Havzalılar Derneği Tirit Gecesi düzenledi

Kapaklı Havzalılar Derneği  tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirit Gecesi  Vatan Düğün Salonu'nda önceki gün yapıldı.

Kapaklı 6.02.2018 20:27:00 0
Havzalılar Derneği Tirit Gecesi düzenledi

‘’ALLAH BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ VE KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN’’

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mevlana Camii Müezzini Hasan Aydoğdu’nun sesinden Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kapaklı Havzalılar Dernek Başkanı Zalif Çavdar;  ‘’Derneğimiz Havza’yı güzel şekilde temsil etmek adına Kapaklı ilçemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da Tirit Gecesi düzenlemektedir. Tirit Gecesi’nin amacı, hemşerilerimizin şehir hayatının zorluklarından dolayı birbirleriyle olan ilişkilerinin yeniden güzel ve sağlam bir temel oluşturmaktır. Gecemizin hazırlanması için işinden, ailesinden ve zamanından fedakarlık ederek dernek için çalışan yönetim kuruluma ve üyelerimize, katkısı bulunan ve emeği geçen herkese buradan şükranlarımı sunarım. Gecemiz hayırlı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. ‘’ ifadelerini kullandı.

 

KAPAKLIMIZI 100 BİN NÜFUSTAN 110 BİNLERE GETİRDİK

 

Gecede Konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ‘’Biz, birlik ve beraberliğimizi yine kendimiz sağlayacağız. Nasıl ki Kapaklımızı 100 bin nüfustan 110 binlere getirdik, aynı şekilde devam edeceğiz. Ayrımız oldu, gayrımız oldu fakat bunları birlik ve beraberlik içerisinde aştığımızı düşünüyorum. Çocuğumuza istihdam yaratmak için hep beraber bir şekilde çalışıyoruz’’ dedi.  

 

‘’VATANDAŞLAR TERCİHİNİ KAPAKLI’DAN YANA KULLANIYOR’’

 

Sanayi sektörünün genel anlamda Türkiye’nin her tarafına yayılması gerektiğinin ifade eden Başkan Mandalı; ‘’Sanayisi olmayan ilçelerdeki vatandaşlar tercihini Kapaklı’dan yana kullanıyor. 2017 itibariyle 8 bin nüfus Kapaklı’ya geldi ve bunun 800’ü Havzalı. Kendi hemşehrimiz gibi onlarla burada beraber bir şekilde Kapaklı’yı çekip çevirmeye çalışıyoruz. ‘’ dedi.


‘’BİZ HİÇBİR ZAMAN SİYASİ PARTİ GÖZETMEYİZ’’

 

Başkan Mandalı, Ülkenin içinden geçtiği bu zor dönemlerde kenetlenilmesi gerektiği mesajını da vererek ‘’Biz Belediye Başkanları hiçbir zaman siyasi parti gözetmeyiz. Allah bizi birlik ve beraberlik içinde yaşamayı nasip etsin. İnşallah hepimiz partisi ne olursa olsun, başta Atatürk ve onun silah arkadaşlarının açtığı bu yolda hep beraber sonsuza kadar yürürüz. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.’’dedi. Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından program, semazen gösterisi ile devam etti. Semazen gösterilerinin ardından program noktalandı.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10