En çok atık toplayana ödül

Kapaklı Belediyesi tarafından elektronik atık toplama projesi kapsamında kampanya başlatılarak   kampanya için okullara elektronik atık toplama kutuları teslim edildi.

Kapaklı 21.02.2018 19:38:00 0
En çok atık toplayana ödül

Yapılan eğitimler ve asılan afişlerle elektronik atıkların tehlikeleri hakkında bilgiler verilirken atıkların nereye teslim edileceği ifade edildi. İlçe genelindeki okullarda elektronik atık toplama kampanyası ile öğrenci ve velilerin daha bilinçli olmaları hedeflenmekte ve toplanan atık miktarına göre okullar ödüllendirileceği belirtildi.

 

‘’ELEKTRONİK ATIKLARIN EVSEL ATIKLARLA BERABER ATILMAMASI GEREKMEKTEDİR’’

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı '' Atık elektrikli ve elektronik eşyalar teknolojinin gelişimi ve hayat standardının yükselmesiyle gün geçtikçe artmaktadır. Elektronik atıkların içinde bulunan ağır metaller ve gazlar nedeniyle çöp olarak değerlendirilmemesi, evsel atıklarla beraber atılmaması gerekmektedir’’ dedi.  

 

‘’TÜM VATANDAŞLARIMIZDAN DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ’’

 

Geri dönüşüme gönderilen elektronik atıklar tekrar ekonomiye kazandırılarak hammadde, elektrik, su ve yakıt tasarrufu sağlayarak yeni üretilecek elektrikli ve elektronik eşyaların daha ekonomik ve çevreye duyarlı olmasına yardımcı olduğunu belirten Mandalı; ‘’Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz.'' Dedi

 

SON GÜN 4 MAYIS

 

4 Mayıs tarihinde sonlanacak kampanya sonucunda laptop, projeksiyon, masa tenisi ve satranç takımı ve benzeri hediyeler verileceğini belirten Mandalı '' Vatandaşlarımız Elektronik atıklarını mahallerindeki okula getirerek okullarımıza destek olabilir, taşıyamadığı atık elektrikli ve elektronik eşyalarını da Atık Getirme Merkezimize getirebilir ve bilgi almak için 444 80 59 numaralı Alo Atık hattından destek alabilirler.'' dedi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10