ÇTSO'dan 'Müşteri İstihbaratı-Tahsilat ve Risk Yönetimi Eğitimi'

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eğitimlerini aksatmadan sürdürmeye devam ediyor. Dün de 10.00-14.00 saatleri arası mini konferans salonunda 'Müşteri İstihbarat-Tahsilat ve Risk Yönetimi eğitimi verildi.

Çerkezköy 31.01.2018 21:23:00 0
ÇTSO

Eğitimi konusunda uzman olan Trakya ABİGEM Eğitim uzmanı Murat Ünver verdi. Yalın bir dille anlatım yapan Ülker eğitim sonunda soruları da cevapladı.

 

SATIŞ SÜRECİ KESİNTİSİZ VE BÜTÜNSEL SÜREÇTİR

 

Murat Ünver, satış sürecinin çok önemli olduğunu, bu konuda satış elemanlarının ürünün satışını yapacakları firma ya da işyerinin temel ve başlıca elemanları olduklarını, bu nedenle satış ve satış sonrasında önemli rollerinin olduğunu belirterek şunları söyledi; “Satış süreci birçok işletmede uygulananın aksine kesintisiz ve bütünsel bir süreçtir. Bu bütünselliğin arkasında yatan temel fikir, ürün ya da hizmet sunulacak müşterinin araştırılması, bulunması ve anlaşma imzalanması ile başlayan ve bedelin tahsil edilmesi ile sona eren bir bütünlükte yürütülmesidir. Ancak bedeli tahsil edilmemiş ya da bedeli kadar bir teminat alınmamış bir satış, asla gerçek anlamda bir satış değildir. Olsa olsa ürün ya da hizmetin sunulmuş ya da dağıtılmış olmasıdır. Bu anlamda işletme tamamen risk altındadır.”dedi. Ünver, firmaların finansal beklentilerine uygun olarak, kayıpsız ve öngörülen zamanda bir tahsilât sürecinin yaratılmasını sağlayacak temel bilgi ve iletişim süreçlerini benimsemesi gerektiğini de belirtti.

 

RİSK YÖNETİMİ

 

Murat Ünver, risk yönetimini de şöyle dile getirdi, “Yüksek maliyetli hizmet süreçlerinde riskin algıdan bağımsız kılınması, ortak bir kavramsal anlayışın ortaya konması zorunludur.Süreç içerisinde diğer etkilerden doğabilecek riskler, tüm katılımcılar tarafından izlenmeli, belirlenmiş bir organizasyon tarafından yönetilmelidir.

 

Haber / Seyit SÜREN
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10