Temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şarköy Sosyo Kültürel Tesis ve Cemevi'nin temeli yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Şarköy 9.02.2018 20:05:00 0
Temeli atıldı

PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Dün Şarköy’de gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşma gerçekleştiren  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, "Bugün bu atacağımız temel, ikinci Cemevi temeli oluyor. Birincisini Muratlı ilçemizde atmıştık. O hemen hemen tamamlanmak üzere ve önümüzdeki günlerde de aşılışını gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyemizin Şarköy ilçesindeki yatırımları, durmaksızın devam ediyor. Belediyeciliğin temel hizmetlerinden olan yol, su ve park-bahçe hizmetleri dışında da vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına karşılık vermeye çalışıyoruz. Sosyal belediyeciliğin başarılı örneklerini ortaya koyuyoruz. Bugün temelini atacağımız Cemevi, 17 Kasım 2018 tarihinde inşallah hizmete girecek. Tesisimiz, bodurum, zemin ve birinci kattan oluşuyor. Toplam parsel alanımız, 1238 metrekare, inşaat oturma alanımız 630 metrekare ve toplam inşaat alanımız 1558 metrekare olacak. Bu işin Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti 3 milyon 315 bin liradır. Bu tesisin bodrum katında cenaze odası, morg, 2 adet misafir odası, mutfak, depolar, teknik odalar ve tuvaletler olacak. Zemin katında 115 metrekarelik çok amaçlı salon, 60 metrekarelik yemekhane, 2 adet sınıf idari ofisler yer alacak. Birinci katta ise 140 metrekarelik Cem alanı, 55 metrekarelik sohbet alanı, kütüphane, 3 adet idari ofis ve teras bulunacak. Tesisimizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Şarköy Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cafer Kılıç, "Şarköy Alevi Bektaşi Kültür Derneği'ni kurduğumuzda tüm canlar adına benim bir hayalim vardı. Önce bu felsefeye kalpten inanan tüm dostlarımızı bir araya getirdik ve bir araya getirmeye de devam etmekteyiz. Hayalim ve hayaliniz, Şarköy'e bir Cemevi yaptırmaktı. Bu hayalimizi bir toplantı esnasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'a ilettim. Ben kendisinden o gün Cemevi yapılacağı sözünü aldım. Bugün bu hayalimizin gerçeğe dönüşmesinin temellerini atıyoruz. Bu uğurda ve yolda emeği geçen ve bizi mutlu eden başta azimli, çalışkan ve başarılı Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz. Yapılan tesis, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

“TEŞEKKÜR ETTİ”

 

Şarköy’e böyle bir tesise ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok katılımcılara projenin detayları ile ilgili bilgi verdi. Altınok “Mayıs veya Haziran ayında da Amfi tiyatromuzun temelini atacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ne istiyorsa imkanlar dahilinde yerine getiriyor. Biz Şarköy'de böyle bir tesise ulaşmanın mutluluğu içindeyiz.  Kadir Başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

 

"BİZ ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

 

Bu ve benzeri proje taleplerine her zaman olumlu baktıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ İşin oluşması ve bugünlere gelinmesi oldukça zaman aldı. 11 ilçemizi ayrı ayrı seviyoruz fakat Şarköy denince hafif bir eğilim oluyor. Her ayın 15 gününü ilçelerde geçiriyorum. Bugünkü program vesilesiyle ilçemize daha fazla vakit geçirebilmek adına sabah 04.30'da geldim. Pazar dahil Şarköy'ün her yerini gezdik. Bugün temelini attığımız Cemevimiz alevi-bektaşi canların yaradanla bir olup bütünleştikleri Allah'a sığındıkları, dargınların barıştığı, aşlarını paylaştığı manevi değeri yüksek yerlerdir. Sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma anlayışı ile tüm canlarımızla gönül köprüleri kuruyoruz. Alevi Bektaşi canların bir olacakları, sevgilerini ve aşlarını paylaşacakları Şarköy Cemevimizin temelini atmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Alt yapıdan üst yapıya, ulaşımdan kalkınmaya, kültürden turizme eğitimden spora kadar çok geniş bir yelpazede hizmet verirken dini konuları göz ardı etmek olamazdı. Muratlı'daki ve Şarköy'deki Cemevleri Türkiye'ye örnek olacak niteliktedir. Bu projelerde emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Her yaptığımız işe bir kusur bulanlar da oldu. İl genelinde çok çeşitli konularda projelerimiz oldu. Biz çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Özellikle eğitim konusunda hayata geçirdiğimiz 11 ilçeye 11 okul projesinden bahsetmek istiyorum. 11 okulumuzun 10'unu teslim ettik. İki ay sonra da 40 derslikli okulumuzun devir teslimini gerçekleştirerek projemizi başarıyla tamamlamış olacağız. Geleceğe dönük projelerimiz var. Şarköy ve 11 ilçemiz bizden yatırımların en iyilerini almaya devam edecekler. Çünkü biz yorulmuyoruz, bizde metal yorgunluğu yok, biz görevimizi bırakıp kaçmıyoruz" dedi.

 

“AZ ZAMANDA ÇOK ŞEY BAŞARILIR”

 

Programda son olarak konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer “ Gerçekten çok gururlanacağımız bir temel atma törenindeyiz. Şarköy'ümüz çok modern bir Cemevi kazanacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ'da ilçe ve mahalle ayrımı yapmadan bu hizmetleri ulaştırdılar. Az zamanda çok şey başardılar. Bize düşen de bu süreçte hem belediyelerimizin hem birbirimizin kıymetini bilerek kimseyi ötekileştirmeden Tekirdağ'ımızı hak ettiği yaşanabilir gerçek anlamda bir büyükşehir yapmaktır. Buna hizmet eden herkese yürekten teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak olmak üzere İlçe Belediye Başkanımız Süleyman Altınok'a, Genel Sekreterimize, müdürlerimize, Cemevi Başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Konuşmaların ardından büyük katılım ve coşku ile gerçekleşen temel atma töreni sonrası inşaat çalışmalara başlandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10