Öztrak: Ülkede ucube bir tek adam parti devleti kurulmuştur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak beraberindeki CHP İl Başkanı Recep Ökten, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Ba

Tekirdağ 25.02.2018 20:53:00 0
Öztrak: Ülkede ucube bir tek adam parti devleti kurulmuştur

Son çıkarılan ittifak yasası ile birlikte Türkiye’nin seçim güvenliği ve seçim adaleti olmayan bir sisteme doğru gittiğini kaydeden Öztrak “Ucube bir tek adam parti devleti kurulmuştur. Demokrasinin standartları her geçen gün bozuluyor. Ülkede adil, güvenli bir seçim yapılıp yapılmayacağı içerde ve dışarda herkes tarafından sorgulanmaktadır” dedi.

 

“BAŞARILI OLACAĞIZ”

 

Dün saat 15.30’da gerçekleştirilen ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak beraberindeki heyeti partililer kapıda karşıladılar. Programda ilk olarak konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı “Kongrelerimizi tamamladık. Bizim için önemli olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın merkez yönetim kurulu üyesi olmasıdır. Bu yüzden çok mutluyuz ve onurluyuz. Sayın vekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız bundan sonra bizde daha da yararlı olacak. CHP ilçe örgütü olarak bütün çalışma arkadaşlarımızla elimizden geldiği kadar partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. 2017 nisan ayındaki referandumda Çerkezköy gibi yılda 13 bin nüfus artışı olan bir ilçede herkesin desteği ile Çerkezköy’de ‘Hayır’ ı hep beraber çıkardık. Önümüzdeki yerel ve gelen seçimde bu kadro inanıyorum ki yine elinden geldiği kadar başarılı olacak. Yerelde Çerkezköy’de çok güzel yatırımlar yapılıyor. Bunların bize yerel seçimde çok büyük katkı sağlayacağını ve yerel seçimlerde Belediye Başkanımız Vahap Akay’la çok başarılı olacağımıza, belediyeyi tekrar kazanacağımıza inanıyorum. Genelde de genel merkezimizin desteği ile inşallah iktidar olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

 

“CHP BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ”

 

Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı yeni görevinden dolayı başarılar dileyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Tekirdağ uzun zamandan sonra genel başkan yardımcısına kavuştu. Bu anlamda tüm örgüte hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çerkezköy 2014 yerel seçimlerinden 2019 yerel seçimlerine kadar CHP’nin Çerkezköy’deki iktidarında 4 yılı geride bıraktı. Göreve geldiğimizde 111 bin nüfus vardı. Yüzde 9 ortalama hızıyla büyüyen bir yerel yönetim anlayışıyla, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla el ele, omuz omuza bir yönetim anlayışıyla bir mücadele içerisindeyiz. Göreve geldiğimizde 111 binle başladığımız Çerkezköy’ün nüfusu bugün neredeyse 150 bine yaklaşan bir göçle Tekirdağ’ın en çok göç alan ilçesi halini aldı. Bu süre içerisinde Çerkezköy’e Saray kadar, Malkara büyüklüğünde nüfus geldi. Çerkezköy bu anlamda CHP olarak önemli bir merkez. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediyecilik yaptığı bir bölgede, yapılan hatalardan ders çıkararak geçmişin eksiklerini kapatacak bir anlayışla belediyecilik yapıyoruz. Yerel seçime bir yıl kaldı. Dolayısıyla 2018 artık seçim yılı olacak. Çerkezköy’de yeniden 2019 Mart ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oklu bayrağını dalgalandırmak için tüm ilçe örgütüyle, herkesle el ele, kol kola, omuz omuza mücadele edeceğiz. Umut ediyorum 2019 yılında geçmişte başka partilere oy veren seçmenlere de hitap edecek bir siyaset anlayışıyla CHP bayrağını dalgalandıracağız” diye konuştu.

 

“CHP BELEDİYESİNDE YOLSUZLUK OLMAZ”

 

Göreve geldiklerinde Tekirdağ’ın 874 bin nüfusunun olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “En son açıklanan verilere göre Tekirdağ’ın nüfusu 130 bin arttı. Bu demektir her yıl 20 bin derslikli okula ihtiyaç oluyor. Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı nüfus artışında en önemli yer olmakla birlikte ana merkezimizdir. Böyle olunca yerel yönetimlerde ötelenmemesi gereken hizmetlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Şu da bir gerçek ki, Tekirdağ Büyükşehir olmasıyla beraber Büyükşehir Belediye Başkanı dahil, 11 ilçe başkanımız sosyal demokrat düşünceyle göreve başladılar. Çerkezköy’ün de sosyal demokrat düşünceyle Büyükşehir’e geçmesi gerçekten büyük bir şanstır. Öncelikle ben bizleri bu göreve getiren vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu ekip şunu ortaya koydu ki; sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerlerde her şey vatan ve halk içindir, her şey halkın menfaati içindir, kişilerin menfaati için değildir. Bu göreve geldiğimizden bu yana sadece yerel politikasını değil, genel politikasını da yerel yönetimler üzerinden yapan AKP iktidarının Tekirdağ temsilcileri şu an kendi seçimlerini bile yerel yönetimler üzerinden sürdürüyorlar. Gerçekten artık komik duruma düştüler.  Yerel yönetimlerin 11 ilçede de yaptığı yatırımların sonuçlarını almaya başladıkça ve bu sonuçların açılışlarını gördükçe her gün bir açılış ve temel atma törenlerini gördükçe o ilçede yolsuzluk olduğunu iddia etmeye başladılar. Bizim lügatımızda olmayan bu kelimeyi gündeme getirerek rant elde etmeye çalışıyorlar. Sosyal demokrasinin olduğu yerde yolsuzluk olmaz. Dürüstlüğün temeli Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmıştır.Çerkezköy yatırımlarıyla bu günlere gelmiştir ve gelmeye devam edecektir. Ve şu bir gerçek ki Çerkezköy ve diğer ilçelerimiz dahil olmak üzere tüm ilçelerimizde tekrar 12-0 yapacağız. Ve göreceğiz ki arkadaşlar bu heyecan büyüyerek devam edecek hem yerel yönetimde hem de 7 milletvekilinin tamamını almak hedefiyle çıkacağız yola. Ortada örnek gösterilecek bir yerel yönetim modeli var. Örnek olacağımız yerel yönetim modeli ortaya çıkmıştır. Burada önemli olan isim değil, önemli olan sosyal demokrat bir adayın hizmeti devam ettirmesi. Bu başarı kimsenin değil, bizi bu göreve getiren örgütündür. 30 mart 2019’da yerelde 12-0, genelde de 7-0 yaparak bu mutluluğu hep beraber yaşamak dileğiyle” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

“CHP’YE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

 

Geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de birlik beraberlik içinde çalışarak yeniden yerel iktidarın kazanacaklarından şüphesinin olmadığını kaydeden CHP İl Başkanı Recep Ökten “ Tekirdağ örgütünün uzun süredir beklediği Genel Başkan Yardımcılığı görevini almanın onuru ve sevincini birlikte yaşamaktadır. Bu Tekirdağ örgütlerinin başarısıdır. Sosyal Demokrat Belediyeciliğinin en temel özelliği hesap vermektir. Bizim belediye başkanlarımızdan kuşkumuz yoktur. İstedikleri zaman sahaya iner hesabını veririz. Adalet ve Kalkınma Partisi göreve geldikten sonra sürekli ötekileştirme ve kutuplaştırma üzerine politika izlemiştir ve sürekli gerginlik yaratmaktadır. Toplum geldiği noktada geleceğe kaygıyla bakan mutsuz bir halk kitlesi olmuştur. Düne kadar ekonomi ile ilgili bir şeyler söylerken özel şirketlerin borçları bizi bağlamaz diyorlardı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 23 bin orta ölçekteki şirkete dolar bazında borçlanma yasağı getirildi. Çok iyi giden ekonomimiz olduğu iddia edildiği halde 6 binin üzerinde işletme işini fesh ederek yurt dışına gitti. Beyaz yakalı dediğimiz nitelikli olarak yetiştirdiğimiz gençlerimiz gelecek kaygısı yaşadıkları için maalesef bu ülkeyi terk ediyorlar. Türkiye böyle bir süreçte 2019’a gidiyor. Bizler CHP’nin birer neferi olarak görevimiz makamımız yetkimiz ne olursa olsun birbirimize dayanarak bağlanarak önümüzdeki süreçte ülkemizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Atatürk’ün bize mirası olan CHP’ye sahip çıkma adına bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

 

“HOŞ DEĞİLDİR”

 

Programda son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak“ Her şey Süleymanpaşa kongresi ile başladı. Beraber bir yolda yürüdük, yollarımız ayrıldı. Ama sonra genel başkan yardımcılığını aldık. Geçmişin muhasebesine girmek istemiyorum. Hiçbir seçilmişin bir diğer seçilmişi gördüğü zaman kafasını çevirip, onu görmezden gelip gidip başka bir yere oturması hoş değildir. Biz birlik beraberliğimizi göstereceğiz. Baş başa kaldığımızda hesabı görürüz, kamuoyu önünde birbirimizin yanında olacağız. Kol kola olacağız. Görülecek bir hesabın kaldığını da düşünmüyorum” dedi.

 

“ŞARTLAR DEĞİŞMEDİ”

 

CHP’nin Tekirdağ’da kongrelerini tamamladığını kaydeden Öztrak“ Örgütümüzün üzerinde büyük bir yük vardır. 2019 seçimlerine hazırlanıyorsunuz. Tek çaremiz 2019 seçimlerini almaktır. Unutmayın bu ülke referandumu yaptığında Avrupa güvenlik iş birliği teşkilatı ve Venedik komisyonu o seçimleri inceledi ve dedi ki bu seçimler adil olmamıştır. Bu seçimler güvenli bir şekilde yapılmamıştır dedi. Bunun üzerine hiçbir şey değişmedi. Aynı şartlar değişmedi, yetmedi şartlar kötüye gidiyor. Son çıkarılan ittifak yasası ile birlikte Türkiye maalesef seçim güvenliği olmayan seçim adaleti olmayan bir sisteme doğru gidiyor.Ucube bir tek adam parti devleti kurulmuştur. Demokrasinin standartları her geçen gün bozuluyor. Ülkede adil, güvenli bir seçim yapılıp yapılmayacağı içerde ve dışarda herkes tarafından sorgulanmaktadır. Ana muhalefet partisi olarak görevimiz bu seçimin adaletli ve güvenli bir şekilde yapılması, milli iradenin sandığa girdiği gibi tertermiz sandıktan çıkmasını sağlamaktır. Sandıktan çıkacak oyu tek adam parti devletinin saymasına izin vermemeliyiz. Türkiye bu mücadeleyi daha öncede verdi.  Milli irade galibiyet almıştır. Bunun yine böyle olacağına da tereddütüm de yoktur” dedi.

 

“HADİ ORDAN”

 

Ülkede yerli ve milli tartışmasının yaşandığını kaydeden Öztrak“ Birileri çıkmış CHP’yi yerli ve milli olmamak ile suçluyor. CHP’nin kimseden yerlilik ve millik dersi alacak durumu yoktur. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserimden birisi dediği partidir. Bu partinin mensupları olarak bizler en küçük üyesinden en büyük yöneticisine kadar Atatürk’ün bize bıraktığı bu partiye sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Salih Müslim’e Türk pasaportu verip onu uluslararası konferanslara gönderen CHP değildir. Şimdi terörist ilan ettikleri kişidir ve YPG’nin başıdır. Kuzey Irak’tan Habur’dan geçen teröristlerin altına kırmızı halı seren CHP değildir, Oslo’da teröristler ile masaya oturan yine CHP değildir. Ergenekon ve balyoz davalarında bu ülkenin şerefli askerlerini kumpaslarla çalışamaz hale getirip ordudan ihraç eden CHP değildir. Ordunun içine yuvalanmış terör örgütünü oradan söküp atmak için gelen disiplin dosyalarına muhalefet şerhi koyan da CHP değildir. Bugün meslek birliklerinin başından Türk ibaresini kaldırmak isteyen de CHP değildir. Bunu yapanlar kalkmışlar millete kendilerinin yerli ve milli olduğunu CHP’nin öyle olmadığını iddia ediyorlar. Bunlara söylenecek söz ‘hadi ordan’dır“ dedi.

 

“OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

 

Öztrak“ Ülke genelinde manzara gerçekten üzücüdür. Bugün ülkemizin sınırlarında terör örgütlerinin devlet haline gelmesi için ortam hazırlayanlar şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu örgütleri oradan söküp atmak temizlemek için operasyona girdiğinde bu operasyonlar üzerinde oy devşirmeye çalışıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değildir, bu milli bir meseledir. Bu hepimizin meselesidir, ordumuzun arkasında durmak hepimizin görevidir. Şehitlerimiz vardır, bu şehitleri rahmetle anacağız ve bıraktıkları mirasa da sahip çıkacağız” diye konuştu.

 

“YERLİLİK VE MİLLİLİK MÜHİMDİR”

 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin kamu sağlığı açından ve halk sağlığı bakımından önemli bir konu olduğunu kaydeden Öztrak“ Türkiye pancardan şeker üretmek zorundadır. Çünkü mısır nişastasından üretilen şeker halk sağlığına zararlıdır. Fransa bunu yasaklamıştır. Şeker kanserojendir. Bu şeker obezite yapar. Halk sağlığı bakımından ciddi sorunu vardır. En son çıkartılan kanun hükmünde kararname ile şeker kurulu vardı o kanun ile bu kurulu kaldırdılar. Türkiye de nişastadan şeker üreten kuruluş Amerikan şirketidir. Hükümet 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesini karar verilmiştir. Bize yerlilik ve millik dersi vermeye çalışanlar önce kendilerini çeki düzen verecekler. Yerlilik ve millik mühimdir” açıklamasında bulundu.

 

“İKTİDAR İÇİN KİTLENECEĞİZ”

 

Öztrak“ Zor bir süreçteyiz. Bir seçim güvenliği ve adalet güvenliğinin üstesinden gelmemiz halinde iktidara sandıktan istediğini çıkarma imkanını tanımamız halinde CHP’nin Türkiye’nin her yerinde çok büyük bir başarıyı yakalayacağına inanıyorum. Daha önce Tekirdağ’da  yakaladık, bunu Türkiye genelinde yakalayacağız. Tekirdağ’da belediyeler üzerinden özellikle iktidar karalama kampanyası yapıyor. CHP’yi bu işleri beceremeyen bir parti olarak gösterme çabası içine girmiş. Buna verilecek çok cevap var. Tekirdağ’da arıtılmayan evsel atık kalmıyor. Mardin belediyesi kayyuma geçtikten sonra bin 300 kilometre yol yapmış, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise 700 kilometre yol yapmış diyorlar. Böyle bir şey yok. Tekirdağ’daki yollara bakmamışlar. İlçe belediyeleri yüzlerce kilometre yol yapıyorlar. Bunu anlayabilmek mümkün değildir. Bütün belediyelerimiz hizmetlerine aralıksız devam ediyor. CHP bütün sorunların üstesinden gelebilecek güçtedir. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Bu saatten sonra 2019’da iktidar olmaya kitleneceğiz” dedi.

 

“BENİM BİR YETKİM YOKTUR”

 

Basın mensuplarının “ İl kongresinde yaşananların ardından Genel Başkan Yardımcısı oldunuz. Çerkezköy’de siz genel başkan olduktan sora sıkça dillendirilen bir konu var. İl kongresinde yaşananlardan sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yerel seçimler öncesinde adaylığına engel olacağınız konuşuluyor” sorusunun üzerine konuşan Öztrak“ Çerkezköy’ün arkasında durduğu hiçbir yöneticinin önünde ben engel olmam. Partide de benim bir yetkim yoktur. Yetkili kurullarda bunu tartışırız ve ona göre karar veririz. Kongreler bitmiştir, çalışmaya devam edeceğiz. Bu konulara gelindiği zaman partimiz oturacaktır konuşacaktır. Kimi belirleriz kimi belirlemeyiz ona göre oturup karar verilecektir” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10