Zeytin Dalı Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamad etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 28'e yükseldiği belirtildi. 

9.02.2018 00:22:00 0
Zeytin Dalı Harekatı

Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgede görev yapan bir askerin postalları sosyal medyada paylaşıldı. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Twitter hesabından askerin postallarının fotoğrafını paylaşarak, "Afrin dağlarındaki Mehmetçik’ten. Mücadelede Yaşam, ölüm, neşe, gırgır, keder, onur kısaca budur. Postal'dadır her şey. Serdengeçti bir bedbinlik, kavruk bir savrukluk, sessiz bir haykırış. Ve hepsiyle onurlu bir şahlanış. Ve herşeyi, her zaman en güzel postal anlatır." notunu yazdı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bölgemizde yaşanan insani krizlerin bir ucu gelip ülkemize dayandı dayandırıldı. Şartların normale dönmesi için çok bekledik. Fakat, İslam adına Müslümanları katleden bir terör örgütü bahane edilerek bir başka terör örgütünün bölgemizde palazlandırıldığını görünce artık daha fazla bekleme imkanımız kalmadı. Afrin olayını çözeceğiz İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz. Mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten kendi topraklarına dönmek istiyor. Bir kısmı burada kalabilir o ayrı bir konu. Irak'ın kuzeyinde sahnelenen oyunu Tahran ve Bağdat yönetimleri ile birlikte bozduk. Tamamen kendi inisiyatifimizle Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu'nun düğmesine bastık" dedi. 

 

Genelkurmay eski başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek, "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil" dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10