Kapaklı'da 'Okuma-yazma seferberliği' toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği kampanyası Kapaklı'da başladı.

Kapaklı 19.02.2018 19:39:00 0
Kapaklı

KAYMAKAM YÜZER BAŞKANLIK ETTİ

 

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan “ Okuryazarlık seferberliği” dün itibariyle Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer başkanlığında yapılan ilk komisyon toplantısı ile start aldı. Toplantıya Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ile okul müdürleri katıldı. Toplantıda Kaymakam Yüzer, seferberlik hakkında ve yapılacak çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

 

BRİFİNG VERİLDİ

 

Yüzer “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından okuma yazma seferberliği başlatıldı. Bu konuda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz çalışmalara başlamıştır. Bugün bu toplantı ile de okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemizde daha çok vatandaşımıza ulaşmak için neler yapılabileceğini istişare edeceğiz”dedi. Toplantının devamında Okuma Yazma Seferberliği kapsamında planlanan çalışmalar konusunda detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda, Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2'nci Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmelerinin amaçlandığı ifade edilerek, bu kapsamda planlanan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

KURSLAR 5 MART'TA BAŞLIYOR

 

Genelgeye göre, Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayacak. Bu kapsamda, 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacak. Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımı yapılacak.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10