Eski ve yeni yönetim kahvaltıda buluştu

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi eski ve yeni yönetim kurulu üyelerini kahvaltıda buluşturdu.

Çerkezköy 7.02.2018 19:52:00 0
Eski ve yeni yönetim kahvaltıda buluştu

KAHVALTI ORGANİZE EDİLDİ

 

Dün saat 10.00’da Kafega Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, derneğin eski yönetim kurulu üyelerinden AK Parti Eski Kadın Kolları Başkanı ve Eski Meclis Üyesi Nuran Yeşil, derneğin eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri katıldı. Derneğin 2015-2017 yılları arasında yapılan faaliyetler hakkında konuşan Şahin “ Sayın Genel Başkanımızın katılımlarıyla Çerkezköy Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim işbirliği eğitim protokolü imzalandı. 1’inci Kamu engelli hazırlık kursu açılırken, dört grup halinde 60 kişiye eğitim verildi. Aşmak için hareket kampanyası kapsamında dört dalda spor kursları açıldı. Engelli engelsiz 90 öğrenciye dört ay süre ile spor eğitimi verildi. Futbol, masa tenisi, resim ve basketbol eğitimi sonunda devlet mülki amirlerinin de katıldığı görme engelli sporcular ile zilli top kullanılarak gösteri maçı yapıldı. Bilgisayar kursları ve büro yönetim kursları açılırken, bu kurslarımıza 35 katılım oldu. Düzenlenen yemekli programda ise kursiyerlerimize sertifikaları verildi. Aşmak için hareket 2.etap kursunu açarak 60 engelli engelsiz çocuğa futbol ve basketbol eğitimi verildi. Finale sayın valimiz ve genel başkanımız da katıldı. Katılan mülki amirlerimiz ile engelli sporcular birlikte futbol maçı yaptılar” dedi.

 

FAALİYETLERİMİZ SÜRECEK

 

“Aydınlan Aydınlat” projesini hayata geçirdik. Namık Kemal Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu proje açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı da katıldı. Türkiye’de ilk olan bu proje görme engellilere yönelik gönüllü kitap okuma kampanyası yerel ve ulusal basınımızda da geniş yer aldı. Engelli aileleriyle birlikte Genel Başkanımız, Kaymakam ve Belediye Başkanımızın da katıldığı güzel bir engelsiz piknik şöleni düzenledik. Derneğimizin istihdam alanında da eğitim verdiğimiz engelli kardeşlerimize 150’yi aşan iş temini yapıldı. Örneğin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde dört engelli vatandaşımız çalışmaktadır. Özel günlerde engelli ailelere ziyaretlerde bulunarak, annelerine çiçek kendilerine de çeşitli hediyeler vererek sevinçlerine ortak olduk. Her Ramazan Ayı’nda engelli ve ailelerine iftar yemeği vermekteyiz. Aşmak için hareket kampanyası dahilinde Edirne Erikli İblice limanında aşmak için dalıyoruz engellilerle ilgili projemiz büyük ses getirdi. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

 

YENİ YÖNETİMİ TANITTI

 

Yeni yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile paylaşan Şahin “ Başkanvekili Nuh Kemal Aydoğdu, Başkan Yardımcısı Esat Deniz ve Sabire Kahraman, Şube Sekreteri Nurcan Temel, Muhasebeci Saime Sena Gök, Çerkezköy Kadın Komisyonu Başkanı Rüveyda Akbay, Kurumsal İşler Başkanı Murat Mar, Tekirdağ Kadın Komisyon Başkanı Sultan Gülmez, Tekirdağ Sosyal Komisyon Başkanı Ünsal Çetin, Çerkezköy Komisyon Başkanı Salih Bulduk, Spor Koordinatörü Ergün Uncuoğulları’ndan seçilmiştir” dedi.

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

 

Kahvaltıda kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe“ Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Çerkezköy Kent Konseyi ile ortak bir proje yapmak isterlerse birlik ve beraberlik için her zaman yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Derneğin bölgede önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay “ Bu işi gönüllü yapıyorsunuz. Sizlere bu çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10