken kolaylığı sağlamaları önemle rica olunur" ifadelerine yer verdiler.

 

‘PROJEDE İSİMLER TOPLUM VE VERİ GÜVENLİĞİ İÇİN GİZLİ TUTULACAK’’

 

MAKS projesi kapsamında saha elemanı olarak 30 kişinin çalıştığını dile getiren Başkan Yardımcısı Sarıkurt, "Saha çalışmaları sırasında sadece yapılara ait fotoğraf çekimi ve daire sayılarının tespiti yapılacaktır. Kişi ve kimlik bilgileri kesinlikle toplanılmayacak olup, çalışanların isimlerinin toplum ve veri güvenliği için gizli tutulduğunu belirterek, isimlerin kolluk kuvvetlerinde ve iletişim merkezinde bulunduğunu, şüpheli durumla karşılaşılması durumunda vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerini veya 444 99 59 iletişim merkezi hattını aramalarını önemle rica ederiz" diye konuştu.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10