Balık fiyatları zirvede

Çerkezköylü balıkçılar son günlerde Karadeniz'de etkili olan kuvvetli lodosun balıkçılara zor anlar yaşattığını belirterek az balık tutarak geri dönmek zorunda kalmaları nedeniyle tezgahlara da

Çerkezköy 23.01.2018 19:43:00 0
Balık fiyatları zirvede

BALIK FİYATLARI UÇTU  

 

Çerkezköylü balıkçılar, “Tezgahlara az balık gelmesi ile bir süredir kilogramı 15 TL’ den satılan Karadeniz Hamsisi’nin kilosu 20 TL’ ye çıktı. Balık fiyatlarında da yüzde 50 ile yüzde 100 oranında bir artış yaşandı. Balık fiyatlarının yükselmesi bizleri etkilediği gibi vatandaşları da etkiliyor. Özellikle tezgahlara az balık düşmesi lodosun etkili olmasından ziyade ülkemiz sınırları içindeki deniz suyunun mevsim normallerine göre sıcak seyretmesi nedeniyle balık daha soğuk olan Rusya karasularına doğru gidiyor. Bir de denizde aşırı rüzgar olması nedeniyle sularımızda çok az balık tutuluyor. Bu nedenle tezgahlarımıza balık çeşidi çok az geliyor. Durum böyle olunca da fiyat pahalı, müşteri yok denecek kadar az oluyor. Eğer deniz suyu soğumaz ise biz bu  sezonu böyle kapatacağız gibi geliyor” dedi.

 

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

 

Çupra tane 12 -15 TL, Karadeniz İstavrit kg 20 TL, Karadeniz Hamsi kg 20 TL, Karadeniz Çinekop kg 40 TL, Mezgit kg 20 TL, Kıyıköy Levrek tane 12 TL, Karedeniz Palamut tane 15-20 TL, Karadeniz Somon kg 30 TL, Kolyos kg 15-20 TL, Barbun kg 30 TL, Uskumru kg 35 TL.

 

TEK TEMENNİLERİ DENİZ SUYUNUN MEVSİM NORMALLERİNE DÖNÜŞMESİ

 

Balıkçılar geçen yıl bu aylarda yarı fiyatta balık sattıklarını belirterek ancak bu sezon hava koşulları nedeniyle tezgahlara az balık çeşidi gelmesine rağmen ve bu fiyatların yüksek görülmesine rağmen yine de bu şartlarda normal sayıldığını söyledi.  Balıkçılar tek temennilerinin önümüzdeki günlerde deniz suyunun mevsim normallerinde seyrederek soğumasıyla birlikte balığın bollaşması olduğunu ifade ederek  balık bollaştığında fiyatlarında aşağıya inerek hem   kendileri hem de vatandaşlar için iyi olacağını dile getirdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10