Eylem öncesi kıskıvrak yakalandılar!

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde çöp konteynırları ile yol kapatarak korsan gösteri yapan pkk/kck

Çerkezköy 27.11.2017 19:14:00 0
Eylem öncesi kıskıvrak yakalandılar!

Terör örgütünün kuruluş yıl dönümü nedeniyle eylem hazırlığında olduğu belirlenen 13 terör örgütü üyesi şahıs ise nefes kesen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

 

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Çerkezköy’de eylem hazırlığında olan ve 19 Kasım’da Kızılpınar Mahallesinde çöp konteynırları ile yol kapatarak terör örgütü korsan gösterisi yapan şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı. Ekiplerce tespit edilen şüphelilerin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonda Çerkezköy’den 6, Çorlu’dan dört, Ergene, Kapaklı ve Erzurum’dan birer şüpheli olmak üzere toplam 13 kişiyi gözaltına aldı.

 

DÖKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

 

Öte yandan Çorlu’da gözaltına alınan dört şüpheliden birinin pkk/kck terör örgütü adına kırsal alanda silahlı faaliyet gösterdiği, diğer üçünün ise terör örgütünün sosyal medya üzerinden propagandasını yaptığını tespit etti. Öte yandan gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise cep telefonları, sim kartlar, hafıza kartları, hard diskler, örgütsel doküman ve notlar ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
ÖRGÜT ADINA HAZIRLIK YAPMIŞLAR
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin korsan gösteri eylemi yaptıkları, terör örgütü adına 'kamulaştırma' adı altında çeşitli iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları ve pkk/kck silahlı terör örgütünün sözde kuruluş yıl dönümü olarak belirtilen 27 Kasım tarihinde eylem hazırlığında olduklarının belirlendiğini açıkladı. Öte yandan gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10