SCOR MODELİNDE TEDARİK ZİNCİRİ EĞİTİMİ İLGİ GÖRDÜ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek Tedarik Zinciri Operasyonları Referans Modeli (Scor) Eğitimi gerçekleştirdi. Programda konusunda uzman olan Prof. Dr. Murat Erdal ve Araştırma Gör

Çerkezköy 21.02.2018 19:42:00 0
SCOR MODELİNDE TEDARİK ZİNCİRİ EĞİTİMİ İLGİ GÖRDÜ

EĞİTİME ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDE ÇALIŞANLAR KATILDI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün 10.00-16.00 saatleri arası Prof. Dr. Murat Erdal ve Araştırma Görevlisi Adil Ünal’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Tedarik Zinciri Operasyonları Referans Modeli (Scor) Eğitimi’ne Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının çeşitli departmanlarında çalışan personel katıldı.

 

SCOR MODELİ YAPISI VE ÖZELLİKLERİ MODELİ TEDARİK ZİNCİRİ SÜREÇİ

 

Günümüzde uluslararası pazarlarda şirketlerin değil tedarik zincirlerinin rekabet ettiğini belirten Porf. Dr. Murat Erdal, Tedarik Zinciri Yönetimi, sürekli ve hızlı ürün/hizmet akışlarını organize etmek ve işletme iş süreçlerini bir bütün olarak görmektir. Bu çerçevede yurtiçi ve uluslararası tedarikçilerle ilişkilerden fabrika ortamına, depo yönetiminden dağıtım planlamasına kadar bir dizi faaliyeti sürekli etkileşim halindedir. Bütün bu gelişmeler yeni bir yönetim anlayışını zorunlu kılarken yeni bir yönetici profili ortaya çıkarmaktadır. Tedarik Zinciri Yönetimi, bugünün ve geleceğin şiddetli rekabet ortamında başarının Tedarik Zinciri Yönetimi’nden geçmektedir.” dedi.

 

TEDARİK ZİNCİRİ VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ KAVRAMLARI

 

Erdal , “Tedarik Zinciri, Mal ve hizmetlerin tedarik aşamasından, üretimine ve nihai tüketiciye ulaşmasına kadar birbirini izleyen tüm halkaları kapsar. İş süreçleri açısından bakıldığında, tedarik zinciri; satış süreci, üretim, envanter yönetimi, malzeme temini, dağıtım, tedarik, satış tahmini ve müşteri hizmetleri gibi pek çok alanı içermektedir. Tedarik Zinciri Yönetimi ise; Müşteriye, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata, tüm tedarik zinciri için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan malzeme, bilgi ve para akışının entegre yönetimidir’’ dedi.

 

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNİN SAĞLADIĞI FAYDALAR

 

Erdal, ““Artık önemli olan, şirketler arası rekabet değil, şirketlerin içinde yer aldıkları tedarik zincirleri arasındaki rekabette başarılı olmaktır. Tedarik Zinciri yönetiminin etkin olması, girdilerin teminini garantileyerek, üretimin devamlılığını sağlar.Tedarik süresini azaltarak, pazardaki değişikliklere kısa sürede cevap verilmesini sağlar.Tüketici taleplerini en iyi şekilde karşılayarak kaliteyi arttırır.Teknoloji kullanarak yeniliğe teşvik eder.Toplam maliyetleri azaltır.İşletmenin tüm bilgi, materyal ve para akışını yönetebilir duruma gelmesini sağlar’’ dedi.  Araştırma Görevlisi Adil Ünal da eğitim sonrası katılımcıların sorularını cevapladı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10