Yargıdan Yılmaz'a şok karar

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı tarafından üst üste dört toplantıya katılmadığı gerekçesiyle meclis üyeliği düşürülen, Tekirdağ Bölge İdare mahkemeye yaptÄ

Çerkezköy 1.03.2018 20:31:00 0
Yargıdan Yılmaz

Yılmaz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesine yaptığı itiraz sonrası meclis üyeliği dün kesin olarak düşürüldü.

 

ŞUBAT AYINDA GÖREVİNE DÖNMÜŞTÜ

 

Son altı ay içinde yapılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantılarının dördüne katılmadığı gerekçesiyle Ekim ayında meclis üyeliği düşürülen Rahmi Yılmaz bu kararın kendisine tebliğ edilmesiyle birlikte Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunmuştu. 30 Ocak’ta mahkemenin kararını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında basın mensuplarıyla bir toplantı düzenleyerek açıklayan Rahmi Yılmaz mahkemenin meclis üyeliğinin devam etmesine, bu kararın uygulamasının durdurulmasına karar verdiğini kaydetmişti. Rahmi Yılmaz’ın görevine geri dönmesiyle birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısını da gerçekleştirmemişti.

 

MAHKEME KARARI AÇIKLADI

 

Bu kararın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına tebliğ edilmesiyle birlikte oda bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulundu. Mahkemede Rahmi Yılmaz’ın belirtilen dört toplantıya kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın toplantılardan haberi olduğu halde katılmadığını kararlaştırdı. Öte yandan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 7.İdare Dava Dairesinin aldığı kararda “ Bu durumda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası meclis üyesi olan Rahmi Yılmaz’ın son altı ay içersinde yapılan toplantılardan yarısından bir fazlasına katılmadığından bahisle meclis üyeliğinden çekilmiş sayılmasına ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle 2577 sayılı İdare Yargılama Usulü Kanunun 27.maddesinin 2.fıkrasında öngörülen idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından itirazın kabulüne, Tekirdağ İdare Mahkemesinin 30/01/2018 gün ve E: 2007/1757 sayılı kararın kaldırılmasına, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, dosyanın İlgili İdare Mahkemesine gönderilmesine 21/01/2018 tarihinde oybirliği karar verildi” ifadeleri yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10