Meclis Başkan Akay'sız toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı Başkanlığı'nda gerçekleştirilirken, Meclis gündeminde yer alan konular görü?

Çerkezköy 1.03.2018 20:26:00 0
Meclis Başkan Akay

İKİ DİLEKÇE İLAVE EDİLDİ

 

Şehir dışında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılmadığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin öncesi 2 dilekçe okundu. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün Mart ayında Bulgaristan’da yapılacak olan şampiyona için belediyenin yol ve konaklama ücretlerini karşılaması talebine ilişkin dilekçesi ile 3 grup adına Kıbrıs’ta düzenlenecek olan seminerlere belediye meclis üyelerinin katılması talebine ilişkin dilekçe oybirliği ile gündeme alındı.

 

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ilk maddesinde belediye hisselerinin satılması görüşülürken,  Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 365 ada 8 parselde bulunan 148 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 4 parselde bulunan 30,23 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 4 parselde bulunan 6 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 5 parselde bulunan 89 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 790 ada 12 parseldeki 150 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 841 ada 28 parseldeki 35,69 metrekarelik belediye hissesi ve Veliköy Mahallesi 260 ada 24 parseldeki 35,58 metrekarelik belediye hissesinin satılması oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin bir diğer maddesinde Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Veliköy’de açılacak olan Düğün Salonu’nun ücret tarifesinin belirlenmesi konusu da Tarife Komisyonu’na havale edildi.Gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Ayhan Çitil, Düğün Salonunun Veliköy’lü vatandaşlara sıfır bedelle verilmesi talebinde bulundu.

 

“AK PARTİ OLARAK OLUMLU BAKIYORUZ”

 

Toplantı, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi ve Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı’nın kira bedelinin süresiz olarak uzatılması taleplerine ilişkin dilekçelerinin görüşülmesi ile devam ederken, gündem maddeleri ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İrmetTomker Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin otopark düzenlemesine ilişkin plan notu ilavesi hakkındaki dilekçesi de İmar Komisyonu’na havale edildi. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip “Grup olarak konuyu görüştük ve olumlu buluyoruz. Sağlık kurumları her an ihtiyaç duyabileceğimiz yerlerdir” diye konuştu.

 

3 ADET TAŞINMAZIN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclis toplantısı mülkiyeti belediyeye ait 3 adet taşınmazın satışının görüşülmesi ile devam etti. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 367 ada 8 nolu parseldeki 386 metrekarelik arsa, İstasyon Mahallesi 804 ada 6 nolu parseldeki 325 metrekarelik arsa ve İstasyon Mahallesi 853 ada 12 nolu parseldeki 300 metrekarelik arsanın Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Çerkezköy Belediyesi Pazar yerleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

 

8 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından gündeme eklenen 2 adet dilekçe görüşüldü. 17 Mart’ta Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek olan karate müsabakasına katılacak olan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün ulaşım ve konaklama masraflarının belediye tarafından karşılanması talebi oybirliği ile kabul edilirken, gruplardan belirlenecek meclis üyelerinin Kıbrıs’ta düzenlenecek olan seminere katılması konusu ise Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı Meclis toplantısındaki gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun 5 Mart Pazartesi günü yapılacağını belirterek, Meclis toplantısını kapattı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10