Hatipoğlu  güven tazeledi

Merkezi Çerkezköy'de bulunan Tekirdağ Gümüşhaneliler Sosyal  Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği 7. Olağan Kongresi dün yapıldı.

Çerkezköy 4.02.2018 20:43:00 0
Hatipoğlu  güven tazeledi

Tek liste ile gidilen seçimde Mevcut Başkan Hasan Hatipoğlu yeniden seçildi.

 

Merkezi Çerkezköy’de bulunan Tekirdağ Gümüşhaneliler  Sosyal  Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği 7. olağan kongresini dün saat 14.15’te Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dalyan Sokak No.9’ daki dernek binasında gerçekleştirdi. Kongrede seçimlere mevcut aday ve tek liste ile gidildi. Mevcut Başkan Hasan Hatipoğlu 3. kez güven tazeleyerek başkan seçildi. Kongre öncesi şehitler için Kuran okundu. Ardından kongreye geçildi.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINI TUNCAY YEĞİN YAPTI

 

Kongre Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Hatipoğlu kongreye katılan üyelere teşekkür etti ve yeni dönemde de güzel işler yapmak için aday olduğunu söyledi. Ardından kongre divanı oluşturuldu ve divan başkanlığına Tuncay Yeğin, katip üyeliklere Yasin Keleş ve Sinan Meral getirildi. Divan oluşumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

GÜNDEM MADDELERİ TEK TEK OKUNDU VE OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Kongrede gündemde yer alan faaliyet raporu, denetim raporu, gelir gider hesap raporu ve tahmini bütçe tek tek okundu. Okunan raporlar üzerinde görüş bildiren olmadı ve tek tek oylamaya sunularak raporlar oybirliğiyle kabul edildi. Tahmini bütçe 35 bin TL yıllık üye aidatı da 100 TL olarak kabul edildi. Ardından seçimlere geçildi. Seçime mevcut Başkan Hasan Hatipoğlu tek aday ve tek liste ile girdi. Yapılan açık oylama sonucu Hasan Hatipoğlu ve listesi oybirliğiyle kabul edildi. 3. kez başkanlığa seçilerek dilek ve temenniler bölümünde konuşan Hatipoğlu kendisini ve ekibini yeniden göreve getiren dernek üyelerine teşekkür etti.

 

YENİ BİNAMIZ HEM DAHA GENİŞ HEMDE AYLIK OLARAK ÖNCEKİ YERİMİZDEN UCUZ

 

Hasan Hatipoğlu; Öncelikle yeniden bizleri göreve getirmeniz nedeniyle tüm dernek üyelerimize şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 14 ay önce şimdiki yeni yerimize taşındık. Eski yerimiz hem daha küçük hem de aylık kirası çok yüksekti. Burası eski yerimizden hem daha büyük hem de çok daha kullanışlı. Derneğimizin yeni yerimize taşındığımızda borcumuz vardı ödedik.  Biz yarısından fazlasını ödedik. Geri kalan borcumuzu da kısa zamanda ödeyerek bitireceğiz. Derneğimizin şu anda ortalama aylık geliri üye aidatları ve  dernekte satılan çay ile birlikte bin 750 TL. Derneğimize her zaman maddi katkı sağlayan iş adamlarımızdan Allah razı olsun. Şunu özellikle belirtmek istiyorum bu dernek hepimizin derneği. Boş bırakmayın başka yerlerde vakit geçireceğinize gelin burada bir arada olalım, çayımızı kahvemizi burada içelim. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirelim. Bugün bizlere yeniden güven vererek göreve getirmenizden dolayı da tüm dernek üyelerimize şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de çok daha farklı çalışmalar yapacağız. Amacımız dernek üyelerimize en iyi şekilde hizmet vermeyi sürdürmektir. Göreve geldiğimiz günden bu yana da aynı kararlılık içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve  sürdürmeye de devam edeceğiz. Birlikteliğimizi pekiştirmek için de kahvaltı programlarımızı aralıksız olarak devam ettiriyoruz. Şu anda derneğimizin 160 üyesi bulunuyor. Daha önce 210 üyesi vardı. 50 üye aidatlarını ödemedikleri için üyelikleri, askıya alındı. Her üye aidatını zamanında ödemeli ki derneğimiz ayakta kalsın ve yapacağı faaliyetleri yapsın. Her defasında yapılacak faaliyetler için iş adamlarımızın üzerine gidilmesin. Sağ olsunlar bugüne kadar derneğimize katkı sağladılar yine sağlayacaklarına inanıyorum. Ama devamlı olarak da onlara yüklenmeyelim” dedi.

 

YÖNETİMDE ŞU İSİMLER YER ALDI

 

Hasan Hatipoğlu başkanlığındaki dernek yönetimi asil üyeliklerine: Gürbüz Şeker, Gökhan Motor, Alaaddin Meral, Nedim Akın, Temel Bilgin ve Tayyar Yeğin seçildiler. Denetim Kurulu asil üyeliklerine de, Tuncay Yeğin, Resul Baki ve Hacı Bilgin seçildi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10