"Çerkezköy'e 100 milyon TL'lik eğitim yatırımı"

Geçtiğimiz hafta Ankara'ya bir dizi ziyaret gerçekleştiren Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, parti binasında düzenlediği basın toplantısında hükümetin yatırımları ha

Çerkezköy 21.12.2017 22:07:00 0

Her platformda Çerkezköy’de okul ihtiyacı olduğunu dile getirdiklerini kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Öğe “ Ankara ziyaretimizde Milli Eğitim Bakanlığından okul talebinde bulunduk.

 

Çerkezköy ile alakalı ihtiyaçları hükümetimiz gördü. Çerkezköy’de hükümetimizin okullara harcadığı devasa yatırım 100 milyon TL’dir.  Milli Eğitim Bakanlığı Tekirdağ’da en büyük payı Çerkezköy’e veriyor” dedi.

 

“ÇİLE ÇEKER HALE GELDİK”

 

Öztrak ve Atatürk Caddesinde uygulamaya geçilen tek yönün trafik çilesine daha çok çile kattığını kaydeden Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Tek yön uygulaması Çerkezköy’de orta refüjlerin kaldırılması, trafik sirkülasyonu Çerkezköy Belediyesi tarafından gündeme gelmişti. Defalarca söylediğimiz halde maalesef bu uygulamada ısrar edildi. Çerkezköy daha da çile çekilir ve keşmekeş trafik sıkıntısı ile karşı karşıya geldi. Biz çözüm önerilerimizi dile getirmiştik, artık bu projeler bizim projelerimiz arasında yer alacaktır. Çözüm ise tek yön değildir. Biz defalarca söylememize rağmen belediyenin eli açık tutumu, Öztrak Caddesinde başlayan uygulamanın çözüm olmadığını görmesine rağmen ısrarla Atatürk Caddesindeki güzelim çınar ağaçlarını sökerek bu uygulamaya devam ettiler. Keşke biz haklı çıksaydık demeseydik. Üç dört aydır trafik çilesini hisseder olduk. Tek yön ile Çerkezköy içinde dolaşıp duruyoruz. Daha çok çile çeker hale geldik” dedi.

 

“BULVAR HAVASINA SOKTULAR”

 

Çerkezköy’ün Türkiye’nin en çok göç alan ikinci il olduğunu kaydeden Öğe “ Çerkezköy her yıl 15 bine yakın nüfus alıyor ve beraberinde de bu artışla sorunlar getiriyor. Sadece muhalefet için değil, çözüm önerileri içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öztrak caddesinde tek yön başladı ve orta refüjdeki ağaçlar kaldırıldı.Öztrak caddesindeki uygulama ile beraber yayaların karşıya geçişlerinin güvensiz olduğu, caddeleri birbirine bağlayan İnan, Butçular, Özcan sokaklardaki uygulamalarla ciddi bir trafik sorunu ortaya çıkmıştır. Uygulamanın başarısız olduğunu hem belediye yönetimi hem de vatandaşlarımız görmüş oldu. Belediye yönetiminin ısrarcı tutumu Atatürk caddesindeki uygulama ile devam etmiştir. Maalesef ağaçların gelişi güzel bir şekilde söküldüğüne şahit olduk.Öztrak ve Atatürk caddesinde orta refüjlerde yeşil gösteren, bahar aylarında hoş görüntü olan geniş çınar ağaçları vardı. Belki de bunlar Çerkezköy’de 30 yıl sonra sembol olabilecek ağaçlardı. Bunları söküp Narin Caddesine dikeceğiz dediler. Öztrak Caddesindeki yaya güvenliğini görmedikleri halde Atatürk Caddesini caddelikten çıkartıp bulvar havasına soktular. Bu havaya giren Atatürk caddesi de maalesef sürücülerin daha hız yapmasıyla yayaların güvenli geçişi de kalmadı. Kısacası Tek park uygulaması da çözüm olmadı.  Görünen köy kılavuz istemez. Şuan da Çerkezköy’de trafik sorunu yok diyen birisi caddelerin halini göremiyordur” dedi.

 

“MAKETLERLE CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAZ”

 

Öğe “ Ana caddeleri birbirine bağlayan ara sokaklarda da bazı düzenlemeler yapıldı. Kaldırımlar genişletildi ve yollar daraltıldı. Tek yöne gerek yoktu. Esnaflarımız oradan kaç bisikletlinin geçtiğini görüyor mu ? Bisiklet yolunun ihtiyaç olmadığına hem fikiriz. Böyle bir uygulamayı onlara hangi zihniyet öneri götürdü. Atatürk ve Öztrak caddesinin görüntüsü kimsenin hoşuna gitmedi. Güzelim ağaçların sökülmesi bizi ve herkesi rahatsız etti. O sökülen ağaçlar caddenin sembolüydü. Aksine çözüm gelmedi sorun getirdi. Altıyol kavşağında Büyükşehir Belediyesi kavşak düzenlemesi yaptı. Küçülttüler, büyülttüler. Ortaya komik bir orta refüj çıktı. O refüjü yapan birisi ya Çerkezköy’de yaşamamış yada yollardan haberi yoktur. Böyle bir saçma sapan uygulama yoktur. Sürücüler bazen orta refüje çıkıp kazaya karışıyorlar. Sürücülerin ve yayaların bu trafikte dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Caddelerin bulvar haline gelmesi gerçekten endişe vericidir. Bu uygulamayla birlikte yayalar geçiş noktası yapılmamıştır. Atatürk ve Öztrak caddesinde karşıdan karşıya geçmek büyük yetenek ve beceri istiyor. Maketlerle sizin can güvenliğiniz sağlanmaz. Kendinize dikkat ediniz. Belediye yönetimi de bu konuda daha ciddi önlemler almasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 

“100 MİLYON TL YATIRIM YAPACAK”

 

Ankara’ya gerçekleştirdiği temaslarda Çerkezköy’de okul sıkıntılarını dile getirdiklerini kaydeden Öğe “ 2019’da Çerkezköy’de bütün okullar tekli eğitime geçecek. 2016-2017-2018 yıllarında 22 okul projesi var. Bu 22 okulun 18 tanesinin tamamı devlet tarafından yaptırılıyor. Diğer kalanları ise hayırseverlerimiz kaba inşaatını bitirip devamını hükümetimiz tamamlıyor. Buradan Çerkezköy’de okulların yapılmasında emekleri olan hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bazı arkadaşlar buradan siyaset yapmaya çalışıyorlar. Biz Ankara ziyaretimizde Çerkezköy’de okul ihtiyacı olduğunu dile getirdik ve Milli Eğitim Bakanlığından okul talebinde bulunduk. İstediklerimizi de hükümetimizden alıyoruz. Çerkezköy ile alakalı ihtiyaçları hükümetimiz gördü. Söylemiş olduğumuz okullara hükümetimizin harcadığı para 100 milyon TL’dir. Milli Eğitim Bakanlığı Tekirdağ’da en büyük payı Çerkezköy’e veriyor. Gerçekten devasa bir yatırımdır” dedi.

 

“DEVLET YAPTI DİYEMİYORLAR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Öğe “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay okullarla alakalı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın duyarlı olduğunu söylemiş. Bizde katılıyoruz ve Kaymakam Abban’ın gerçekten özverili çalışıyor. Belediye yönetimi siyaset yapacağım derken, bu devlet yatırımlarının devlet tarafından yapıldığı söyleyemiyor. Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy’ün Kaymakamıdır ve en yüksek idari amir olarak devletin bir temsilcisidir. Bunu devlet yatırım yaptı diyemeyen ve bu okullar üzerinden siyaset yapanlar biz belediye olarak hayırseverler ile bir şeyler yapıyoruz diyorlar” açıklamasında bulundu.

 

“NEDEN 21 DERSLİKLİ YAPTINIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçede 11 okul kapsamında Kızılpınar mahallesine yaptığı 21 derslikli okula değinen Öğe “Hizmette ayırım yapmıyoruz diyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi Kızılpınar’da 21 derslikli okul yaptı. Yapmış olmak için yapılmış bir okul görüntüsü var. Büyükşehir Belediyesi 160 bin nüfuslu Çerkezköy’ün en kalabalık mahallesine 21 derslikli okul ayırıyor,33 bin nüfuslu Hayrabolu’ya ise 40 derslikli okul yaptırıyor. Biz o dönem Büyükşehir Belediye Başkanına ulaşarak Kızılpınar’a 40 derslikli okul yapılmasını istedik. Hayrabolu her yıl 500 kişi göç verirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay neden bizim buraya 40 derslikli yapmadınız diyip vatandaşın hakkını savunmadı” diye konuştu.

 

“GÜNLÜK ACİLE GELEN 1500 VATANDAŞIMIZ VAR”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesinin yoğunluğuna değinen Öğe “ 204 yataklı modern bir hastanemiz var. 204 yataklı hastaneye günde 4 bin vatandaş geliyor. Özellikle çalışan nüfusun olduğu Çerkezköy Devlet Hastanesine bin 500 hasta acilden giriyor. Şuanda hastanede üçüncü seviye altı yataklı yoğun bakım ünitesi, ikinci seviyede sekiz yataklı yoğun bakım ünitesi ve 4 adette yeni doğan odası yapıldı. Hastanede doktor ihtiyacı var. AK Parti hükümetlerinden önce Tıp fakültelerinde hiçbir kontenjan artırımına gidilmemiş. 2007 yılında AK Parti iktidarında bu ihtiyaçlar göz önüne alınarak fakültelerde genel kontenjan sayıları 4 bin 365 iken, bu rakam yüzde 27.7 artışla 5 bin 575’e ulaşmıştır.İlk defa Türkiye’de yedi üniversite Tıp Fakültesi öğrencisi kabul etmiştir. Tıp fakültesine o dönem girenler 2017-2018 yılında mezun olacaklar ve hastanelerde görev almaya başlayacaklar” dedi.

 

“DEVLET HASTANESİNE BEŞ YENİ HEKİM GELECEK”

 

Geçtiğimiz hafta Ankara ziyaretlerinde Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçtiklerini kaydeden Öğe “Bu konuda bakanlığımız Çerkezköy’ün ihtiyacını görüyor. Bu konuda oldukça katkıları oldu. Son üç ayda gelen 11 hekim ile birlikte Çerkezköy Devlet Hastanemizde 53 uzman doktor, 13 pratisyen hekimimiz var. Bu doktorlarımız Kırklareli, Vize ve Saray’dan gelenlerle birlikte 250-300 bin hastaya hitap ediyor. Biz bakanlığımıza Saray ve Kapaklı’da ki hastanelere hekim takviyesi yaparak aslında oradaki hastalarımızı o hastanelerde tedavi ederek Çerkezköy’deki hasta yoğunluğunu önlemeye çalışıyoruz. Saray’a sekiz, Kapaklı’ya sekiz hekimimiz son üç ayda görevine başladı. Bugün elimize ulaşan yazıda Çerkezköy’e beş uzman hekim görevlendirme kararı çıktı. 40 gün içinde bir uzman tabip genel cerrah, bir göz hastalıkları uzmanı, bir kulak burun boğaz, bir ortopedi ve bir kadın hastalıkları doğum uzmanı olmak üzere beş hekim ve Diş hastanesine de beş hekim göreve başlayacak. Hastanelerde yoğunluğu azaltmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

“EN KISA ZAMANDA EMNİYET PERSONELİ GELECEK”

 

Çerkezköy’de emniyet personeli sıkıntısının da bulunduğunu Ankara temaslarında dile getirdiklerini kaydeden Öğe “ Şuanda ülkemizde doğu ve güneydoğu Anadolu’da terörle mücadele operasyonları sürüyor. Bunun neticesinde emniyet teşkilat personelimiz yoğun çalışıyor ve başarılı sonuçlar alınıyor. Geçtiğimiz ay terör örgütüne katılan sayı 17 olarak kalmış. Bu lanet terör örgütü bitecek. Ankara ziyaretlerinde Çerkezköy’de personel sıkıntısı olduğunu dile getirdik. Yetkililer yeni polis akademisinden mezunlarla birlikte Çerkezköy’e personel gönderileceği söylendi” dedi.

 

“GÜMRÜK SAHASI BELİRLENECEK”

 

Çerkezköy’de ki gümrük yeriyle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden Öğe “Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi konuyla ilgili bölgeyi biliyor. Çerkezköy’ün girişinde tır parkıyla ilgili sorunumuz var. Gümrük Bakanlığımız Veliköy sahasının yanında bulunan 53 dönümlük araziyi uygun bulmadı. Taşkın saha alanı yanında ve alan olarak yeterli büyüklükte bulmadığı için yaklaşık 100 dönümlük yer arayışı içine girdi. Bununla alakalı bir bakanlık yetkilileri Çerkezköy’de bir araştırma yapacaklar. Trafiğe sıkıntı yaratmayacak en uygun yerde bu konuyla ilgili çalışma yapılacağı bize bildirildi. Çerkezköy ‘de en iyi yerde gümrük sahasının olacağını bize ifade ettiler” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10