Samsunlular Derneği'nden Mehmetçiklere destek

Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 ocakta Afrin Bölgesi'nde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Mehmetç

Çerkezköy 16.02.2018 20:02:00 0
Samsunlular Derneği

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ binasında okutulan Mevlid-i Şerif’e Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdür Kenan Çetin, Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu,  dernek üyeleri katıldı.

 

TÜRKİYE’NİN GEÇTİĞİ SÜREÇ BELLİ

 

Açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram; ‘’Türkiye’nin geçtiği süreç belli. Bununla ilgili söylenecek çok şey var. Ama birlik beraberliğimizi rabbim bozmasın inşallah. Hiç kimsenin siyasi görüşü, dünya görüşü bizi ilgilendirmiyor. Bugün bu durumlarda bir araya gelebilmek  özellikle Türk milletinin geninde var.  İnşallah bu bir araya gelebilme duygusunu birileri kötüye kullanmadan  insanlar doğru yönlendirilmiş olur. Birileri siyasi amaç için olur der birileri olmaz der. Ben şunu biliyorum, burası Çerkezköy Samsunlular Derneği. Şu anda üye olmayan misafirlerimiz de var. En azından Samsunlunun geninde var. Samsunlu insanları için şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim; 1400 sene önce son peygamberlik görevi verilen Hz Muhammed ümmetleri olarak bizler İslamiyet’i yaşamaya çalışan kullarız. Aynı zamanda 1. Dünya Savaşı’nı Samsun’dan çıkarak başlatan cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal’in de askerleriyiz. Dolayısıyla bizim ne düşündüğümüz önemli değil. Şu anki yaşanan süreç hakikaten birlik ve beraberlik süreci dolayısıyla bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Kim ne diyorsa bizi çok ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden her türlü varlıklar içeride dışarıda kim olursa olsun bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu anlamda tugay komutanımız ve ilçe kaymakamımızla birlikte Afrin gazimizi ziyaret etme şansı buldum. Kendisi Tokat kökenli bir kardeşimiz. İnanın sayın kaymakamımız kendisine sorduğunda olayın nasıl olduğunu, ne kadar istirahatli olduğunu. O da 20 gün sonra iyileşeceğim ve tekrar Suriye’ye gidip savaşacağım diyor. Yani bunun ötesi yok. Bunu kimse anlatmaya cesaret de edemez. Bunun ötesinde de kimse yorum yapmaya cesaret etmesin’’ dedi.  

 

EZAN DİNMEYECEK TÜRK BAYRAĞI İNMEYECEK

 

Ezanın dinmeyeceğini Türk bayrağının inmeyeceğini vurgulayan Bayram ‘’Şehitlerimizi biz bir şekilde direk cennete gittiğini biliyoruz. Onlara hocamızın da dediği gibi ölüler demeyiniz. Her canlı bir gün Allaha döndürülecek. Zaten buna inanıyoruz. Keşke hepimiz bir gün şehit olarak dönmüş olsak da tekrar bizi dünyaya gönder tekrar şehit olalım diyebilsek. Bu kadar kutsal, bu kadar önemli, bu kadar cenabı Allahın mükafatlandırdığı bir ölüm şekli bu. Daha 11 şehidimiz vardı. Bir tanesi benim çok yakın bir köydendi Samsun Çarşamba’dan. O şehidimizin annesinin iki tane daha çocuğum var onları da gönderirim demiş olması bu inançtan geliyor. Hepinizden Allah razı olsun. İnşallah okunan kuranı kerim mevlidi şerif  yapılan dualarımız kabul olur. Yerine ulaşır’’ dedi.  Konuşmaların ardından Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla program son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10