Kapaklı'da eğitim masaya yatırıldı

Kapaklı İlçe Kaymakamlığı ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıda eğitim konusunda yapılacak çalışmalar ve izlenecek yöntemler belirlendi.

Kapaklı 25.01.2018 21:07:00 0
Kapaklı

KAYMAKAM YÜZER DE KATILDI

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer başkanlığında toplanan kurum yetkilileri ‘Eğitim Değerlendirme Toplantısı’  ile Kapaklı’daki eğitimin son durumunu masaya yatırdı. Dün saat 15.00’de Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ile Kadastro, Milli Emlak, İmar Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

“EĞİTİM ERTELENMEZ”

 

Kapaklı’nın hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ İlçemizde bina, alt yapı ve tesis ihtiyacının hızlı bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Bu devletin görevlerinin başında da eğitim mevzusu geliyor. Bizim de en çok önem verdiğimiz konu eğitimdir. Kapaklı’da nüfus artışı hızla devam ediyor, açıklanacak TÜİK rakamlarına göre tahmini olarak nüfusun 10 bin artacağını düşünüyorum. On bin artması bizim omuzlarımızdaki yükü artırması anlamına geliyor.

 

Göç eden insanların büyük bir bölümü genç, üretken, aynı zamanda doğurgan insanlardır. Çocuk nüfusumuz arttığı zaman bizim yeni dersliklere ihtiyacımız olacak. Eğitim ertelenecek bir ihtiyaç değildir. Bizim en hızlı şekilde milli eğitim anlamında yatırımlarımızı yaparak çocuklarımızı en kaliteli, faydalı eğitimi almaları konusunda yatırımlarımızı yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

“2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’nın yoğun bir göç aldığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “ Bizim halihazırda Kapaklı’da 12 okulumuz ikili eğitim görmektedir. 2019 yılının hedefleri doğrultusunda Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı dahil olmak üzere bütün ilçeleri tekli eğitime geçireceğiz. Bugün hem mevcut ihalesi yapılan, devam eden yatırımları hem de 2018 devlet yatırım ve temel eğitim programını değerlendireceğiz” dedi.

 

“EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

 

Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Kapaklı’da 1986’da 2 bin 100 olan nüfus şuan 115 binlere dayanmıştır. Bu nüfusa paralel olarak her yıl ilçemize 70-80 derslikli okul yapmamız gerekiyor. Kapaklı Belediyesi olarak beş adet sorunsuz okul alanı gerçekleştirdik. Belediyeye ait okul yerlerimiz bulunuyor. Zaman zaman Mal Müdürlüğü ile görüşerek arsalarından onlara ait olan yerlerle takas ile çözmeye çalışıyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak eğitime çok önem veriyoruz. Çerkezköy’e bağlı olduğumuz zaman sorunumuzu okul müdürleri ile çözüyorduk. Şimdi ilçe olduktan sonra bürokrasinin de buraya gelmesiyle birlikte Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile takım oyununu iyi bir şekilde sahaya yansıtıyoruz. Hayırlısı ile eğitim camiasına en iyi şekilde yer tahsislerini yapacağız” diye konuştu.

 

“SORUNUMUZ EĞİTİM ALANI REZERVLERİMİZİNİ OLMAMASIDIR”

 

Basın mensuplarının “ Sanayi kenti olan Kapaklı’da Endüstri Meslek Lisesi ihtiyacı var. 2018 yılında yatırım planında Endüstri Meslek Lisesi var mı? “ sorusu üzerine konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “ Kapaklı’da okulların kazandırılması konusunda yatırım programında sorun yok. Yerlerin oluşturulması hususunda imar planı düzenlemeleri ile ilgili süreç devam ediyor. Onlar tamamlandıktan sonra eğitim alanları ile ilgili süreç netleştikten sonra anadolu lisesi, meslek lisesi temel eğitim konusunda neye ihtiyaç var ise onu ilçe planladığında o yatırımı buraya zaten getireceğiz. Bizim Kapaklı’daki problemimiz yatırım yapabileceğimiz hazineye ait sorunsuz eğitim alanı rezervlerimizin olmamasıdır. Yatırım anlamında kaydırılmasında ve yatırımın ilçeye gelmesinde herhangi bir sonumuz yoktur” diye konuştu.

 

154 DERSLİK KAZANDIRILDI

 

Kapaklı’ya 2015-2017 yılları arasında 154 derslik ve 308 şube kazandırıldığını kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant “ 6 derslik 12 şubeli Şehit Demet Sezen Anaokulu, 8 derslikli 16 şubeli Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulu, 10 derslikli 20 şubeli Kapaklı Belediyesi Anaokulu, 6 derslikli 12 şubeli Emine Penbeten Adal Anaokulu, 5 derslikli 10 şubeli Özel Başakşehir  Anaokulu,  6 derslikli 12 Şubeli Özel Çamlıca anaokulu,  25 Derslikli 50 şubeli İbni Sina İlkokulu, 40 Derslikli 80 şubeli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, 24 derslikli 48 şubeli Kapaklı Anadolu Lisesi ve 24 derslikli 48 şubeli Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçemize kazandırıldı” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10