Zeytin Dalı Harekâtı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada ''Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile pkk/kck/pyd-ypg ve deaş terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mü

4.02.2018 20:11:00 0
Zeytin Dalı Harekâtı

Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 35 pkk/kck/pyd-ypg ve deaş terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olmuştur’’ denildi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, "Biz, Fırat Kalkanı'ndan sonra Afrin'e başlayınca önce 'Afrin'i yapamazsınız' dediler. Şimdi bize diyorlar ki 'Münbiç'i yapamazsınız.' Münbiç'e de gireceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

 

Mersin'de konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Afrin'de süren Zeytin Dalı Harekatı'nın çok yerinde olduğunu belirterek, "Afrin ile başlayan temizlik mutlaka diğer alanları da kapsamalıdır. Nerede bir terör unsuru varsa milli tehditler mutlaka imha edilmelidir" dedi.

 

Askeri kamuflaj giyen Başbakan Binali Yıldırım'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile üst düzey askeri yetkililer eşlik etti. Yıldırım'ın, beraberindeki heyetle birlikte Harekat Merkezi’nde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldığı öğrenildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10