KHK ile kapatılan yurdun binasına taşındı

Cumhuriyet Ortaokulu'nun yanında bulunan 4 derslikli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi binası 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından fetö ile bağlantısı olduğu tespit edilip KHK ile kapatılan İffet

Çerkezköy 28.01.2018 19:56:00 0
KHK ile kapatılan yurdun binasına taşındı

İSMİDE DEĞİŞTİ

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “  Cumhuriyet Ortaokulu bitişiğindeki 4 derslikli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi binası Butçular Sokaktaki Kanun Hükmünde  Kararname ile el konulan binaya taşınmıştır. Özel öğrencilerimiz daha geniş mekanlarda, daha fazla derslikte ve daha geniş atölyelerde eğitim imkanına kavuşmuştur. Ayrıca şehit ailemizin talebi ve valilik makamının uygu görüşü ile okulun adı da Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi olmuştur. İlçemize hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

 

KHK İLE KAPATILMIŞTI

 

2017 Temmuz ayında Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle, Çerkezöy'de fetö  aidiyeti ve irtibatı belirlenen Özel Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu ve Özel İffet Kız Öğrenci Yurdu kapatılırken, yurtların her türlü taşınır, taşınmaz malları Hazine'ye devredilmişti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10