As: Çalışmalarımızı hızlandırdık

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, 21 Ocak'ta yapılacak olan oda olağan kongresinde başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından seÃ

Çerkezköy 19.12.2017 22:29:00 0
As: Çalışmalarımızı hızlandırdık

“SORUNLARI DİNLİYOR TALEPLERİ ALIYORUZ”

 

Başkan Mustafa As, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerin oldukça olumlu geçtiğini belirterek, “ Şoför esnafımıza gerçekleştirdiğim ziyaretlerde esnafımızın sorunlarını dinliyor, bu güne kadar yaptığımız oda çalışmaları hakkında bilgiler veriyorum ve şoför esnafımızın odadan talep ve beklentilerini da alıyorum. Şu anda odamıza kayıtlı bin 050 üyemiz bulunuyor. Yeniden göreve geldiğimde esnafımızın taleplerini ve beklentileri yönünde de çalışmalar yapacağımızı kendilerine söyledim. Görevde bulunduğum süre içinde esnafımıza yasalar çerçevesinde en iyi şekilde görev yapmaya özen gösterdim. Esnafımızın sıkıntılarının çözümü konusunda da yine ayni şekilde elimizden geleni yasalar kapsamında çözüme kavuşturmaya çalıştık ve çalışıyoruz.” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİRLE İLE BİRLİKTE YENİ İLÇELERDEKİ UYGULAMALAR SIKINTI YARATIYOR”

 

Mustafa As “ Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte özellikle yeni ilçe olan Kapaklı’daki şoför esnafı Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler esnaf odasına kayıtlıydı. Ergene’deki şoför esnafı da  Çorlu odasına kayıtlıydı. Ancak Büyükşehirle birlikte bu yeni ilçelerde ticari plakalar kayıtlarını Büyükşehir’e yaptırmak zorunda kalıyor. Bu da bu ilçelerdeki ticari plakalı araç sahiplerine  hem zaman hem de iş kaybı bakımından külfet oluyor. Biz Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak Büyükşehir Belediyemize bu konuda ki talebimiz şu oldu. Bu yeni ticari plakalı araçların kayıtlarının da en yakın odalara yaptırsınlar sıkıntı yaşamasınlar dedik. Ama bu konuda bizlere olumlu yada olumsuz bir cevap verilmedi” diye konuştu.

 

“UKOME’NİN İLÇEMİZE BİRİM AÇMASINI ISRARLA İSTİYORUZ”

 

As “Büyükşehir belediyesinden talebimizden biri de UKOME’nin Çerkezköy’de bir birim açılması oldu. Amacımız bölgemizdeki şoför esnafımızın Tekirdağ gitmeden sorunlarını  bulundukları yerde yani Çerkezköy’de çözümlemesidir. Örneğin yol izin belgesi yada buna benzer durumlarda esnafımız Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyor ve bu da esnafımızın bir gününü alıyor. Eğer UKOME Çerkezköy’e bir birim açarsa sorun ortadan kalkacak ve esnafımızın  bu yöndeki sıkıntıları da yerinde yapılmış olacak. Biz Oda olarak bu taleplerimizi her defasında UKOME’de gündeme getiriyoruz ve yerinde çözümlenmesini belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇERKEZKÖY’E MUTLAKA TÜV İSTASYONU KURULMALI”

 

Mustafa As, Çerkezköy’de,TÜV istasyonunda kurulması gerektiğini belirterek, “Çerkezköy’de de mutlaka bir TÜV istasyonu kurulması lazım.bu konuda da yetkili makamlarla görüşmeler yaparak taleplerimizi ilettik.Ancak henüz bir cevap alamadık.  Tekirdağ İl genelinde bir Tekirdağ merkez İlçe Süleymanpaşa’da bir de Çorlu ‘da Avantaj’da TÜV istasyonu var. Periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli kuruluş olan TÜV ‘in gezici seyyar istasyonu İlçemizde haftada bir geliyor oda Ticari araçlara bakmıyor. Özel araçlara bakıyor ve geldiği günlerde muayene ettiği araç sayısı ise 32’yi geçmiyor. Son yapılan araç güncellemesine göre Tekirdağ il genelinde Tekirdağ’a kayıtlı 262 bin araç bulunuyor.yapılacak oda seçimimizden sonra ilçemize TÜV istasyonun bir an önce kurularak faaliyete geçirilmesi yönünde yoğun bir çalışma yapacağız” açıklamasında bulundu.

 

“OKUL ÖNLERİNDEKİ ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİN PARK ALANINA PARK ETMEYİN”

 

As, konuşmasını okul önlerine okul servislerinin park alanına özel ve ticari araçların park yapmamasını isteyerek sonlandırdı. As, “Özellikle vatandaşlarımızı bir konuda duyarlı olmaya davet ediyor ve diyorum ki Okul önlerinde  bulunan ve okul öğrenci servisleri için park yeri olarak düzenlenen delinatörler  içinde öğrenci araçları dışında başka araçların park yapmamasını önemle belirtiyorum. Bu yerler öğrencilerin servis araçlarına rahatlıkla güven içinde inip binmeleri için öğrenci servis araçlarına ayrılan park yerleridir.Bu konuda lütfen tüm sürücülerimiz duyarlılık göstersin ve bu alanlarda öğrenci servisi ister olsun ister olması lütfen park etmeyelim.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10