"Kudüs bütün Müslümanların ortak davasıdır"

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv'deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıklamasına karşı AK Parti Ã

Çerkezköy 7.12.2017 19:59:00 0
 

Öğe “Kudüs, Müslümanların izzetidir, onurudur, şerefidir. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır” diye konuştu.

 

“İSLAM ÜLKELERİNİN NAMUS BORCUDUR”

 

Bu kararın Türkiye Cumhuriyeti’ne göre yok hükmünde olduğunu belirten Öğe, Kudüs’ün ümmeti Muhammed’in Mekke ve Medine’den sonra değer verdiği üçüncü şehir olduğunu ifade etti. Öğe”İslam aleminin ilk kıblesi, Selahaddin’in şehri Kudüs, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın da tam dediği gibi bizimde kırmızı çizgimizdir.  Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Miraç mucizesinin şahididir ve Miraç mucizesinin gerçekleştiği yerdir. Kudüs, Müslümanların izzetidir, onurudur, şerefidir. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır. Kudüs, Ortadoğu ve dünya barışının anahtarıdır. Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs’ün statüsü, uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınmıştır. Kudüs’ün statüsünü korumak, hem BM’nin, hem BM üyelerinin, hem Müslümanların ve hem de İslam ülkelerinin namus borcudur” diye konuştu.

 

“EBEDİYEN MÜSLÜMANLARIN KALACAKTIR”

 

“400 yıl boyunca bu şehirde tüm dinler ve insanlar barış içinde yaşadı” diyerek konuşmasını sürdüren Öğe “ Siyonist işgalcilere karşı İslam ülkeleri ve mazlumlar birleşmeli. Saflarımızı sıklaştırmalıyız. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir. Her Müslüman'ın Kudüs'e olan bağlılığının ve sadakatinin ne kadar kuvvetli olduğunu herkes görecektir. Trump ve politika yapıcıları bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler. Yapmamız gereken tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halkların olarak birlikte hareket etmesi lazım. Kudüs'ü Siyonist İsrail'e terk eden kendisini de terk edilmiş bulacaktır. Kudüs için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Kudüs, İslam'ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Kudüs, Müslümanlarındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10