"15 yılda 15 milyarlık yatırım"

Partisinin Tekirdağ İl Kongresine katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım "Tekirdağ'a 15 yılda sevgili kardeşlerim tam 15 milyar yatırım yaptık, helali hoş olsun.

Tekirdağ 4.02.2018 20:14:00 0

Tekirdağ daha fazlasını hak ediyor” dedi. Afrin harekatına da değinen Yıldırım, “Bu harekat komşular için özgürlük demek. Bu harekat bütün insanlığın vicdanı demek” dedi.

 

AK Parti Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresi AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı. Kongreye katılmak üzere Tekirdağ’a gelen Yıldırım Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, milletvekilleri ve il protokolü tarafından karşılandı. Yıldırım’a Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da eşlik etti.

 

“TEKİRDAĞ BU İŞİ BİTİRMİŞ”

 

Yıldırım karşılamanın ardından kongrenin yapılacağı Atatürk Spor Salonu’na geçti. Burada konuşan Başbakan Binali Yıldırım, kongrenin 2019'da Tekirdağ'ın yerel yönetimde de iktidara gelişinin habercisi olduğuna işaret ederek partililere, “Tekirdağ, 2019'da Tekirdağ'ı, ilçelerini, beldelerini, ak belediyecilikle tanıştırmaya hazır mısınız? 2019'da yerel seçimlerde yeni bir destan yazmaya var mısınız?” diye sordu. Evet cevabını alan Yıldırım “Maşallah, Tekirdağ bu işi bitirmiş” dedi.

 

“İTİRAZ EDEN Mİ VAR?”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milli söylemini eleştiren Yıldırım “Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu kongrede konuşuyor. Biliyorsunuz, CHP’nin kurultayları meşhurdur. Her kurultaydan sonra, kurultay, kurultay diye meydana çıkıyorlar. 2-3 ay kurultay muhabbeti. Bugün nihayet kurultayları toplanıyor. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki ‘ Milli Eğitimimiz milli olacak, Afrin Harekatı milli olacak. Ordumuz milli olacak,’’ Be kardeşim bunlara itiraz eden mi var. Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan AK Parti’ye bak. Milli ittifak var buyur sende katıl hep birlikte yolumuza devam edelim” dedi.

 

“RAKAMLARA BAKARAK KONUŞALIM”

 

“Lafla millilik olmaz” diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Millilik Afrin’de teröristlerin başına bomba gibi düşmekle olur. Millilik hudutlarımızda oluşturulan terör devletine geçit vermemekle olur”. Kılıçdaroğlu’nun CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'ndaki "İçeride şu kadar faiz verdiniz, dışarıda bu kadar faiz verdiniz” sözlerine ilişkin de konuşan Yıldırım “Tekirdağ'a bakın, 2002 öncesi Tekirdağ'ın yollarına bakın. Tekirdağ-Muratlı arası demiryolu projesi Atatürk'ün vasiyetidir. Kim yaptı? AK Parti yaptı. Tekirdağ'a ikinci limanı AK Parti kazandırdı. Tekirdağ'a bölünmüş yolu, çevre yolunu, alt geçitleri, üst geçitleri kazandıran kim? AK Parti. AK Parti, yapar, söz verirse sözünü yerine getirir. AK Parti yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü de vermez. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin faize ne kadar para verdiğini eğer bilmek istiyorsan rakamlara bak. 2002'de milli gelirin yüzde 14,4'ü, yüzde 15'i faize gidiyordu. Bugün faiz giderlerinin milli gelir içindeki payı yüzde 2'nin altındadır. Kim memleketi soydurmuş, kim memleketin kuruşuna sahip çıkmış rakamlara bakarak konuşalım” dedi.

 

“DİLİN KEMİĞİ YOK”

 

Kılıçdaroğlu’nun 'İktidara gelirsek, öğretmenlere 5 bin liranın üzerinde maaş vereceğim’ sözleri ile ilgili de konuşan Yıldırım “Tabii iktidara gelme umudu olmadığı için her şeyi söyler, dilin kemiği yok. Böylelerine rahmetli babaannem derdi ki 'Kaval elin, yel Allah'ın', üfle Kemal üfle, seninki de bu hesap. Hesap yok, kitap yok” ifadelerini kullandı.

 

“ENGELLERİ AŞA AŞA BUGÜNLERE GELDİK”

 

Yıldırım, AK Parti’nin Türkiye’nin umudu olduğunu ifade ederek “Karşımıza çıkan engelleri aşa aşa bugünlere geldik. AK Parti'nin kapısına mühür vurmak istediler. Gezi ayaklanmasını organize ettiler. Başaramadılar. Ekonomik büyümeyi durdurmak için uluslararası işbirlikçileriyle operasyon yaptılar yine başaramadılar. 15 Temmuz’da yine başaramadılar. Çünkü gençler, kadınlar, erkekler 7'den 70'e bütün millet, Tekirdağ meydana indi. Bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. Alçaklara gereken dersi verdiniz. Nice oyunları, nice planları başlarına geçirdik. Bundan sonra da inşallah hiçbir şekilde hiçbir vesayet odağı bu ülkeyi kutlu yürüyüşünden döndüremeyecek. Darbecilere, vesayetçilere, ayrımcılık yapanlara bu ülkeyi teslim etmeyiz” dedi.

 

“BU HAREKAT KOMŞULAR İÇİN ÖZGÜRLÜK DEMEK”

 

Afrin Harekatı’na da değinen Başbakan Yıldırım “Bu harekat komşular için özgürlük demek. Bu harekat bütün insanlığın vicdanı demek. Ama hiçbir zaman terör örgütlerinin propagandasına kapılıp. Burada yaptığımız harekata gölge düşürmeye çalışanlara müsamaha göstermeyiz. Bazılarının AK Parti’ye olan düşmanlığı husumeti, o kadar artmış ki. Ak olana kara, kara olana ak demekten geri durmuyorlar” dedi. 

 

“BUNLARIN HİÇBİR KUTSALI YOK”

 

PKK, YPG’, DEAŞ hepsinin aynı yolun yolcusu olduğunu söyleyen Yıldırım “Bunlar terör örgütleridir, bunların hiçbir kutsalı yoktur. Bunların öldürme üzerine şiddet üzerine örgütlenmişlerdir. Bunun için adları ne olursa olsun, Irak’a gelip PKK diyecekler, Suriye’ye gelip YPG diyecekler, kendilerini gizlemeye çalışacaklar. Bunu bu asil millet yutmaz. Orada ki dağlara terörist başının dev posterini yapıştıranlar, bütün dünya bunu görsün istiyoruz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’A YAPILANLAR ORTADA”

 

Türkiye’nin yarınının bugünden daha güzel olacağını söyleyen Yıldırım “Tekirdağ’a yapılan yatırımlara da değinerek “Tekirdağ’a 15 yılda sevgili kardeşlerim tam 15 milyar yatırım yaptık, helali hoş olsun. Tekirdağ daha fazlasını hak ediyor. 2006 yılında açılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin öğrenci sayısının bugün 35 bini aştı. Üniversiteye bir de teknoloji merkezi kurduk. İlk ve orta öğretimde gelecek yılların ihtiyacı olan tam 49 yeni okul yapıyoruz. Ergene Havzası Projesi'yle Trakya Bölgesi'nde çevre kirliliği tamamen ortadan kalkacak. 13 adet ileri atık su arıtma tesisini yapıp hizmete aldık. Bunun 6'sı da Tekirdağ'da. Hani nerede CHP'li belediyeler, nerede? Kapıdan girerken bana şikayet ediyorlar, Muratlı'da, Çorlu'da yollar yapılmıyor, araçların ön takımını üç ayda bir değiştiriyoruz diye vatandaş şikayet ediyor. Fazla şikayete lüzum yok, önümüzde az bir zaman kaldı, yapılacak iş kökten temizlik yapmak. Başka türlü işin üstesinden gelinmez” dedi. Tekirdağ'a 4 yeni hastane hizmete aldıklarını, şimdi de dev bir şehir hastanesi yapacaklarını kaydeden Yıldırım “Bedeli 715 milyon. Helali hoş olsun. İnşallah şehir hastanesine ilk kazmayı da ay başında vuruyoruz” dedi.

 

“BEREKETLİ TOPRAKLARINA BEREKET KATIYORUZ”

 

Tekirdağ’a 328 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyleyen Yıldırım “Şimdi oto yol da yapıyoruz. Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyoluyla beraber inşaatına başladık. Bu yol ve köprü bittiğinde Tekirdağ'ın Çanakkale'nin Edirne'nin ve Kırklareli'nin hatta Balıkesir'in, İzmir'in Manisa'nın turizmde ticarette önü açılacak, daha da gelişecek” dedi. Çiftçilere verilen desteği 15 yılda desteği bu bölgede altı kat arttırdıklarını söyleyen Yıldırım “Önümüzdeki aylarda yeni müjdelerimiz olacak. 7 baraj, 35 gölet, 29 sulama tesisi süratle tamamlanıyor. Sulama yatırımlarıyla Tekirdağ'ı evelallah şaha kaldırıyoruz. Tekirdağ'ın bereketli topraklarına bereket katıyoruz” dedi.

 

YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ

 

Kongrede konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere mevcut başkan Cüneyt Yüksel’in tek listesi ile gidilirken, Yüksel güven tazeleyerek yeniden il başkanlığına seçildi. Yüksel başkanlığındaki yönetimde Adnan Sungur, A.İlker Subaşı, Atamer Örü, Atilla Melik Şengül, Aytaş Eriz, Barış Kıyar, Batuhan Kayın, Bayram Başelmaü, Beste Emre Güngör, Bülent Can, Cem Fitoloğlu, Cengiz Uysal, Cenk Erol, Emine Kaya, Emrah Aydoğdu, Ercan Dilsiz, Ercan Pehlivan, Ercan Üçel, Fatih Cin, Fatih Kayı, Filiz Yazıcı, Gökay Gök, Gökhan Saygı, Güler İncehasan, Hakan Arıcılar, Hasan Alp, Hasan Berkan Son, İlker Öz, İsmail Polat, Kaan Çelik, Kenan Akagündüz, Merve Yavuz, Mestan Özcan, Mithat Seda, M.Nusret Mandacı, Murat Destereci, Mülahim Kuru, Özkan Sobacıoğlu, Pınar Bolca, Ramazan Karadeniz, Saniye Tozar, Seçkin Gün, Senahi Dereli, Şahin Umur, Şenol Gönüldaş, Şule Akyüz, Tevfik Keskin, Yıldız Filiz, Zeki Çalışkan yer aldı. İl Demokrasi Hakem Kurulu Üyeliğine Efrahim Balım, Münür Kılıç ve İrfan Kıran seçilirken, İl Disiplin Kurulu’na İlhan Saltık, Eşref Sadık Ergene, Ethem Çetin, Hakan Güner ve Hüseyin Bilecen, Büyük Kongre Delegeliğine de Cüneyt Yüksel, Nesibe Ünal, Cem Karaca, Çiğdem Koncagül, Sevda Tığ, Mestan Özcan, Kerim Atalay, Hüseyin Uzunlar, Abdullah Öğe, Salih Bezgin, Hamdi Sarıer ve Gökhan Şentürk seçildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10