Önsel: Yerelde ittifak söz konusu değil

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na ziyarette bulundu.

Çerkezköy 26.02.2018 20:50:00 0
Önsel: Yerelde ittifak söz konusu değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin siyasi çözüm üreterek ‘cumhur ittifakı’ adı altında bir formül ortaya koyduğunu kaydeden MHP İl Başkanı Önsel “ Genel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Cumhur ittifakı’ adı altında birlik beraberlik örneği sergilenecek. Bu ittifakın da içinde MHP, AK Parti ve BBP yer alacaktır” diye konuştu.

 

Yerel anlamda bu ittifakın olup olmayacağına dair sorular aldıklarını kaydeden Önsel, yerel seçimlerde ittifakın söz konusu olmadığını kaydetti.

 

“VATANDAŞLARIMIZI KONGEREYE DAVET EDİYORUZ”

 

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Koray Önsel “ Bugün Saray ve Kapaklı’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Programımızın amacı 18 Mart tarihinde yapılacak 12.Olağan Büyük Kurultayımızda yüreğinde vatan ve millet sevdası olan tüm hemşerilerimizi davet etmektir. Kurultaya katılmak isteyen vatandaşlarımız ilçe teşkilatı ile temasa geçebilirler” dedi.

 

“ÜLKE UÇURUMUN KENARINDAN ALINDI”

 

Türkiye’nin uzun yıllardır sıkıntılar çektiğini kaydeden Önsel “ Türk milleti de tarih boyunca bedeller ödüyor. Bizler Türk milletinin feraseti sayesinde büyük bir millet olmak bilinciyle bu sıkıntıların hepsinin üstesinden geliyor. Kanayan yerlerimizde oluyor. Bu millet 15 Temmuz 2016 tarihinde fetöterör örgütü mensupları tarafından yapılmaya çalışılan darbeyi atlattı. Türkiye Cumhuriyeti devleti uçurumun kenarından alındı. Tamamen Türk milletinin feraseti ve dirayeti sayesinde bu sıkıntıyı atlattık.Ancak şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Tekrar 15 Temmuz sonrasında hayatını kaybeden şehitlerime Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz” diye konuştu.

 

“TÜRKLÜK KİMLİĞİNİN FARKINA VARDILAR”

 

Önsel “ Bu süreçten sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin almış olduğu inisiyatif sayesinde Türk milleti artık birlik ve beraberlik olacağı noktanın Türklük kimliğinin farkına vardı. Daha önceden bu milletin önüne ısıtılıp, pişirilip koyulan süreçlerin hepsi rafa kaldırıldı. MHP siyaseti, ürettiği politika ve çizdiği istikamet ne ise bugün Türkiye Devleti’ni yönetenler tarafından kabul gördü. Bu millet tarafından da kabul gördü.  MHP’nin politikaları da uygulanmaktadır. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum maddelerinin hepsinin mimarı Devlet Bahçeli’dir. Fırat Kalkanı Operasyonu’nun mimarı, bugünde Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nın mimarı da Devlet Bahçeli’dir. Milliyetçi ülkücü hareket çeşitli zamanlarda çeşitli inisiyatifler almış, almaya devam etmektedir. Amacımız sadece oy kazanmak olmadığının Türk milleti de farkına vardı. MHP’nin özgür ağırlığı ne milletvekili sayılarıyla nede seçimlerde almış olduğu oy oranlarıyla olmadığını,  35milletvekili TBMM’de siyasi anlamda istikamet çizen bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Bununla birlikte şeref duyuyoruz.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE GÖRECEĞİZ”

 

Önlerinde 2019 yılında mahalli idareler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu kaydeden Önsel “ Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bu noktada siyasi çözüm üreterek cumhur ittifakı adı altında bir formül ortaya koydu. Bu formül çok tartışılmasına rağmen, kurulan komisyonlar tarafından Ak Parti ve MHP liderlerine sunuldu. Ardından da TBMM Meclis Başkanlığı’na teslim edildi ve mecliste de oylanacak. Genel seçimlerde Cumhur ittifakı adı altında birlik beraberlik örneği sergilenecek. Bu ittifakın da içinde MHP, AK Parti ve BBP yer alacaktır. Süreçte ittifaka müdahil olacak başka partilerde olabilir, bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi.

 

“YERELDE İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL “

 

Yerel anlamda bu ittifakın olup olmayacağına dair sorular aldıklarını kaydeden Önsel “ Bu ittifak genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kapsıyor. Şuan yerel seçimlerde ittifak söz konusu değildir. Biz kadrolarımızla birlikte 2019 Mart seçimlerine hazırlanıyoruz. 18 Mart’ta yapılacak kurultaydan sonra MHP’nin 2019 yılında yürüteceği ve siyasete yön vereceği kadrolar oluşacak ve yerel seçimin startı verilecek. İttifak yerelde olur mu ?olmaz mı ? kararı  liderler tarafından görüşülüp teşkilatlara talimatları veriliyor. Olur desek de, olmaz desek de yalan olur. İttifak olmayacakmış gibi çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Tekirdağ’da 12 CHP belediyesi var. Yerel anlamda CHP, genel anlamda AK Parti iktidarı var. Tam anlamıyla Tekirdağ muhalefet olarak en güçlü siyasi parti biziz. İşimiz zor ve üstesinden gelmek için seçmenlere ulaşacağız. MHP’nin sevgi dolu, şefkatli elini vatandaşlarımızla buluşturmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum. MHP her zaman demokrasiye inanan, sandıktan çıkacak iradeye güvenen partidir. Çerkezköy teşkilatımızın başarısı için sonuna kadar arkasında olacağız” açıklamasında bulundu.

 

“BAŞARILI BULMUYORUM”

 

Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendiren Önsel “ Bizim izlenimlerimize göre bu kadar ciddi anlamda bütçeye sahip olan, yerel anlamda kimseye nasip olmayacak şekilde bütün ilçe belediyelerini elinde bulunduran CHP yerel yönetimi var. Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyesi’nin yerel anlamda yöneticilerinin başarılı olduğunu düşünmüyorum. Çerkezköy ve Tekirdağ’daki sıkıntıların da giderildiğine inanmıyorum. Böyle lokal çözümlerle bazı yerlerin sıkıntılarını gidermeye çalışıyorlar. İktidar partisi temsilcilerinin de maalesef eksikleri var. Tekirdağ genelinde yatırımlarla ilgili gerekli girişimlerde bulunmuyorlar. Yerel yöneticiler kendi görev alanları dahilinde ne kadar eksiklerse, iktidar partisinin temsilcilerinde de bunu gördük. Bu eleştirilerimiziher zaman yapıyoruz. Bundan sonra 1 milyonluk Tekirdağ’ın kaybedecek zamanı kalmadı. Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi yeni projeleri ile yetişmiş kadrolarıyla hedeflerini koyacaktır. 30 Mart yerel seçimlerinde bu aynı şekilde olacak” dedi.

 

“ENİNE BOYUNA DOĞRU TARTILMALIDIR”

 

Basın mensuplarının “ Kapaklı-Çerkezköy arasına yapılması planlanan termik santralle ilgili düşünceniz nelerdir? “ sorusu üzerine konuşan Önsel “ Biz bu işi siyaset üstü gördüğümüzü söylemiştik. Maalesef bugün CHP’nin kendi siyasetlerini döktüklerinin farkındayız. Doğru neyse bundan önce olduğu gibi bundan sonra da doğrunun yanında olduğumuzu söylüyoruz. Doğruları söylemekten korkmuyoruz. Termik santral konusunda bu bölgedeki yapılan ilk toplantıya ilçe başkanlarıyla birlikte katıldım. Ancak siyasi partinin yerel yöneticileri bunu siyaset malzemesi yaptıklarını gördük. Platform oluşturulmalı diye teklifte bulunmuştuk. Platform bağımsız olacak, bütün siyasi partiler uzmanların yer alacağı platform oluştursun talep ettik. En başında ilçe başkanımız tepkisini ortaya koymuştu. O toplantıya katıldık ve MHP’nin ismini bile telaffuz etmekten çekindiler. Bu iş bazı kişilerin şahsi hesaplarına kurban edilmeyecek bir konudur. Enine boyuna doğru tartılmalıdır. Termik santral konusu iki kutbun birbiri ile siyaset malzemesine dönüşmüştür. Türkiye’nin milli bir politikasının olması gerektiğini, enerjide, üretimde, sanayide, eğitimde her türlü tam bağımsız olmamız gerektiğini vatandaşlarımız vakıftır. Bölgemiz açısından sağlık konusunda sıkıntı yaşatacak ise bu işin tartılıp alternatif enerji kaynakları varsa, bunlar da değerlendirilip bölgeye katkı noktasında endoğrusu neticesinde herkesin ortak bir platformdan bu sonuç çıkmalıdır. Bu işin zararlı olduğu noktalarını biraz daha fazla olduğunu görüyoruz. Ama bu işin neticesi nereye gider, seçim malzemesi yapılıp iki parti arasında tartışılıp sonra rafa kaldırılıp gündemden kalkar mı bilmiyoruz” diye konuştu.

 

“SİYASİ EMELLERİNE KURBAN ETMEYECEĞİZ”

 

Önsel “ Oluşumları organize ederek termik santralleri görmeye gidenlere tavsiyem yıllardır Ergene Havzası’na zehir akan bu nehirleri de takip etmeleridir. Fabrikalardan çıkan zehirli gazlar yüzünden Veliköy’de saat 22.00’den sonra nefes alamayan vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için mücadele etmelerini, Çerkezköy’deki trafik sıkıntısı ile ilgili bazı girişimlerde bulunmalarını istiyorum. Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu’da ki sanayinin yüksek olduğu bölgelerdeki fabrikalarda ölümlerin yüzde 65’nin kanser vakasından olduğunun sebeplerinin araştırmasını yapsınlar. Bununla ilgili de eylem yapsınlar. Ses çıkartmalarını talep ediyorum. Biz herkesin fikrine açığız. MHP olarak doğruyu söylemekten vazgeçmeyiz. Bunu da birilerinin siyasi emellerine kurban etmeyeceğiz” dedi.

 

“HOŞ KARŞILAMADIK”

 

Çerkezköy’deki tek yön konusuna da değinen Önsel “ Tek yönün başarılı olduğuna inanmıyorum. Çerkezköy’de bazı lokal yerlere katlı otopark yapılarak bir park sıkıntısını çözüp arkasından Çerkezköy trafiğini bazı dalçık veya üst geçitlerle çözüme kavuşturabilirdi. Seçimlerde yapmış olduğumuz konuşmalarda söylüyorduk. Atatürk viyadüğünün yanlış olduğunu söyledik. Biz yanlışı söylemekten vazgeçmedik. Tek yönünde pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Çerkezköy’de o ağaçların sökülmesini hoş karşılamadık. Farklı çözüm üretilebilirdi” açıklamasında bulundu.

 

“SEÇİM PROPAGANDASINA ÇEVİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Termik santral konusunun milletin hassasiyet göstermiş olduğu bir konu olduğunu ifade eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ Burada bizim çocuklarımızda büyüyecektir. Bunun sağlığa zararlı olduğunu belediye başkanımıza söyledim. Gider dikiliriz yaptırmayız dedik. Türkiye’nin de milli enerji politikası var.Türkiye enerjisini yüzde 78’ini yurt dışından alıyor. CHP’nin yerelde bu işi belediye seçimlerinin seçim propagandasına çevirdiğini düşünüyoruz. Çerkezköy’ün altında 600 milyon ton kömür rezervinden bahsediliyor. Buraya termik santral yapılmasın, ama bu kömürde değerlendirilsin. Biz bundan yanayız. Bulgaristan’dan elektrik alıyoruz. Termik santral yapılsın noktasında değiliz. Çanakkale’deki termik santrali gezdik. Doğa ile barışık başarılı bir tesis bulduk. Ona rağmen basına açıklama yapmadık. Milletimizin hassas konusu olduğu için yapılmasını istemiyoruz,ama yapılmamasını istemek içinde böyle tencere tava ile sokağa dökülmeyi doğru bulmuyoruz. Gidip 80’li yıllarda yapılmış kapanma aşamasına gelmiş yeri geziyorsanız, devlet buraya yapacağım diyorsa gelin gidelim Almanya’ya şehir merkezinde bulunan termik santralleri gezelim.Termik santral yapmayınız, yaparsanız bunun aynısını istiyoruz diyelim. Bunu seçim malzemesi yaparak sadece halkın sağlığını biz düşünüyoruz demelerine karşıyız” dedi.

 

“PROVOKE ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜLER”

 

ÇED halkın katılım toplantısında yaşanan olaylara da değinen Aydeniz “ Toplantıda yakamızda rozetimizi gören yasadışı sol örgütler bizi provoke ettiler. Çerkezköy’de oturmayan, yakından uzaktan alakası olmayan insanlar Çerkezköy’ün hakkını savunmaya çalıştılar, bizi de provokeci diye lanse ettiler. Daha sonra belediye başkanı beni yolda görüp ‘Biz enerjiye karşı değiliz. 20 kilometreye öteye yapılsın’ dedi. 20 kilometre öteye razısın, 200 kilometre öteden adam getirip burada gösteri yaptırıyorsun. O zaman Çerkezköy’de yaşayanlar olarak biz yapalım biz karşı çıkalım. Biz buna karşıyız. Birleşik Haziran Harekatı denen Dhkp-c siyasi yüzü ile aynı safta değiliz. Termikçi değiliz,ama tencere tava düdük öttürerek Pınarça’da oturan eli öpülesi hiçbirşeyden haberi olmayan teyzeleri örgütleyerek bu şekilde yapılmasına karşıyız” dedi. İlçe teşkilatındaki açıklamanın ardından MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve partililer Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı makamında ziyaret ederek görevlerinde başarılar dilediler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10