Esnaf da halk da istemiyoruz diyor (4)

Çerkezköy ve Kapaklı  ilçe halkı bölgeye kömürlü termik santral kurulmasına karşı olduklarını haykırmaya devam ediyor.

Çerkezköy 4.02.2018 20:39:00 0
Esnaf da halk da istemiyoruz diyor (4)

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALDE ISRARIMIZ NEDEN

 

Nadi Çetinkaya( Emlakçı ); Doğrusunu söylemek gerekirse, petrole ve kömüre dayalı enerji santralleri, insan sağlığı başta olmak üzere çevreye, tarıma oldukça zararlı. Biz bölge halkı olarak enerjiye kesinlikle karşı değiliz. Ancak bölgemiz rüzgarın her mevsim hatta yılın 12 ayı eksik olmayan bir bölge. Ayrıca bölgemizde yaz kış güneş hiç eksik olmuyor. Bölgemize niye kömürlü termik santral ısrarı yapılıyor bu bölgede yaşayanlar olarak bunu anlamış değiliz. İşte alternatif enerji üretilmesi gereken enerji türü rüzgar gülü olsun ya da güneş enerjisi olsun. Ama kömürlü termikle geleceğimiz karartılmasın. Bu nedenle kömürlü termik santrale karşıyım. Günümüzde birçok dünya ülkesi kömürlü ve nükleer termik santrallerden vazgeçerken bizde bu neden ısrar ediliyor. Özellikle bu konu gündeme geldiğinden bu yana Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde gayrimenkul satışları yavaşladı.” dedi.

 

‘’SAKAT DOĞUMLAR OLUR’’

 

Hüsamettin Armağan(Kahve işletmecisi); ‘’Ülkemizin enerjiye ihtiyacı var bunun bilincindeyiz. Ancak özellikle doğa güzelliği olan ve ülkemizin ayçiçeği ambarı olan Trakya’ya kömürlü termik santral  yapma ısrarı niyedir bilemiyorum. Özellikle de sanayinin yoğun olduğu Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırları içine yapılması planlanan kömürlü termik santral bölgemizdeki yaşamı olduğu gibi bitirir. Kömürlü termik santrallerin zararlarını araştırdım. Gördüm ki birçok zararı var. Hamilelerin erken doğum yapmalarına, doğan çocukların da, zekâ gerililiğine ve sakat doğumların meydana gelmesine yol açacağı gibi astım ve akciğer kanserleri de bölgemizde çoğalacak. Doğa bitecek buna benze tüm canlılar üzerinde etki yaratacak birçok olumsuz etkiler yaratacak. Bu nedenle bölgemize kesinlikle kömürlü termik santral kurulmasına karşıyım” diye konuştu.

 

‘’KÖMÜRLİ TERMİK SANTRAL YERİNE ALTARNATİF ENERJİ SANTRALLERİ DÜŞÜNÜLSÜN’’

 

İsmail Aran(Camcı); ‘’Özellikle şunu samimiyetimle baştan belirtmekte fayda görüyorum. Çerkezköy’de kurulması planlanan kömürlü termik santral gündeme geldiği günden bu yana ilçe halkımızın yüzü gülmez oldu. Bu konuda halkımız oldukça tedirgin ve geleceğinden endişe eder oldu. Kentimiz zaten sanayi kenti ve yeterince sanayi kuruluşu var. Bunların havası zaten bölgeyi etkiliyor ve bölgemizde kanser vakaları her geçen gün artıyor. Bir de kömürlü termik santral kurulduğunu düşünün bu bölgede yaşayan insanların sağlığı ne olur. Bölge insanımızı düşünen yok. Enerjiye kesinlikle karşı değilim ama kömürlü termik santral yerine alternatif enerji santrallerinin kurulması yönünde neden bir çalışma yok. Bölge halkı olarak bizim de sağlıklı yaşamak hakkımız geleceğimizin karartılmasını istemiyoruz. Doğamızın bozulmasını istemiyoruz. Yer altı sularımızın yok olmasını istemiyoruz. Bu nedenle bölgemizde kömürlü termik santral kurumasına karşıyım.” dedi.

 

‘’BÖLGE HALKININ SESİNE KULAK VERİLSİN’’

 

Haşim Ay( Emekli ); ‘’İlçemizde kömürlü termik santral kurulması konusu gündeme geldiğinden bu yana uykularım kaçtı. Kime sorduysam birçok zararları olduğunu söyledi ve kimse kurulmasından yana değil. Olanlarda var ama azınlıkta. Eğer bölgemize bu santral kurulur ise biz bu günleri çok ararız hatta mumla arayacağız. Ama o zaman iş işten geçmiş olacak. Bugün ülkemizin çeşitli yerlerinde zaten bu tip enerji santralleri var onları geliştirsinler ve oralardan enerji dağıtımını çoğaltsınlar. Ya da Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda olduğu gibi bölgemizde de rüzgar gülleri çoğaltılsın en iyisi ve zararsız enerji bence bu olur. Ama kömürlü termik santral istemiyoruz. Yetkililer bölge halkımızın sesine kulak versin” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10