Minik kasparovlar yarıştı! 

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Yıl Satranç Turnuvası, 64 sporcunun katılımı ile Cumartesi günü başladı. Turnuvanın açılış hamlesini yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Va

Çerkezköy 7.01.2018 21:35:00 0
Minik kasparovlar yarıştı! 

TURNUVAYA 64 SPORCU KATILDI

 

Çerkezköy Belediyesi Yeni Yıl Satranç Turnuvası, belediye hizmet binası konferans salonunda Cumartesi günü gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan turnuvaya Çerkezköy ve çevre il ve ilçelerden toplam 64 sporcu katıldı. Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ öncelikle turnuvada görev alan hakemler ile katılımlarından dolayı tüm minik sporculara ve velilere teşekkür ediyorum  Çocuklarımızın satranç sporuna olan ilgilerini artırmak adına bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaların, bundan sonra da artarak devam edeceğiz. Çerkezköy’de satranç alanında ciddi bir potansiyel var. Ulusal düzeyde gerçekleştirilen turnuvalarda kentimiz satranç sporcuları önemli başarılar elde ediyorlar. Bu tür organizasyonlarla satranç sporuna olan ilgiyi artırmak ve daha nice ulusal ve uluslararası alanlarda başarılı olacak sporcular yetişmesini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İLK HAMLEYİ AKAY YAPTI

 

Yeni Yıl Satranç Turnuvası’nda mücadele eden tüm sporculara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandıran Başkan Akay, daha sonra açılış hamlesini yaparak turnuvayı başlattı. Bugün saat 10.00’da başlayan turnuva, 5 tur üzerinden iki gün sürdü. Çerkezköy Belediyesi Yeni Yıl Satranç Turnuvası açılışına Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut ve çok sayıda veli katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut’un Başhakemlik yaptığı turnuvada Selçuk Ertaş ve Ceylan Aslan da hakem olarak görev aldı.

 

BİZİM GÖZÜMÜZDE TURNUVAYA KATILAN TÜM SPORCULAR KAZANDI

 

Pazar günü gerçekleşen finallerin ardından dereceye giren sporculara madalya, kupa ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, “ Belediye Başkanımız Vahap Akay bugün burada bizimle olmayı çok istiyordu fakat yoğun programı nedeni ile aramızda bulunamadı. Kendisinin selam ve sevgilerini iletmemi istedi. Çerkezköy Belediyesi olarak çocuklarımızın satranç sporuna olan ilgilerini artırmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmaları artırarak sürdürüyoruz. Bizim gözümüzde bugün turnuvamıza katılan sporcuların hepsi kazanmıştır. Bu nedenle tüm katılımcılarımıza hediyelerimiz olacaktır” dedi.

 

SATRANÇ, ÇOCUKLARIMIZIN ZİHİNSEL GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

   

Satranç sporunun çocukların zihinsel gelişimi ve pratik düşünme kabiliyeti kazanmaları açısından çok önemli olduğunu ifade eden Zengin, turnuvada görev alan hakemlere ve katılımlarından dolayı tüm velilere teşekkür etti. Turnuvada hakem olarak görev alan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut ile hakemler Selçuk Ertaş ve Ceylan Aslan’a teşekkür plaketlerini  Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin takdim etti.  

 

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

   

Çerkezköy Belediyesi Yeni Yıl Satranç Turnuvası’nda Küçükler kategorisinde Ateş Atabey Ayhan 1’inci, Çağan Gürsoy 2’nci ve Ege Yiğit Çelik 3’üncü oldu. Yıldızlar kategorisinde ise Mert Kaplan 1’inci, Cenk Batur Aslan 2’nci ve Polat Sever de 3’üncü oldu. Dereceye giren sporculara madalya, kupa ve hediyeleri Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Aylin Aydoğdu ve Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin tarafından takdim edildi. Turnuvada ayrıca Yıldızlar kategorisinde en iyi bayan sporcu olan Ezel Özgör ve Küçükler kategorisinde en iyi bayan sporcu olan Ece Naz Sönmez ile turnuvanın en küçük sporcusu olan Ahmet Doruk Köksal’a da madalya verildi. Ödül töreni tüm sporculara çeşitli hediyeler verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10