"Müzakereler yetmezse mücadele başlar"

Teksif Çerkezköy Şubesi'nin iki aydan bu yana örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ordu Tekstil'de sendikalı olduklar

Çerkezköy 4.12.2017 20:38:00 0

Yapılan basın açıklamasında Teksif Sendikası Genel Başkan Danışmanı Faruk Büyükkucak,Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat koçak,Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Salih Koyuncu,sendikaların şube yönetimleri ve Teksif Sendikası üyelerinden oluşan yaklaşık 40 kişi hazır bulundu.

 

EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞAN EMEKÇİLERİZ

 

Teksif Sendikası Genel Başkan Danışmanı Faruk Büyük yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu; “Aşımızı ,alın terimiz getirir bize.Evimize ekmek götürmek için çalışmaktan başka çaresi olmayan emekçileriz.Çalışırken birçok sorunla karşılaşırız.Ücretlerimiz eksik yatar,geç yatar,çocuğumuz hasta olduğunda izin alıp doktora götüremeyiz, ücretli yıllık izinlerimiz verilmez, işverenin bir sözüyle işten atılırız, söz hakkımız olmaz.Yaşadığımız sorunların üstesinden gelmek için tek bir çare var. O da Bir araya gelmek, örgütlenmek. Örgütleneceğimiz, bir araya geleceğimiz yer de sendikalardır.Bu bağlamda,Teksif Çerkezköy Şubemiz 2 ay evvel Ordu Tekstil’de örgütlenmeye başlamıştır. Ordu Tekstil’de çalışan emekçi kardeşlerimiz anayasal teminat altına alınmış haklarını alabilmek için mücadeleye Teksif Çerkezköy Şubemizde devam etmişlerdir. Ancak işveren, yasaları hiçe sayarak sendikaya üye olan arkadaşlarımızdan 18 kişiyi kışın ortasında işlerine son vererek sokağa atmıştır.”dedi.

 

İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZIN HAKLARINI SENDİKA OLARAK SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

 

Büyükkucak şöyle devam etti; “İşten atılan arkadaşlarımızın haklarını sendika olarak sonuna kadar savunacağız. Şuan bile işveren tarafından, fabrika içinde çalışan üyelerimiz baskı görmekte ve işten atılmakla tehdit edilmektedir. Bundan dolayı, sendikalar, biz emekçilerin haklı talep ve isteklerini savunacak ve bunlar için mücadele edecek yegane yapılardır. Müzakereler yetmezse mücadele başlar. Bizlerin çalışma ve yaşam koşularını iyileştirecek her türlü kazanımın elde edilmesi, üyesi olduğumuz Teksif Sendikası’nın temel görevidir.Sendikal örgütlenme çalışanın yasal hakkıdır. Çalışanın yasal hakkı arasında yer alan sendikal örgütlenme hakkını özgürce kullanmak istiyoruz. İşçi, sendikaya üye olduğu için işten atılmamalıdır. Sendikal örgütlenmenin temelinde demokrasi vardır. Sözleşmede ‘yetki itirazı’ sendikal örgütlenmeyi engelleyen uygulama haline gelmiştir. Yıllardır devam eden yetki davaları bulunmaktadır. Yetkiye itiraz edilirken somut deliller olmasına rağmen dava açılabilmektedir.İtiraz yetki işlemlerini durdurmakta,yetki tespit başvurusu ile yetki belgesinin verilmesi için geçen sürede işveren,işçilerin işlerini ve iş koşullarını değiştirebilmekte,iş sözleşmelerini sona erdirebilmektedir.Bu olumsuz duruma yol açan uygulamaların sona erdirilmesi için her düzeyde girişimlerde bulunuyoruz.  Teksif tüm bu olumsuzlukların giderilmesini, sendikalaştırmaya yönelik her türlü faaliyetin son bulmasını ve sendikal haklar önündeki engellerin kaldırılmasının mücadelesini vermeye devam edecektir. Buradan Ordu Tekstil işverenlerine sesleniyorum. Gelin masada anlaşalım, siz bir adım atın biz iki adım atacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10