Camcı: Bu tehlikeli uygulamalardan derhal vazgeçin

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, yaptığı yazılı açıklamada geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan 696 sayılı KHK'nın 121. Maddesindeki düzenlemeyi eleş

Çerkezköy 27.12.2017 00:18:00 0
Camcı: Bu tehlikeli uygulamalardan derhal vazgeçin

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

 

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı KHK tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle KHK'nın 121. maddesindeki düzenlemeye bir eleştiride CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’dan geldi. Dün yazılı bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “ Açıklamalarıma başlamadan önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesi bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 askerimizin ve yine Şemdinli’de de bir askerimizin el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olduğu haberi gelmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.  Bildiğiniz üzere Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 24 Aralık Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), torba hükümlerle birçok alanda ‘düzenlemeler’ getirdi. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 121. maddesi ‘Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakmaksızın veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında birinci fıkra hükümleri uygulanır’ diyor.Yani diyor ki, resmi sıfatı olsa da, olmasa da devletin herhangi bir görevlisi olmadan sokaktan geçen kişi ‘Ben terörle mücadele ediyorum’ diye üzerine vazife alıp suç işlerse buna ceza vermeyeceksin diyor” diye konuştu.

 

“TEHLİKELİ BİR SÜREÇ”

 

Camcı “ Bunlar militarist devletlerde, faşist devletlerde olur. Bizim gibi hukuk devletlerinde olmaz. Bu madde iktidar eliyle sivil silahlı çete kurma maddesidir. Bu madde iktidar eliyle sivil silahlı çetelere altyapı hazırlama maddesidir. Bu hüküm bir örtülü af getirmektedir. Geçmişte böyle suç işlemiş olanların Kanun hükmünde kararnameyle, OHAL KHK’sıyla affedilmesidir. Darbe girişimine karıştı adı altında günahı olmayıp da öldürülenlerin hesabı ne olacak? Devlet bu hesabı sormakla da yükümlü ve sorumludur. Bu aynı zamanda bir cezadan muafiyet. Bu çok tehlikeli bir süreç.  İktidarı bu tehlikeli uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Toplumu militarize eden, devleti militarize eden ve iktidar eliyle sivil silahlı çete oluşturmaya yarayacak bu düzenlemelerin derhal kaldırılması gerekir” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10