Esnaf da halk da istemiyoruz diyor (6)

Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırları içine kurulması planlanan kömürlü termik santral konusunda vatandaşlar görüşlerini belirtmeye devam ediyor. Vatandaşlar  enerjiye karşı olmadıklarını

Çerkezköy 6.02.2018 20:32:00 0
Esnaf da halk da istemiyoruz diyor (6)

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALLER İNSANLARIN YOĞUNLUKTA OLDUĞU YERLERE YAPILMAMALI

 

Mehmet Çelik "Marangoz;Enerji ülkemiz için çok önemli. Zaten ihtiyacımız da var. Santrallerin kurulması da gerekiyor ancak insanların yoğunlukta yaşadığı yerlerde bu olmamalı yani insan yaşamını zehir etmemeli. Daha kırsal yani doğa yeşilli olmayan insanlardan çok uzak yerlere kurulmalı. Enerji için santral olmazsa olmazlarımızdan ancak dediğim gibi insanların yoğun yaşadığı yerleşim yerlerine  kesinlikle yakın olmamalı. Kırsal alanlara yapılmalı. Bunun dünyada örnekleri var. İlla bölgemize yapılacak ise alternatif enerjilerden yararlanılmalı. Kömürlü termik santrallerin ne denli zararlı olduğunu herkes biliyor, bunları tek tek anlatmama gerek yok” dedi.

 

YAŞAMIMIZ, DOĞAMIZ, SUYUMUZ,TOPRAĞIMIZ YOK OLMASIN

 

Erol Bayrak(Emekli); "Kömürlü termik santrallerin doğaya  ve insanlara verdiği  zarar oldukça büyük ve tartışılamaz. Bir kere insan hayatı için tehlikeli olduğu gibi doğadaki tüm canlılar için doğa için, su için tarıma da çok zarar verecek. Ben bunu Samsun tarafında gördüm. Biz bu bölgede yaşayanlar olarak enerjiye kesinlikle karşı değiliz bunu herkes de söylüyor. Biz yaşamımız tehlikeye girmemesi, doğamızın suyumuzun yok olmaması ve toprağımızın verimsiz hale gelmemesi için karşıyız. Bu bölgede en iyi enerji şekli rüzgar gülleridir. Asit yağmurları yağmasını istemiyoruz ve bu nedenle kömürlü termik santrale geleceğimizin yok olmaması için karşıyız” dedi.

 

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL BURADA YAŞAMI BİTİRİR

 

Ekrem Zümbül(Lastikci);" Çerkezköy’de zaten yeterince fabrika var. Bunların bazıları zaten bölgeye zarar veriyor. Ancak bi rde kömürlü termik santral olursa bu bölgede yaşamı bitirir. Şu an hava kirliği var. Santral ile birlikte nefes bile alamayacak duruma gelinecek.İlçeden göç başlayacak. Ben ve ailem neden zehir solusun. Sağlıklı yaşamak bu bölge insanında hakkı değil mi? Kömürlü termik santral için bölgede yaşayan ne kadar nüfus var bilmiyorum ama tahminim en az nereden bakılırsa bakılsın yine de 600 bin insanın hayatı söz konusu. Bunun yerine başka türlü zararsız bir formül bulunması daha makuldür. Yoksa biz bölge halkı olarak enerjiye karşı değiliz biz kömürlü termik santral kurulmasına karşıyız ve bunu istemiyoruz” dedi.

 

HASTALIKLAR BÖLGEMİZDE ÇOĞALACAK

 

Abdullah Altınay(Emekli); "Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri Trakya’mızın ayrı bir güzelliğini muhafaza eden ilçeleri. Bu ilçelerde ve yakın ilçeleri de yaşayan ilçe insanlarının hayatı kömürlü termik santral ile tehlikeye girecek. Termik santrallerden çıkan gazlar çevresindeki tarım ürünlerine, ormanlara, hayvanlara büyük bir tehlike oluşturacak. Ayrıca bu canlıları tüketen insanlara da tehlike oluşturacak. En önemlisi de çevreye vermiş olduğu kükürtdioksit, azotoksit  gibi ağır metaller içeren maddelerin insanlara ulaşması  ile insanların sinir sistemi değişikliği gibi astım, akciğer kanseri  hastalıkları bölgemizde çoğalacak. Bunları uzmanlar söylüyor. Bu iş için neden burası seçildi yada seçiliyor. Kömürlü termik santral istemiyoruz. Yerine başka enerji türü olsun.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10