Şehit ve gazi ailelerine ''Devlet Övünç Madalyası ve Beratı''

Cumhurbaşkanlığı tarafından altı şehit ailesi ve bir gaziye gönderilen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"  düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Tekirdağ 29.01.2018 21:04:00 0
Şehit ve gazi ailelerine

KİMLER KATILDI?

 

Polisevinde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Başsavcı Güngör Karakoç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve il protokolü ile şehit ve gazi Ailelerinin yakınları katıldı. 

 

‘’ŞANLI BAYRAĞIMIZ ALTINDA YAŞIYORSAK, BUNLARI AZİZ ŞEHİTLERİMİZE VE KAHRAMAN GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ’’

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Ceylan; “Şehit ve Gazi Ailelerimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının takdim edileceği bu anlamlı güne hoş geldiniz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şahadet mertebesine erişen vatan evlatlarımızı tüm Türk Milleti adına rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir.

 

Bugün özgür, bağımsız bir şekilde şanlı bayrağımız altında yaşıyorsak, bunları aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.’’ dedi.

 

ÜLKEMİZ YAKLAŞIK 35 YILDIR TERÖRLE VE TERÖRİZMLE MÜCADELE EDİYOR

 

Ülkenin yaklaşık 35 yıldır terörle ve terörizmle mücadele ettiğini ifade eden Vali Ceylan; Bayrağımız, toprağımız ve inancımız uğruna ne gerekiyorsa millet olarak gözümüzü kırpmadan yerine getirdik. Bu inanç ve kararlılıkla sınırlarımızın güvenliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadeleye devam ediyoruz ve edeceğiz. Aziz Türk Milleti’nin kahraman evlatları ülkemizin ve bölgenin huzuru için, sınırlarımızın hemen önünde oluşan terör koridorunu yok etmek için Afrin’de. Allah onları korusun, yar ve yardımcısı olsun. Burunları bile kanamadan vatan topraklarına ulaşmalarını sağlasın. Rabbim onları muzaffer kılsın.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Hayatta olan siz değerli gazilerimize ve şehit yakınlarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum ” dedi. 

 

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TAKDİM EDİLDİ

 

Ardından;  Şehit J. Uzm. Çvş. Selim Bural’ın oğlu Berat Selim Vural’a, Şehit Mehmet Şengül’ün babası R. Fahrettin Şengül’e, Ayşe Aykaç’ın kızı Burcu Zengin’e, P. Uzm. Çvş. Akın Acar’ın annesi Fadime Acar’a, P.Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun babası Mustafa Aydoğdu’ya, P.Uzm.Onb. Zafer Çan’ın babası Ayhan Çan’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti. Daha sonra, Vali Ceylan ve beraberindekiler Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine giderek hastanede tedavi gören 15 Temmuz Gazisi Erdinç Süresoy’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti. 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10