"Bu yarışı birbirimizi kırmadan sürdüreceğiz"

Çerkezköy Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkan adaylarından Necati Aksu Çerkezköy Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Mevcut Başkanı Ali Bozdağ'a seçim öncesi ziyarette bulundu. 

Çerkezköy 19.12.2017 22:28:00 0
 

‘’BU SİYASİ BİR KONU DEĞİL’’

 

Ziyarette esnafın sıkıntılarından bahseden Necati Aksu “ İnsanlar kışın sadece evlerine gitmek için uğraşıyorlar. Oysa ki yazın öyle mi işten çıkan insanlar parklara gidebiliyor, daha rahat bir şekilde gezip alışverişini yapabiliyor. Kışın gelmesi bizim sezonu vuruyor. Ayrıca dışarıdan sürekli göç alıyoruz ve müşteriler yenileniyor. Bir de Atatürk Caddesi’nin  artık  adı var ama işleyişi yok. Her sektör çoğaldı.  Esnaflığı bilen de bilmeyen de yapıyor’’ dedi.

 

“BİRBİRİMİZİ KIRMADAN SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Seçim sürecinden de bahseden Aksu “ Ben başkanlığımı geçen Cumartesi günü basın mensuplarının önünde açıkladım. Bizim seçim döneminde kimseyi kırmak gibi bir niyetimiz yok. Biz gerçekten esnaflığı seviyoruz.  150 yıla dayanan bir geçmişimiz var. Biz babamızdan aman kimseyi kırma, üzme sen esnafsın diye gördük. Burada hepimiz ortak arkadaşız. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Bu siyasi bir konu değil. Ali Ağabey benim bir büyüğüm Bu bir yarış ancak bu yarışı birbirimizi kırmadan sürdüreceğiz’’ dedi.

 

‘’2018 YILI 2017 YILINDAN DAHA ZOR GEÇECEK’’

 

Tekirdağ vilayetinde fiyat tarifesi satılmayan tek yerin Çerkezköy olduğunu belirten Mevcut Başkan  Bozdağ “ Serbest piyasa ekonomisinden dolayı devlet vergi veren her vatandaşa dükkan açma iznini veriyor. Böyle olunca da esnaflığı bilen bilmeyen herkes bu işi yapmaya çalışıyor” diye konuştu. 2018 yılı 2017 yılından daha zor geçeceğini tahmin ettiğini de belirten Bozdağ, okulların açılmasından bu yana sıkıntının olduğunu, şu an hala devam ettiğini ve mart ayına kadar süreceğini ifade etti.

 

’’KESİN BİR SEÇİM TARİHİ YOK’’

 

Basın mensuplarının seçim tarihi ile ilgili sorusuna da cevap veren Mevcut Başkan Bozdağ; ‘’Kesin bir seçim tarihi yok. 2018 yılının ilk 6 ayı seçim dönemi.  Seçim tarihi bakanlık tarafından veriliyor. Geçen seneki takvimi uygulama gibi bir şansımız yok. Bakanlık sitede açıklayacak. Biz de ona göre hareket edeceğiz. Ohal döneminde olduğumuz için şu an hiçbir şey belli değil’’ ifadelerini kullandı. 89 yılından bu yana seçimlerde olduğunu belirten Bozdağ, ‘’ Aday olan tüm esnaf kardeşlerimize başarılar diliyor odamız için hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10