Kapaklı Meclisi toplandı

Kapaklı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı birinci oturumunu dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 4.12.2017 20:44:00 0
Kapaklı Meclisi toplandı

ALBAYRAK DA KATILDI

 

Saat 14.00’de başlayan toplantıya Tekirdağ Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.Başkan Albayrak, burada yaptığı konuşmada, Kapaklı'da ve diğer ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.Başkan Albayrak, 2017 yılında tüm meclis üyeleriyle beraber Kapaklı ve Tekirdağ genelinde güzel hizmetler yaptıklarını, bu hizmetlerin 2018 yılında da artarak devam edeceğini müjdeledi. Albayrak “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde bu güne kadar alınan kararların yüzde 92.5’i oy birliği ile alındı. Çok iyi anlaşan bir meclise sahibiz. Ben buradan meclis üyelerimize ve herkese teşekkür ediyorum. 2018 yılı Kapaklı’nın yılı olacak” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Kapaklı’nın Büyükşehir’in hizmetlerine amade bir ilçe olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Yeni bir ilçeyiz. Kapaklı’nın işlenmesi gerekiyor” diye konuştu. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesini geçildi. Öte yandan istifa eden AK Partili meclis üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’in yerine kontenjandan giren Nezahat Erdoğan’da ilk kez mecliste yer aldı. Gündemin üçüncü ve dördüncü maddesinde bulunan Bahçelievler Mahallesi 1066 ada 3 nolu parsel tamamı 242 metrekare arsada bulunan 2 metrekarelik belediye hissesinden hissesine düşen bir metrekarelik hissenin hissedarına satılması konusu ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Bahçelievler Mahallesi 1066 ada 3 nolu parsel tamamı 242 metrekare arsada bulunan 2 metrekarelik belediye hissesinden hissesine düşen 1 metrekarelik hissenin hissedarına satılması konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

FERHATOĞLU ZABITA AMİRİ OLDU

 

Gündemin beşinci maddesinde yer alan Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi 207 ada 3,4,5,6 nolu parsellere ait 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği konusu İmar komisyonuna havale edilirken, bir sonraki gündem maddesinde yer alan İnönü Mahallesi 926 ada 5,6,7,8 nolu parsellere ait 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği konulu yazı da görüşülüp İmar komisyonuna gönderildi. Gündemin yedinci maddesinde dolu kadro değişikliği konulu yazı oy birliği ile kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 24/11/2017 tarih 1198 sayılı  bilgilendirme konulu yazısı görüşülürken, Askeriyeden ayrılan Kapaklı Eski Jandarma Komutanı Ekrem Ferhatoğlu’nun Kapaklı Zabıta Amiri olması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesi olan boş kadro değişikliği konulu yazı ve iş sözleşmesi konulu yazı görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.

 

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN İSMİ KAPAKLI’DA YAŞAYACAK

 

Gündemin on birinci maddesinde Kapaklı Atatürk Mahallesi 1284 adanın batısındaki park alanından yol ayrılmasına ilişkin  1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği konulu yazısı İmar komisyonuna havale edilirken, İsmetpaşa Mahallesi 37. Sokakta bulunan park alanına Naim Süleymanoğlu Spor Parkı verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 542 sayılı parka şehit Erdinç Duran’ın isminin verilmesi İmar komisyonuna havale edilirken, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan bilgilendirme konulu yazılarda oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasına eklenen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Pınarça Mahallesinde meclisin uygun gördüğü bir alana iki yıl süreyle bedelsiz halı saha alanı tahsis edilmesi İmar komisyonuna havale edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10