Barışın ve kardeşliğin sembolü altıyol kavşağında

Çerkezköy Belediyesi'nin çevre düzenlemesi ve kavşak yenileme çalışmaları kapsamında Altıyol Kavşağı'nda yapılan düzenlemelerle, kavşağın hem çehresi hem de tarihi değişti.

Çerkezköy 27.02.2018 21:28:00 0
Barışın ve kardeşliğin sembolü altıyol kavşağında

Belediye tarafından yapılan yenilikler kapsamındaİzmir’den getirilen 700 yıllık tarihi zeytin ağacı, kavşağa ayrı bir ambiyans kattı. Barış ve kardeşliğin simgesi olan tarihi zeytin ağacını, Altıyol Kavşağı’nda gören vatandaşlar ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Barış Harekatı’nın simgesi olarak nitelendirirken, zeytin ağacı vatandaştan da tam not aldı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör unsurlarına yönelik Suriye’nin Afrin bölgesinde 20 Ocak tarihinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatısonrası barışın ve kardeşliğin simgesi olan zeytin ağacının Çerkezköy’ün vitrinine konması Çerkezköy’de yaşayan 7’den 70’e herkesin takdirini topladı.

 

“KALICI BİR ÇİVİ ÇAKTIK”

 

Zeytin ağacının etrafında düzenleme çalışmaları da yapılacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, zeytin ağacının barışın ve dostluğun simgesi olduğunu ifade ederek “Çerkezköy’ümüz doğasıyla, havasıyla, sanayisiyle ülkemizin dört bir yanından göç ederek buraya gelip, burayı vatan edinen halkımıza yaşama imkanı sunan, olanakları geniş nadir ilçelerimizden birisidir. Ancak bu güne kadar ilçemiz sosyal ve kültürel dokulardan eksik bırakılmış. Çalışmalarımız ve yatırımlarımız kapsamında bir taraftan sosyal faaliyetlerimizi yürütüp, bir taraftan asli görevimiz olan alt yapı ve üst yapıyı yaparken, bir taraftan da geleceknesillere tarihi, kültürü ve çehresi ile yaşanabilir bir Çerkezköy bırakmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında insanımızı çileden çıkaran Altıyol Kavşağı’nı rahatlattığımız gibi oraya koyduğumuz tarihi zeytin ağacı ile de Çerkezköy’e kalıcı bir çivi çakmamın haklı gururunu yaşıyoruz. Barış ve kardeşliğin sembolü olarak 700 yaşında olan bir zeytin ağacını İzmir’den getirterek Altıyol Kavşağı’na diktik. Zeytin ağacının etrafında oluşturulacak olan pusula da ülkemizin dört bir yanından Çerkezköy’e gelen vatandaşlarımızı simgeleyecek” dedi.

 

İSMİNİN DEĞİŞTİRİLİP DEĞİŞTİRİLMEYECEĞİ MERAK KONUSU OLDU

 

Uzun yıllardır Çerkezköy’de trafik sorunuyla anılan, 19 Haziran 2017’de başlatılan tek yön uygulaması ile rahatlayan Altıyol Kavşağı’nın isminin,Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerinin temizlenmesine yönelik yürüttüğü Afrin operasyonu ile özdeşleşen ‘Zeytin Dalı’olarak değiştirilip değiştirilmeyeceği, şimdiden Çerkezköy’de merak konusu oldu. Altıyol Kavşağı’nda zeytin ağacını görenler 700 yıllık zeytin ağacı önünde selfi çekerek Zeytin Dalı Harekatı’na manevi destek oluyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10