Yangında can pazarı

Çerkezköy'de 4 katlı bir apartmanın ikinci katında elektrikli sobadan çıktığı tahmin edilen yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Çerkezköy 24.01.2018 12:41:00 0
Yangında can pazarı

Yangın nedeniyle binanın merdiven boşlukları yoğun duman altında kalırken, yangın merdiveninin olmadığı binadan apartman sakinleri itfaiye merdiveni yardımıyla tahliye edildi. Can pazarının yaşandığı yangında dumandan etkilenen 14 kişi ise 112 ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar.

 

İTFAİYE KURTARDI

 

Çerkezköy Fatih Mahallesi Birsen Sokak no: 3’te bulunan bir apartmanın ikinci katında elektrik sobasından çıktığı tahmin edilen yangın mahallede paniğe neden olurken, dumanlar kısa sürede bütün apartmanı sardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da dumana maruz kalan bina sakinlerini kurtarmaya çalıştı. Apartmanda yangın merdiveni olmayınca, binada yaşayanlar ise dumanlar arasında mahsur kaldı. Korku dolu anların yaşandığı yangında apartmanda mahsur kalanlar itfaiye merdiveni ile pencere ve balkonlardan alınarak kurtarıldılar.

 

14 KİŞİ ZEHİRLENDİ

 

Yangında dumandan zehirlenen Cemal Çakmak, Saim Akın, Dilek İpek, Mehtap Daşdemir, Makbule Daşdemir, Meryem İbrahim, Fatma İbrahim, Ceylan İbrahim, Sinan İpek, Hülya Daşdemir, Yadigar Çağlayan, Osman Çağlayan, İbrahim İbrahim ve 9 aylık Rojda bebek ise 112 ambulansında oksijen tedavi uygulandıktan Çerkezköy Devlet Hastanesi ve özel hastanelere götürülerek tedavi altına alındılar. Yangın itfaiye ekipleri tarafından bir saatte kontrol altına alınırken, yangının ise ilk incelemelere göre evin salonunda bulunan elektrikli sobadan çıktığı tahmin ediliyor. Hastaneye kaldırılan 14 kişinin durumlarının iyi olduğu öğrenilirken,  Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10