Camcı'dan OHAL'e tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Bakanlar Kurulu tarafından OHAL'in 6. kez uzatılmasına yayınladığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Çerkezköy 12.01.2018 22:05:00 0
Camcı

Camcı: Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL’i en fazla bir buçuk ayda bitireceklerini belirtmişti ancak görünen o ki, iktidar seçimlere kadar ülkeyi OHAL’le yönetmeyi düşünüyor. Bu durum, AKP’nin Meclis’ten, milli iradeden, halktan korktuğunun en açık göstergesidir’’ dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Bakanlar Kurulu tarafından OHAL’in 6. kez uzatılması ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

 

İKTİDAR HALKTAN KORKUYOR

 

Camcı yayınladığı basın açıklamasında; “ Bakanlar Kurulu, yeni yılın ilk icraatı olarak OHAL’i 6. kez uzatma kararı aldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL’i en fazla bir buçuk ayda bitireceklerini belirtmişti ancak görünen o ki, iktidar seçimlere kadar ülkeyi OHAL’le yönetmeyi düşünüyor.  Bu durum, AKP’nin Meclis’ten, milli iradeden, halktan korktuğunun en açık göstergesidir. OHAL altında yapılacak bütün seçimler, 16 Nisan’da da olduğu gibi gayrimeşru ve sonuçları şaibeli olacaktır. OHAL kalkmadan ülkemize demokrasinin gelmesi mümkün değildir’’ dedi.

 

‘’OHAL DEMOKRASİNİN İFLASIDIR’’

 

OHAL ile ülke kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yönetilir olduğunu belirten Camcı;  Her şey için KHK yayınlanmaya başlandı. Meclis etkisiz hale getirildi. OHAL demokrasinin iflası, saray iradesinin halkın iradesinin önüne geçmesidir. Haksızlıkların, hukuksuzlukların üzerine örtme çabasıdır. OHAL, siyasi ve ekonomik kriz içinde, toplumu korku ve baskı ile yönetme çabasıdır.

 

‘’OHAL SÜRECİNDE İNSAN HAKLARI ASKIYA ALINDI’’

 

Camcı, OHAL sürecinde insan hakları askıya alındığını, düşünce ve ifade özgürlüğünün ortadan kaldırıldığını ifade ederek 1 milyondan fazla insanın bu sürecin olumsuzluklarını yaşadığını söyledi. Camcı;  ‘’CHP olarak OHAL ortadan kalkana kadar mücadelemizi hayatın her aşamasında sürdüreceğiz” dedi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10