Kuş:  180 Gün içinde kongremizi yapacağız

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş,  servisçi ve personel taşımacılığı yapan şoför esnafını bilgilendirmek için önceki gün Yemek Dünyasıâ??

Çerkezköy 18.02.2018 20:52:00 0
Kuş:  180 Gün içinde kongremizi yapacağız

Servis ve Personel taşımacılığı yapan şoför esnafını oda çatısı altında bir araya getirmek için oda kurma çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş,  servisçi ve personel taşımacılığı yapan şoför esnafını bilgilendirmek için önceki gün Yemek Dünyası’nda kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltı programında ÇTSO Kurucu Başkanı olan Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ömer Kılınç da hazır bulundu.

 

"ODAMIZI KURDUK SIKINTI YOK"

 

Programda konuşan Yaşar Kuş, “Öncelikle bugün bizleri kırmayarak kahvaltımıza geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Arkadaşlar servisçiler odamızı kurduk. Bu konuda bir arkadaşımız oda kurma yetkisi almış. Oda bu yetkiyi bize devretti.  Biz de odanın bir an önce resmiyet kazanması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün buraya bu konuda sizleri bilgilendirmek için davet ettik. Önümüzdeki günlerde de bu toplantılarımızı sık sık yapacağız.  İlçelerimizde toplantılar yaparak oda kurma sürecini hızlandıracağız. Her ilçeden bir arkadaşımız bu oda yönetiminde yer alacak. Bizler birlikte olursak daha güçlü olacağız ve daha iyi hizmet alacağız. Aynı zamanda servisçi ve personel taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın haklarını da daha iyi korumuş olacağız. 20 yıl Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığı yaptım. Bu kuruluşta illaki başkan olacağım diye bir iddiam da yok. 180 gün içinde kongre yapılacak. İsteyen arkadaşlarımızda aday olabilir. Burada amacımız bu odanın bir an önce kurulması ve tüm servisçi arkadaşlarımızı aynı çatı altında bir arada olmasını sağlamak. Birileri biz kuruyoruz onlara gitmeyin gibi laflar ettiğini duyuyoruz. Kim kurarsa kursun biz onun yanında oluruz. Sizler de biliyorsunuz 4-5 yıldır servisçiler odası kurma çalışmaları yapılıyor ama bir adım atılamadı.”dedi.

 

"500 DEĞİL 2000 ÜYE İLE KURALIM İSTİYORUZ"

 

Yaşar Kuş, “Şu an oda kurma da yeterli sayımız var hatta geçtik bile. Biz 500 değil en az 2 bin üye ile odamızı kuralım diyoruz. Şu an Tekirdağ il genelinde 3 bin 400 servisçi esnafı var. İnşallah 15 gün içinde 2 bin ve daha üzeri bir üye sayısına ulaşacağız. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Odadan odaya geçmek için de bir masrafı var, o da fazla bir şey tutmuyor, en fazla 150 lira bir masrafı var. Bunun dışında yok. Bu oda benim şahsımın değil, hepimizin odası olacak.  T plaka 500 bin TL yapıyorsa S plaka da yapsın. Servisçi arkadaşım alacağı bu para ile oğlunu ya da kızını rahat evlendirsin. Tekirdağ servisçileri olarak bizler güçlüyüz.  Bu gücümüzü birleştirmek ve daha güçlü olmak için birlik ve beraberlik içinde oda çatısı altında bir araya gelmemizden geçtiğine inanıyorum. Biz Türkiye’de Tekirdağ’da bir numaralı oda oluruz.”

 

"BÖLGESELLİĞİN KURULMASINDA ÖNCÜLÜK ETTİM"

 

Kuş; “Bazı arkadaşlar bölgesellik için neymiş ben bölgeselliğin kaldıracakmışım ve bunun için çalışma yapıyormuşum. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bölgeselliğin kurulması için ilk adımı ben attım ve benim oda başkanlığım zamanında bu kuruldu. Neymiş efendim biz şirketlere de karşıymışız. Biz şirketlere karşı değiliz. Onlar da kazansın ama benim servisçim de kazansın. Onlar da bizimle bu işe can verenler benim can dostumdur gönül yoldaşımdır. İşi başka yöne çekmeye çalışanlar birilerin bir araya gelmesini engellemeye çalışanların işi. Onlar bu konuda ne derse desin inanmayın. Çünkü bizlerin bir araya gelerek güç birliği yapmamızı istemiyorlar. Şu anda ülke genelinde 46 tane servisçiler odası var. Bu sayı 50 olduğunda servisçiler federasyonu kurulabiliyor. Bunu da ayrıca bilgilerinize sunmak istedim. Bugün Tekirdağ’ın tüm ilçelerinden gelen arkadaşlarımıza davetimize icabet ederek kahvaltımıza katılmalarına tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yaşar Kuş konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı. Servisçiler, oda kurulması için Yaşar Kuş’un yanında yer alacaklarını belirterek kayıt yaptırmayanlar da üye kayıtlarını yaptırdı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10