Türk Hava Kurumu 93 yaşında

Türk Hava Kurumu'nun 93. kuruluş yıl dönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de törenle kutlandı.

Çerkezköy 16.02.2018 20:04:00 0
Türk Hava Kurumu 93 yaşında

Türk Hava Kurumu'nun 93. yıl dönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de törenle kutlandı.

 

KİMLER KATILDI?

 

Törene Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karagöz ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Üyesi Rabia Ersoy' da katılırken Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül Ankara Türk Hava Kurumu Genel Merkezi'nin kutlama programında olması nedeniyle törene katılamadı.

 

ÇELENK SUNULDU

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sadık Gürsoy öncülüğünde belediye meydanında bulunan Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni yapıldı.

 

'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR'

 

Konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' sözü ile başlayan Sadık Gürsoy, "Zaman halkın büyük desteği ile kolay ve çabuk geçiyor. Bin 925'ten beri hedefimiz hiç değişmedi. Bugün Türk Hava Kurumu 93 yaşında. 93'üncü yılımızı kutlamak üzere çelengimizi sunuyoruz." dedi.

 

TÜRK HAVA KURUMU’NUN KURULUŞ AMAÇLARI

 

Türkiye havacılığının geliştirilmesi amacıyla kurulmuş olan Türk Hava Kurumu, 1925 yılında Türkiye’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün emriyle kuruldu. Öncelikli olarak askeri alanda kullanılmak üzere havacılığın geliştirilmesini amaçlayan Türk Hava Kurumu, askeri alanın dışında turistik, sportif ve de sivil amaçlı havacılık organizasyonları da düzenleyerek havacılık sektörünü her alanda geliştirmeye çalışmakta.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10