Tek isteği hacca gitmek

Çerkezköy'ün renkli simalarından olan Aysel abla olarak bilinen 61 yaşındaki Aysel Baki, hacca gitmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Çerkezköy 6.02.2018 20:25:00 0
Tek isteği hacca gitmek

3.KEZ BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

 

Kızılpınar’da 12 yıldır tek başına yaşayan ve daha önce 2 kere hac kurası çıkmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle en çok istediği Hac ibadetini yerine getiremeyen Aysel Baki’nin ismi bu yıl yeniden kurada çıktı.  2008 yılından bu yana hac için müracaatta bulduğunu söyleyen Baki, “4 yıl önce başvurum kabul edildi. Fakat rahatsızlığımdan dolayı doktorum izin vermediği için gidemedim. Geçtiğimiz yıl yeniden başvuruda bulundum. Bu kez de maddi imkansızlıklar nedeniyle hacca gidemedim. Bu yıl 3’üncü kez başvurum kabul edildi. Hacca gitmeyi çok istiyorum. Yardımseverlerden yardım bekliyorum” dedi.

 

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

 

Cumartesi günü Tekirdağ’a gelen Başbakan Binali Yıldırım’a ulaşmaya çalışan fakat ulaşamayan Aysel Baki, defalarca siyasilerin söz vermesine rağmen bir türlü kutsal topraklarla buluşamadığını söyledi. Siyasiler ve kamu kurumları başta olmak üzere birçok kişi ve kuruma başvurduğunu fakat kimsenin olumlu yaklaşmadığını belirten Baki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a da seslenerek hacca gitmek için yardım istedi. “Tek isteğim hacca gidebilmek” diyen Aysel Baki, “Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Tek dileğim ölmeden önce hacca gidebilmek” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10