''Devletin parasını kimse çarçur edemez''

Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP), tarafından yapılan 6 kilometrelik Süleymanpaşa- Naip Mahallesi karayolunun yapımından 15 gün sonra bozulmasına tepki gösteren AK

Tekirdağ 2.01.2018 20:19:00 0

Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP), tarafından İçişleri Bakanlığı'ndan gelen 4 milyon lira ödenek ile Süleymanpaşa’ya bağlı Naip Mahallesi, Malkara’ya bağlı Sağlamtaş ve Mestanlar mahallelerinin karayollarının yaptırılmasının ardından çevredeki fabrikalara malzeme taşıyan ağır tonajlı kamyonların geçmesi nedeniyle 15 gün sonra karayolu üzerinde çukurlar oluşmaya başladı.

 

‘’DENETİMLER YAPILACAK’’

 

6 kilometrelik Süleymanpaşa- Naip Mahallesi karayolunun yapımından 15 gün sonra bozulmasına AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yel tepki gösterdi. Girişimleriyle köy yollarının yapımı için İçişleri Bakanlığı'ndan Tekirdağ Valiliği'ne 4 milyon lira ödenek aktarıldığını belirten Yel,  "Gelen bu 4 milyon ödenek ile Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Naip Mahallesi yolu, Malkara ilçesine bağlı Sağlamtaş ve Mestanlar mahallesi yolları yapıldı. Yaklaşık 15 gün önce Naip Mahallesi yolu tamamlandı. İhale işleri uzun sürdüğünden dolayı yol biraz geç yapıldı. Ama yolun şu anki durumundan bir bilgim yok. Eğer ki, yol dedikleri gibiyse burada bir sıkıntı var. Konuyu Tekirdağ Valimiz ile görüşeceğim. Müteahhit firmayla görüşeceğim. Konuyu araştıracağım. 15 gün önce yeni yapılan yol denilen gibiyse hemen gerekenler hakkında yasal işlem yapılacak. Denetimler yapılacak. Yol yapımından baştan sona kimin sorumluluğu varsa inceleme yapılacak. Olayı inceleteceğim. Devletin parasını kimse çarçur edemez. O yollar para ile oluyor. Yolu tekrar eski haline getirmek için gereken ne ise yapacağız." dedi.

 

KÖYLÜLER MAĞDUR

 

Bozulan yollarının yapılması için çok uğraştıklarını belirten Naip köyünde oturan Recep Tufan,, "Yol çok güzel yapılmıştı. Ama fabrikalar yüzünden bozuldu. Yolun bozulması üzerine jandarmaya ihbarda bulundum ve ilgileneceklerine söylediler" dedi. Ahmet Esen, ise devletin parasının boşa gittiğini ve yolun durumuna üzüldüklerini ifade ederek, "Yol çok berbat durumda, yetkilileri görev davet ediyoruz. Devletin parasına çok yazık aynı zamanda çok günah" dedi. Ağır tonajlı kamyonların geçmesi nedeniyle yolun 15 günde bozulduğunu söyleyen Gürsan Yusuf Çıkılı, "10 tekerleklir kamyona 30 ton yük atarsan ne olur? 1 tekere 3 ton yük düşer. Adam atıyor bazen 50 ton yük. Yolumuz şu anda çok kötü durumda daha 15 gün önce yapıldı bu yol. Biz köylü olarak perişanız" diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10